Construction Equipment România

Volvo CE ajută la marcarea unui moment revoluționar în domeniul conectivității

Ca parte a grupului Volvo, compania Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sărbătorește atingerea numărului de 1 milion de active conectate ale clienților, lucru care ajută clienții să își sporească disponibilitatea, siguranța și productivitatea prin utilizarea de soluții de șantier inteligente.

Pentru a marca acest moment important, Volvo CE a predat astăzi (joi, 3 octombrie) patru excavatoare – fiecare având integrat sistemul telematic CareTrack creat de Volvo – companiei de închirieri GSV Materieludlejning din Kirke Hyllinge, Danemarca.

Această realizare, care implică unul dintre cele mai mari numere de utilaje și vehicule comerciale conectate din întreaga industrie, este doar începutul. Volvo CE deține 150.000 dintre activele conectate ale grupului.

În cadrul ceremoniei, d-nul Jens Ejsing, Director General al Volvo CE Danemarca, a afirmat: „Apartenența la ecosistemul digital este de o importanță crucială pentru succesul clienților noștri. Ca marcă de top, depunem zilnic eforturi pentru a oferi un serviciu de calitate superioară care să ajute clienții precum GSV Materieludlejning să își utilizeze echipamentele Volvo în cel mai eficient mod cu putință. Suntem mândri să ne poziționăm ca lideri în domeniu prin furnizarea de soluții conectate de cea mai înaltă calitate.

„Pentru noi, conectivitatea înseamnă mai mult decât o creștere semnificativă a siguranței, disponibilității și eficienței consumului de combustibil, cu reducerea simultană a costurilor. Conectivitatea constituie, de asemenea, un instrument vital în atingerea obiectivului nostru de a construi o lume mai bună.” 

Volvo CE marchează un moment revoluționar în domeniul conectivității_02Azi, la momentul predării lor, utilajele – un excavator EC220EL, două excavatoare EC250EL și un excavator ECR235EL – sunt echipate cu sistemul inteligent de conectare CareTrack creat de Volvo. Acesta captează mii de puncte de date referitoare la utilaje, care sunt apoi monitorizate de la distanță de experți dedicați, în cadrul unui Centru de disponibilitate Volvo. Acești experți utilizează apoi programe software de diagnoză de ultimă oră pentru a procesa în timp real cantități uriașe de date, returnând clientului și distribuitorului numai informațiile esențiale. 

Datele colectate permit anticiparea uzurii componentelor vitale, planificarea operațiunilor de mentenanță și comandarea din timp a pieselor de schimb, acțiuni ce reduc duratele de nefuncționare și sporesc productivitatea. Iar când combinăm acest lucru cu utilajele conectate ale grupului Volvo din toate categoriile – camioane, autobuze și echipamente pentru construcții – putem vedea cu ușurință modul în care este mobilizată eficiența de-a lungul întregului lanț valoric.

Dan Vorsholt, Director Executiv al companiei GSV Materieludlejning, a afirmat: „Suntem încântați să luăm parte la această revoluție în conectivitate și să demonstrăm ce se poate realiza cu un sistem de gestionare a flotei de primă clasă. Este esențial să putem urmări fiecare aspect al activității noastre, iar monitorizarea cu acuratețe a productivității utilajelor noastre contribuie în mod semnificativ la succesul nostru.”

Imaginea 1: Rene Schelhase, agent de vânzări în cadrul companiei Volvo (în cămașă albastră); Jesper Lykke Jensen, Director de Operațiuni în cadrul companiei GSV.
Imaginea 2: Predarea excavatoarelor către compania de închirieri GSV Materieludlejning din Kirke Hyllinge, Danemarca.

PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com