СИГМА БЪЛГАРИЯ АД България

Volvo CE помага за постигане на ново рекордно постижение в свързаността

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), като част от Volvo Group, празнува достигането на 1 милион свързани клиентски активи - като на свой ред помага на клиентите да увеличат полезното време за работа, безопасността и производителността с интелигентни решения за строителните обекти.

За да отбележи тази символична цифра, днес Volvo CE връчи четири багера - всяка от които с вградена телематична система CareTrack на Volvo - на датската компания за отдаване под наем GSV Materieludlejning в Кирке Хилинге, Дания (четвъртък, 3-ти октомври).

Но това постижение, за което се смята, че е една от най-големи бройки на свързани търговски превозни средства и машини в бранша, е само началото. Volvo CE разполага с 150 000 от свързаните активи на групата.

Йенс, Ейсинг, управляващ директор на Volvo CE Дания, отбеляза на церемонията: „Да бъдеш част от цифровата екосистема е от решаващо значение за успеха на нашите клиенти. Като първокласна марка, ние работим всеки ден, за да предоставим първокласна услуга, която ще помогне на клиенти като GSV Materieludlejning да използват своето оборудване Volvo по възможно най-ефективния начин. Горди сме, че сме водещи в областта с най-висококачествените свързани решения.

„За нас свързаността означава не само значително увеличение на безопасността, продължителността на работа и горивната ефективност, като същевременно намалява разходите. Това е и жизненоважен инструмент, който ни помага да осъзнаем целта си да изградим по-добър свят''. 

Volvo CE с ново рекордно постижение в свързаността_02При днешното предаване машините – един багер EC220EL, два багера EC250EL и един багер ECR235EL – са оборудвани с интелигентната система за свързаност на Volvo - CareTrack. То работи чрез събиране на информация от хиляди точки с данни за машината, които след това се наблюдават дистанционно във Volvo Uptime Center от специализирани експерти. След това тези експерти използват най-съвременния диагностичен софтуер, за да обработват огромни количества данни в реално време и да филтрират обратно към клиента и доставчика само най-съществената информация. 

Благодарение на събраните данни може да се предвиди износването на жизнено важни части, предварително да се планира сервизно обслужване и да се поръчват резервни части - всичко това намалява времето на престой за собственика, като по този начин води до повишена производителност. Съчетайте това със свързаните възможности на Volvo Group в целия сектор - камиони, автобуси и строителна техника - и е лесно да се види как се отключва ефективността по веригата на стойността.

Дан Ворсхолт, CEO на GSV Materieludlejning, казва: „Радваме се, че сме част от тази революция в свързаността и показваме какво може да се постигне с първокласна система за управление на автопарка. От съществено значение е да можем да проследяване всеки аспект от нашия бизнес, така че възможността да наблюдаваме производителността на нашите машини до секундата е основен принос за нашия успех.”

Илюстрация 1: Рене Шелхазе, търговец във Volvo (синя риза); Йеспер Лике Йенсен, директор операции в GSV.
Илюстрация 2: Предаване на багери на датската компания за отдаване под наем GSV Materieludlejning в Кирке Хилинге, Дания.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Тифани Ченг

Директор, Външни комуникации
Volvo Construction Equipment
Тел.: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Браян О'Съливън

SE10
London
Тел.: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com