Construction Equipment Türkiye

Birinci çeyrekteki iyi performans satışları %23 arttırdı

Altyapı segmentindeki yüksek aktivite seviyesi ve gelişen inşaat faaliyetine bağlı olarak geçtiğimiz yılın ikinci yarısında güçlü bir kalkınma sayesinde Volvo Construction Equipment (Volvo CE), 2021 yılının ilk çeyreğinde genel talebin geçen yılın aynı dönemine kıyasla keskin bir şekilde arttığını gördü ve sipariş alımı da % 73 arttı.

Dünyanın en büyük şantiye ekipmanı pazarı olan Çin'deki talep, kamuya ait alt yapı yatırımları nedeniyle oldukça yüksekti. Dünya çapındaki pazarlar ve segmentlerdeki satış yükselişi ile birlikte Çin'in yatırımı, 2021 yılının ilk çeyreğindeki finansal sonuçlara göre Volvo Construction Equipment'e geçen yıl Covid-19 nedeniyle oluşan olumsuz etkiyi tersine çevirmesinde yardımcı oldu. En büyük artış Çin'de olmak üzere tüm bölgelerdeki yüksek satışlar sayesinde birinci çeyrekte teslimatlar da %53 oranında arttı.

2021 yılının ilk üç ayı içerisinde Volvo Construction Equipment net satışlarda %23 artışla 24.742 milyon İsveç Kronuna ulaştı (2020 yılının 1. çeyreğinde 20.148 milyon İsveç Kronu). Bu, 2019 yılında pandemi darbesinden önceki aynı dönemden biraz daha yüksektir. Faaliyet karı da 2020'nin aynı dönemindeki 2.678 milyon İsveç Kronundan 3.822 milyona yükselti. Gelirler endüstriyel sistemdeki yüksek makine hacimleri ve kapasite kullanımından, maliyetlerin düşürülmesinden ve yüksek servis kazançlarından olumlu etkilenmiştir ve bunlar çeşitli olumsuz etkilerle kısmen dengelenmiştir. Bu da faaliyet kar marjına yansıdı; önceki sene aynı dönemde %13,3 olan oran, %15,4'e yükseldi.

Tıpkı güçlü alt yapı yatırımları gibi bayilerin düşük envanter seviyeleri ve stoku tamamlama ihtiyaçları da 2021 yılının 1. çeyreği için sipariş alımındaki %73'lük artışa katkıda bulunmuştur. Geçtiğimiz yıl Covid-19'un başlamasıyla meydana gelen beklenen yavaşlama ve belirsizlik ile karşılaştırıldığında tüm bölgelerdeki teslimatlar artmıştır. Büyük ve orta ölçekli makinelere dönük talep, kompakt makinelere yönelik talepten daha yüksekti.

Pazar geliştirme

Tüm pazarlarda artan bir genel talep olmasına rağmen Avrupa, Fransa ve Almanya gibi önemli pazarlardaki Covid-19 kısıtlamalarının etkisiyle yıla yavaş başlamış ancak yine de sonradan bir ivme yakalamıştır. Çeyreğin ikinci yarısındaki daha yüksek talep sayesinde %87 artan sipariş alımına rağmen Avrupa'nın genel pazar gelişimi %9 oranında düşmüştür. Çin'de Volvo Construction Equipment'in pazar gelişimi 2020 yılının 1. çeyreğinde Covid-19'a bağlı çok düşük hacimlere göre ilk iki ay içerisinde %142'ye kadar yükselmiştir. Hindistan, Kore ve Güneydoğu Asya da dahil özellikle kilit pazarlar olmak üzere Asya da (Çin hariç) %16'lık iyileşme ile yıla olumlu bir başlangıç yapmıştır. Güney Amerika da geçtiğimiz yıldan itibaren %41 yükselişle yaşanan güçlenme, emtialara dönük yüksek talebe işaret etmektedir. Kuzey Amerika'da ise daha fazla kamu alt yapı yatırımı beklentileri, müşteriler arasında olumlu bir düşünce oluşturarak 2020 yılının 1. çeyreğinden itibaren %7'lik bir artış sağlamıştır.

Volvo Construction Equipment Başkanı Melker Jernberg: "Bu yılın ilk çeyreğinde tüm bölgelerde ve pazarlarda satışlarla birlikte talebin artmasını görmek iç rahatlatıcı. Müşterilerimiz, çalışanlarımız ve sektörün geneli için zorlu bir dönemi geride bıraktığımızı ve artık daha yüksek bir aktivite görmeye başladığımızı kesinlikle söyleyebiliriz. Birçok ülkede, yaşlanan altyapıya yatırımın arttığını da gördük ve bunun gelecekte de devam etmesini umuyoruz. Diğer birçok sektördeki yüksek seviyeli inşaat faaliyetiyle birlikte bu, hem yeni makinelere hem de hizmetlere olan talebi artırıyor ve ilk çeyrekte hızla artan teslimatlara ve sipariş alımına yansıyor."

Tablo 1. Volvo Construction Equipment, pazar alanına göre net satışlar, milyon İsveç Kronu cinsinden

Pazar alanına göre net satışlar

İlk üç ay

 

Milyon İsveç Kronu

2021

2020

Değiştir

Avrupa

7,263

6,477

12%

Kuzey Amerika

4,297

3,711

%16

Güney Amerika

674

559

21%

Asya

11,319

8,403

%35

Afrika & Okyanusya

1,189

998

%19

Toplam

24,742

20,148

%23

Daha fazla bilgi için irtibat kişisi:

Anne Bast

Marka Pazarlama ve İletişim Başkanı
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com