Construction Equipment Türkiye

Boşta çalışan makinelerin karlılığı etkilemesinin 3 yolu

Bir iş makinesi rölantide çalışırken, yalnızca üretime katkıda bulunmamakla kalmaz, aynı zamanda size paraya da mal olur.

1. Artan yakıt masrafları

Yakıt, her iş makinesi sahibi için büyük bir maliyettir, bu nedenle her damlanın şirketinizin gerekli işi yapmaya harcanması önemlidir. Rölantide çalışan makineler tam anlamayla boşuna para harcamaktadır.

Artan yakıt masrafları

2. Artan makine aşınması

Benzer şekilde, motor çalışıyorsa, ancak makineyi iş için kullanmıyorsanız, motora gereksiz yere aşınmaya neden olursunuz. Makineye daha düzenli bakım yapılması ve parçaların daha sık değiştirilmesi gerekir; bu işlem, toplam sahip olma maliyetine katkıda bulunur.

Artan makine aşınması

3. Düşük ikinci el değeri

Rölantide çalışma gereksiz çalışma saatleri ekleyerek makinenin ikinci el satı değerini de düşürebilir. Bir makine üzerindeki kullanım ömrü boyunca, bu kolayca önlenebilecek önemli bir değer kaybı olabilir.

Düşük ikinci el değeri

Rölantide çalışmayı azaltma

Rölantide çalışmanın iki ana nedeni vardır Birincisi, operatör molaları sırasında çalışan motorlar.

Bununla mücadele etmek için, birçok Volvo makinesinde bir otomatik motor kapatma özelliği bulunmaktadır. Dört dakikalık hareketsizlik sonrasında, makine 60 saniye sonra motorun kapanacağına dair uyarı verir. 60 saniyelik süre dolduktan sonra, makinenin motoru kendi kendine kapanacaktır.

Bununla birlikte, operatörleri makinelerini kapatmaya teşvik etmek iyi bir uygulamadır.

Rölantide sık karşılaşılan bir diğer sebep ise, sahadaki makinelerin sayısının ve kapasitesinin saat başına hedef tonla veya ton başına maliyetle tam olarak eşleşmemesidir. Örneğin, bir yükleyicinin bir sonraki yükünü almasını beklerken bir lastik tekerlekli yükleyici boşta çalışıyor olabilir.

Volvo CE, iş için en uygun makine kombinasyonuna sahip olduklarından emin olmak için müşterilerle birlikte çalışır. Volvo CE daha büyük müşteriler için şantiyenin ideal kurulumunu hesaplayan SiteSim aracını kullanarak bir simülasyon bile yapabilir - operatörlerin alması gereken rotaları bile.

Her iki durumda da, makinelerinizi Volvo CE'nin telematik sistemi CareTrack üzerinden bağlamak ve bir İçgörü Raporu istemek, sitenizde neler olup bittiğini görmenizi ve maliyetlerinizi kontrol etmenizi sağlar.

Rölantide çalışmayı azaltma

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com