Construction Equipment Türkiye

İnşaat sektörünün akıllı geleceği Volvo Prototip LX03 ile tanışın

Volvo Construction Equipment'in (Volvo CE) bu tamamen otonom ve akülü elektrikli prototipi, beyinleri karar vermek, görevleri gerçekleştirmek ve insanlarla etkileşim kurmak için kendi kendine öğrenen konseptli tekerlekli yükleyicinin ilk gerçek dünya örneğidir. Bu prototip aynı zamanda bir LEGO® Technic modelinin gerçek bir makineye dönüştürüldüğü ilk seferdir. Ticari olarak mevcut olmamakla birlikte, mühendisler, LX03'ten elde edilen değerli bilgilerin bugünün ve yarının uygulamalarını beslemesini bekliyor.

Volvo CE ve LEGO® Technic mühendisleri ve tasarımcıları tarafından tasarlanan konseptten ilham alan Volvo LX03, akıllı inşaat teknolojisinde çığır açan önemli bir dönüm notkasıdır. Hem Volvo CE'nin makine zekası keşfindeki bir sonraki aşamayı hem de inşaat sektörünü karbondan arındırma kararlılığını temsil ediyor.

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg: “İnşaat sektörünü küresel ölçekte etkisi olacak akıllı ve daha sürdürülebilir çözümlerle dönüştürmemiz gerekiyor. LX03 prototipinin bugün sunulması tam da bunu temsil ediyor ve mühendislerimizin inanılmaz uzmanlığının ve olumlu değişime yönelik birleşik bağlılığımızın kanıtıdır. LEGO Group ile birlikte hem teknolojinin hem de hayal gücünün sınırlarını zorluyoruz; sonuç ise dünyanın daha önce gördüğü her şeyin ötesinde.”

Volvo Group Teknolojiden Sorumlu Başkanı Lars Stenqvist: “Ulaştırma ve altyapı sektörleri lideri olarak iklim değişikliği konusunda harekete geçmede ve dünyadaki toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek için gereken inovasyon hızını artırmada oynayacağımız hayati bir rolümüz var. Bizim gibi inovasyonu gerçeğe dönüştürmeye ve kelimelerin ötesine geçmeye odaklanan, azimli ve yaratıcı ortaklarla çalışmaya inanıyoruz.”

Öncü ortaklık

Gelecekteki inşaat potansiyelini keşfetmek için iki şirketteki tasarımcılar ve mühendisler arasında heyecan verici bir proje olarak başlayan şey, zeki çocuklardan oluşan bir ekibin yardımıyla zamanla 42081 LEGO® Technic Concept Wheel Loader ZEUX'in başarılı bir şekilde lansmanının yapılmasına dönüştü.

LEGO Group'un LEGO Technic Ürün Başkanı Niels Henrik Horsted: “İki şirket, birkaç LEGO Technic modelinde işbirliği yaptığımız yıllar boyunca son derece başarılı bir ortaklık sürdürdü. Ancak ilk kez tam tersi yerine bir modele dayalı gerçek bir makine yapıyoruz ve bunu gerçekten eşsiz bir proje yapan da bu özellik.”

İşbirlikçi makineler

Prototip LX03, İsveç'in Eskilstuna ve Almanya'nın Konz şehirlerindeki Volvo CE tesislerinden özel bir mühendis ve programcı ekibi tarafından İsveç, Göteborg'daki tasarım ekibiyle işbirliği içinde üretildi. Üretim sürecinde sadece bir veya iki değişikliğin yapılmasıyla daha büyük veya daha küçük hale getirilebilme özelliğine sahip, modüler bir konsept olarak geliştirilmiş 5 tonluk bir tekerlekli yükleyicidir. Aynı zamanda, bu prototipi uygulamasına bağlı olarak sekiz saate kadar çalışma süresine sahip sıfır emisyonlu, düşük gürültülü bir makine yapan L25 Electric ile aynı güç aktarma organlarını paylaşıyor.

Farklı senaryolara uyum sağlayabilen, gerçek zamanlı karar verebilen ve en önemlisi insanlarla işbirliği yapabilen bir beyinle donatılmış, akıllı ve güvenli bir makine olarak tasarlandı. Müşteriler tarafından sahada insan ihtiyacını azaltan ağır, tekrarlayan veya tehlikeli görevleri tamamlamak üzere programlanabilir.

Bu ezber bozan konsept makineyi benzersiz yapan şeyin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/lx03/ adresini ziyaret edin.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com