Construction Equipment Türkiye

Volvo Construction Equipment ve SDLG'den Çin'de yeni adım

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ve SDLG, kazançlı bir büyüme yolculuğunu hızlandırmadaki işbirliklerini daha da büyütecektir. 2020 Aralık ayından itibaren, Çin pazarı için üretilmiş 15 tonun üzerindeki tüm ekskavatörler, en son Volvo teknolojisine dayanan ve Volvo markası taşıyan tek bir ürün grubunda birleştirilecektir.

Volvo CE ve SDLG şu anda Çin'de kendi ayrı ekskavatör ürün gruplarını üretmekte ve satmaktadır. Yaklaşmakta olan Çin IV emisyon standartlarıyla bağlantılı olarak büyümeyi daha da hızlandırmak için, Çin pazarı için üretilmiş 15 tonun üzerindeki tüm ekskavatörler 2020 Aralık ayına kadar tek bir ürün grubunda birleştirilecektir. Ürünler en son Volvo teknolojisine dayanacak ve Volvo markası taşıyacaktır. 


Volvo CE'nin 2007 yılında SDLG'nin %70'ini satın almasından bu yana, net satış rakamları yaklaşık 3 milyar SEK'den 17 milyar SEK'ye artarak iyi bir kârlılık elde edilmiştir. SDLG tekerlekli yükleyicilerde güçlü bir pazar konumuna sahiptir ve Volvo CE'nin teknoloji desteğiyle ekskavatör pazarına başarılı bir şekilde girmiştir. 


Volvo Construction Equipment Başkanı Melker Jernberg konuyla ilgili olarak, “Çin'deki büyük ekskavatör şirketlerimizi bir araya getirmek, Çin'deki müşterilerimize hizmet etme kapasitemizi en üst düzeye çıkaracaktır.” şeklinde yorumda bulundu. “SDLG, 2007 yılında işbirliğine başlamamızdan bu yana büyük başarı elde etmiştir. Yıllar boyunca her iki markanın da satışlarının artması ve işbirliğimizin daha da yakın hale gelmesiyle, böyle bir adımı atmamız doğaldır.”

Daha fazla bilgi isteyen gazeteciler lütfen şu kişiyle iletişime geçebilirler: Bill Law, SVP Kurumsal İletişim Bölümü +46 31 323 84 96