Construction Equipment Türkiye

Volvo kendi sabit dorseli taşıyıcı aralığının lansmanını yapıyor

Volvo CE, tamamen Volvo markalı ürün yelpazesi ile sabit dorseli taşıyıcı pazarına girmeye hazırlanıyor. İskoçya'daki Motherwell tesisinin uzmanlığını kullanarak bu ürün yelpazesi, 45 ton R45D'den başlayarak ve amiral gemisi 100 tonluk R100E'ye kadar uzanan dört makineden oluşuyor.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), 2018 yılının ikinci çeyreğinde kendi Volvo markalı sabit dorseli taşıyıcıları ile sabit dorseli taşıyıcı pazarına gireceğini duyurdu. Yeni dört model ürün yelpazesinin geliştirilmesi, Volvo Group'un teknolojik gücü ile birlikte, Volvo CE'nin bağlı kuruluşu Terex Trucks'ın uzun süredir devam eden sabit dorseli taşımacılık uzmanlığına dayanmaktadır. Başlangıçta daha az düzenlemeye tabi pazarlarda piyasaya sürülecek olan bu yelpaze, 45 ton R45D, 60 ton R60D, 72 ton R70D ve amiral gemisi 100 ton R100E'den oluşmaktadır. 

E-Serisi R100E tamamen yeni Volvo CE 100-ton (95-ton) sabit dorseli taşıyıcı olup, kanıtlanmış bileşenler, yeni teknolojiler ve çarpıcı bir yeni tasarımla zengin piyasa ve müşteri bilgilerini birleştirir – hepsi birlikte günümüz madencilik ve taşocakçılığı müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için uygun maliyetli ve verimli bir çözüm sunmaktır. 

Ayrıntılı mühendislik incelemesi

Mevcut ve iyi kanıtlanmış Terex Trucks TR-Serisi esas alınarak, D- Serisi R45D, R60D ve R70D Volvo sabit dorseli taşıyıcıların geliştirilmesi ayrıntılı bir mühendislik incelemesini takip eder, bu sayede makinelerin hedef pazar ve segmentlerde Volvo ürünlerinden beklenen standartları karşıladığından emin olunur. Gelişmeler Volvo teknik desteği ve markalaşmanın yanı sıra daha iyi görüş açısı ve güvenlik sistemlerini kapsar.

Volvo-markalı sabit dorseli taşıyıcıların lansmanının bir sonucu olarak, Terex Trucks sabit dorseli tasıyıcılarının üretimi zamanla durdurulacaktır.

Volvo Rigid HaulersVolvo CE Pazarlama ve Ürün Portföyü (MaPP) işlevinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Bitter, "2014 yılında Terex Trucks satın alımımız, Volvo'ya müşterilere sabit dorseli taşıyıcı opsiyonu sunmayı sağlayan stratejik bir karardı" diyor. "O zamandan beri, Terex Trucks'ın 84 yıllık mirasına dayanan, aynı zamanda Volvo CE'nin endüstri lideri teknolojisi ve kalite, güvenlik ve çevre bakımı çekirdek değerlerini de içeren tamamen yeni bir sabit dorseli taşıyıcı tasarlamak için çalışıyoruz. Bugün bir sonraki aşamaya geçiyoruz ve yeni Volvo makineleri, özellikle E Serisi R100E bu çalışmanın sonucudur. Madencilik ve taşocakçılığı alanlarında çalışan müşterileri etkileyeceğimizden eminiz."

Odaktaki yeni makineler

Tamamen yeni amiral gemisi R100E, yüksek performans ve üretkenlik, düşük toplam sahip olma maliyeti, kolay servis edilebilirlik ve operatör konforu sağlayan sabit dorseli bir taşıyıcı için müşteri taleplerini karşılamak üzere tasarlandı. Yüksek kapasite ve taşıma hızları, yeni V-şekilli gövde, verimli hidrolik, akıllı izleme sistemleri ve operatör ortamı ile R100E, müşterilerin daha kısa sürede daha fazla malzeme taşımasına yardımcı olacaktır.

Volvo CE'nin Sabit Dorseli Taşıyıcı ve Terex Trucks Başkan Yardımcısı Paul Douglas, "Terex Trucks'ın sağlam sabit dorseli taşıyıcıları, zor koşullarda iyi performans sergilemekle birlikte, düşük sahip olma maliyeti sağlamak da kolaydır" diyor. "Kanıtlanmış tasarımımız, Volvo CE'nin bu ürüne yenilikçi yaklaşım geliştirmeye yardımcı olacak güçlü bir DNA sağladı. Yeni E-Serisi R100E, denge, uzun hizmet ömrü, yüksek kârlılık, dayanıklılık ve konfor sağlayan tamamen yeni bir makinedir. Ve dahası, işletme ve bakım hızlı ve kolaydır."

Volvo Rigid Haulers

Parlak bir gelecek

Yeni Volvo markalı sabit dorseli taşıyıcılar İskoçya'daki yeniden markalandırılan Volvo Motherwell üretim tesisinden üretilecek ve Volvo dealer network üzerinden satılacaktır.

Editörün notu: Bu duyurunun Volvo CE'nin Terex Trucks markalı belden kırma çekici yelpazesi üzerinde bir etkisi yoktur. Terex Trucks belden kırma taşıyıcılar, Motherwell tesisinde dizayn edilecek, inşa edilecek ve geliştirilecek ve önceden mevcut olan Terex Trucks bağımsız bayi ağı kullanılarak dağıtılacaktır.