Evocon DOO Srbija

Ključne karakteristike su inovacija i održivost kada Volvo CE investira u Eskilstuni za budućnost.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je najavio investicije u vrednosti od 16 miliona švedskih kruna u Eskilstuni u Švedskoj, koja obuhvata i halu za predstavljanje električnih i autonomnih mašina klijentima, novu stazu za testiranje R&D i sistem za rekuperaciju energije u fabrici.

Kao deo svoje dugoročne strategije da ostane konkurentan, da zadovolji potrebe klijenata i da se bavi ciljevima održivosti, Volvo CE značajno investira na svojoj lokaciji u Eskilstuni, Švedska. Prva investicija je dodatni dom za prototip vozila.

Volvo CE će dodati još 12 hektara na postojećih 45 hektara terena za predstavljanje u korisničkom centru, posebno za testiranje svojih električnih i autonomnih mašina, ali i za predstavljanje trenutnih ponuda mašina. Investicije od 8 miliona švedskih kruna u halu za inovacije će omogućiti da Volvo CE pokaže klijentima prototip mašina u realističnom i izazovnom okruženju uz potpunu bezbednost, uz podršku tehnologije 5G i sa instaliranom infrastrukturom za punjenje na samoj lokaciji. U bliskoj budućnosti počeće prva faza izgradnje skoro 2 km makadamskog puta, kako na zatvorenom tako i otvorenom šumskom terenu.

PressRelease2019_July12_Innovation_and_sustainability_key_when_VolvoCE_invests_for_the_future_in_Eskilstuna_02b

Obzirom da Volvo CE prelazi na alternative bez fosilnih ostataka, postojeći vozni park mašina sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem u korisničkom centru u Eskilstuni radiće sa funkcijom HVO (hidro-tretirana biljna ulja). HVO je, kao alternativno rešenje za dizel, proizveden od biljnih i životinjskih masti (obično uljana repica ili otpad iz klanice) i smanjuje emisije CO2 do 90% u zavisnosti od sirovine. Nisu potrebne nikakve posebne izmene na motorima.

„Naša nova inovativna hala je veliki prostor za izlaganje za klijente i za industriju koji govori o našoj posvećenosti izgradnji budućnosti. U međuvremenu, pokazali smo da sa prelaskom na opciju HVO i mi preduzimamo male korake za održivost, ne samo u budućnosti, već ovde i sada,“ kaže Carl Slotte, predsednik regionalne prodaje EMEA kompanije Volvo CE, sa sedištem u Eskilstuni.

Razvoj mašina za budućnost

Preko tehnološkog centra Volvo CE ulaže u elektromobilnost i stazu za testiranje automatske opreme za R&D svrhe. Staza u vrednosti od 3 miliona švedskih kruna trenutno ugošćuje HX2 električne i autonomne teretnjake koji su u jesen 2018. godine bili testirani u nagrađivanom projektu Electric Site u kamenolomu koji se nalazi u okolini Geteborga, Švedska. Modeli HX2 se sada poboljšavaju kako bi bili spremni za prvi komercijalni pilot projekat koji treba da počne pre kraja 2019. godine.

PressRelease2019_July12_Innovation_and_sustainability_key_when_VolvoCE_invests_for_the_future_in_Eskilstuna_03

U martu ove godine, telekomunikaciona kompanija Ericsson je u Tehnološkom centru instalirala 5G antenski stub da bi Volvo Ce mogao da testira mašine sa daljinskim upravljanjem sa izuzetno kratkim vremenom odziva. Ovo je prva 5G mreža za industrijsku upotrebu u Švedskoj pokrenuta u partnerstvu sa operaterom Telia.

Ostali nedavni događaji u Tehnološkom centru obuhvataju otvaranje četiri nova testna postrojenja početkom 2017. godine, od kojih su tri posvećena ranim fazama razvoja softvera za električne mašine.

„Ukoliko želimo da i dalje budemo lideri na tržištu u okviru naše industrije, potrebna su nam liderska postrojenja R&D za poboljšanje i razvoj sadašnjih i budućih tehnologija. Naša nova staza za testiranje, saradnja u oblasti 5G sa kompanijama Ericsson i Telia, kao i elektromobilna oprema, doneće nam ogromnu konkurentnu prednost," kaže Gustav Edholm, potpredsednik naprednog inženjerstva i ključnih tehnologija u Volvo Ce.

PressRelease2019_July12_Innovation_and_sustainability_key_when_VolvoCE_invests_for_the_future_in_Eskilstuna_04

Smanjenje potrošnje energije

U međuvremenu, u fabrici osovina i menjača, fokus kompanije Volvo CE je prebačen na smanjenje potrošnje energije, što treba da podrži ciljeve kompanije za povećanje održivosti. Dva najveća izvora potrošnje energije u fabrici su „centar za očvršćavanje“, gde se delovi mašine zagrevaju na visokoj temperaturi a zatim hlade da bi se obezbedila čvrsta površina i dug vek trajanja, kao i „farbara/lakirnica“, gde se komponente zagrevaju da bi se boja osušila.

Kompanija je investirala 5 miliona švedskih kruna u sistem za rekuperaciju energije koji će sačuvati oko 60% proizvedene toplote u centru za očvršćivanje i njenom prenosu u farbaru/lakirnicu. Procenjuje se da će sistem smanjiti ukupnu potrošnju energije u fabrici za 4%.

Radovi na instaliranju sistema za rekuperaciju energije počeli su sredinom aprila i biće završeni do početka septembra. U međuvremenu, Volvo CE će nastaviti da istražuje nove postupke za proces farbanja kako bi dodatno smanjio potrošnju energije.

„Sastavili smo entuzijastičan tim koji ima odgovornost za rešavanje potrošnje energije u fabrici,“ kaže Anders Bergstrand, generalni direktor fabrike u Eskilstuni. „Ova najnovija investicija je samo deo našeg putovanja ka održivosti.“

Prelazak na neutralnost ugljenika

„Ovi odlični primeri iz Eskilstune su deo našeg putokaza ka tome da postanemo mesto sa neutralnim ugljenikom i bez deponija,“ kaže Anne Bast, potpredsednica korporativnih komunikacija, koja je odgovorna za vođenje strategije održivosti u EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika). „Ali, mi možemo učiniti i više. U našoj je moći da nastavimo da pomeramo granice inovativnih i održivih rešenja za bolje sutra. Ovo daje siguran smisao poslovanju za nas i naše klijente, pošto ova rešenja poboljšavaju efikasnost i vreme rada, istovremeno smanjujući troškove – ali to je i najvažnija misija koju imamo za budućnost naše planete.“

Slika 1: Satelitski snimak Volvo CE fabrike osovina i menjača u Eskulstuni.
Slika 2: Satelitski snimak postojeće površine za predstavljanje u Korisničkom centru u Eskilstuni.
Slika 3: HX2 na novoj stazi za testiranje R&D u Eskilstuni.
Slika 4: Centar za očvršćivanje u fabrici osovina i menjača.