Construction Equipment Türkiye

Volvo CE, sahada sanal Gerçek Zamanlı Teknik Destek ile hizmet zamanını artırır.

Potansiyel makine sorunlarını öncekinden daha hızlı teşhis etmek ve çözmek için Volvo Construction Equipment, bayi saha teknisyenlerinin, canlı bir artırılmış gerçeklik video yayını aracılığıyla arka ofis ürün uzmanlarının yanı sıra Volvo ürün uzmanları ve mühendisleriyle doğrudan bağlantı kurmasını sağlıyor.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Okyanusya'daki bayi saha teknisyenlerine, sahadayken Volvo ürün uzmanları ve mühendisleriyle doğrudan iletişim kurma seçeneği sunuyor.

Saha teknisyenleri, cep telefonlarındaki Gerçek Zamanlı Teknik Destek uygulaması aracılığıyla, bayilerinin arka ofis personeli ile etkileşimli bir video görüşmesi başlatabilir ve gerekirse bir sorunu teşhis etme ve çözme konusunda daha fazla uzmanlık sağlamak için bir Volvo ürün uzmanı ve mühendisini davet edebilir.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi, ilgili tüm tarafların saha teknisyenlerinin tam olarak gördüğünü görmesini ve ekrandaki bileşenlere işaret etmesini sağlar. Ayrıca, bu görüşmeler konunun daha fazla araştırılması gereken hallerde kaydedilebilir ve başvuru için saklanabilir.

"Geçmişte, bir saha teknisyeni bir sorunu teşhis etmek ve düzeltmek için daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğunda birkaç fotoğraf çekebilir, bayiye geri dönebilir ve meslektaşlarıyla konuşabilir veya Volvo ürün destek ekibiyle bir görüşme ayarlayabilirdi. Bu, şantiyeye birden fazla ziyarete ve müşteri için sinir bozucu bir aksama süresine neden olabiliyordu” diyor Volvo CE Hizmet Süresi Servisleri Destek Birimi Başkanı Aram İbrahim.

“Artık saha teknisyenleri, sanki müşterinin sahasındaymış gibi meslektaşlarının uzmanlığından yararlanabiliyor. Dört kişi aynı bileşeni görebilir ve tartışabilir, ekrandaki belirli şeylere işaret edebilir, denenecek önerilerde bulunabilir ve makinenin davranışını gerçek zamanlı olarak görebilir. Arıza izlemeyi hızlandırıyor, yolculuğu en aza indiriyoruz ve makineyi çok daha kısa sürede işe geri döndürüyoruz."

Hiç olmadığı kadar yakın işbirliği

En dayanıklı şekilde tasarlanmış makineler bile bazen teknik sorunlar yaşayacaktır; üreticiler ile bayiler arasındaki güçlü ekip çalışması, bunları mümkün olan en kısa sürede çözerek müşterilerin üretkenliğini ve karlılığını korumak açısından son derece önemlidir.

Volvo CE ve bayileri, birbirinin uzantısı tek bir kuruluş olarak yakın ve verimli bir işbirliğinde kararlıdır ve son birkaç yılda ortak bir vaka işleme sistemi devreye almıştır. Bu, bayi servis teknisyenlerinin bilgi ve desteğe erişimini önemli ölçüde iyileştirerek Volvo Ar-Ge ekiplerine daha hayati geri bildirimler ulaşmasını sağlamıştır.

"Gerçek Zamanlı Teknik Destek, sektör lideri hizmet süresi açısından işbirliğimizin bir sonraki adımıdır. Ayrıca, dijitalleşme yolculuğumuzun bir parçasıdır ve bunun, akıllı gözlükler veya yapıların içini görme yeteneği gibi geleceğin teknolojilerini inşa etmeye nasıl yardımcı olduğunu görmekten heyecan duyuyoruz. Ancak şu an için Gerçek Zamanlı Teknik Destek, verimliliğimizi daha da artıracak ve makinenin hizmet süresini en üst düzeye çıkaracaktır”diyerek sözlerini tamamlıyor Aram.

Volvo Hizmet Süresi Servisleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Volvo CE web sitesini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için irtibat kişisi:

Anne Bast

Marka Pazarlama ve İletişim Başkanı
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com