Construction Equipment Türkiye

Ekskavatörleri en iyi durumda tutmak için 5 bakım ipucu

Düzenli bakım kontrolleri yaparak ve yalnızca orijinal Volvo parçalarını kullanarak, sahipleri ve operatörleri makinelerinin çalışma süresini uzatabilir.

1. Su ayırıcı filtre her sabah boşaltın

Yoğuşma genellikle sıcaklıktaki düşüş nedeniyle gece boyunca motorda oluşur, bu nedenle su ayırıcı filtrenin boşaltılması, operatörün sabah vardiyalarına başlamadan önce yaptığı ilk şey olmalıdır. Aksi takdirde, buharlaşan su enjektörlere girerek korozyona neden olabilir. Su ayırıcı filtrenin boşaltılmaması, ekskavatör arızasının en yaygın nedenlerindendir.

Alt takım kontrolü

2. Palet gerginliğini haftada bir kontrol edin

Palet gerginliği her zaman biraz gevşek olmalıdır. Palet çok gerginse, basınç zincir ve zincir dişlilerinde gereksiz aşınmaya neden olabilir. Bu, alt zincirden alt takımdaki çerçeveye olan mesafenin yanlış ölçülmesi durumunda olabilir. Bu malzemenin türüne bağlı olarak farklı bir ölçümdür, bu nedenle kontrolü yapan kişi daima operatör kılavuzunu kontrol etmelidir.

Volvo EC140E ekskavatör

3. Kabin içinde ışık yanana kadar hava filtresine dokunmayın

Hava filtresine takılmalar, kumlu parçacıkların motorun aşınmasına neden olacak kadar motorda kalıntı oluşturabilir. Filtreyi temizleme zamanı geldiğinde (yalnızca iki kez temizleyin) veya değiştirdiğinizde kabindeki gösterge panelinde bir ışık görünecektir. Filtrenin durumunu kontrol etmek isteyen operatörler veya teknisyenler, CareTrack ve MATRIS aracılığıyla izlemelidir.

Volvo bakım kiti filtresi

4. Yedek filtreleri her zaman Volvo'dan alın

Düşük kaliteli bir korsan filtre kullanmak, motorun içine girmemesine ve servis ömrünü kısaltmasına neden olur ve motor, değiştirilmesi pahalı bir bileşendir! Bir ekskavatörün toplam sahip olma maliyetinin %5'inden azı yağa ve filtreye gider, bu nedenle çok büyük bir maliyet değildir. Operatörler, makinelerine arabaları gibi davranmalı ve paralarını gerçekten güvendikleri orijinal Volvo parçalarına harcamalıdırlar.

Volvo soğutma sıvısı

5. Diğer soğutma sularını Volvo soğutma sıvısına karıştırmayın

Volvo soğutma sıvısının formülü en üst performans için dikkatlice geliştirilmiştir. Başka soğutma suları karıştırılması, su pompasını tıkayacak ve kaynama noktasını değiştirecek şekilde jel benzeri bir kıvam elde edilmesine neden olacaktır. Soğutma suyunun üç önemli amacı vardır; yağlama, korozyon önleme ve soğutma, bu nedenle Volvo'nun amaçladığı şekilde işini yapabilmesi son derece önemlidir.