Evocon DOO Srbija

Volvo EC750E HR: najproduktivniji bager za rušenje u industriji

Sa mogućnošću produžavanja do 36 m (118 ft) iznad i 9,5 m (31 ft 2 in) ispod tla, novi EC750E HR opravdava naziv najuniverzalnijeg višenamenskog bagera za rušenje.

Kao bager za rušenje sa izuzetno visokim dohvatom - sa maksimalnom visinom osovinice od 36 m (118 ft) – novi EC750E HR kompanije Volvo Construction Equipment takođe može da se jednostavno ponovo konfiguriše korišćenjem nastavaka i različitih dužina strele da bi postao višenamenski alat za uništenje - koji je u stanju da preuzme širok spektar zadataka na gradilištu - uključujući one koji se obavljaju pod zemljom i pod vodom.

Zasnivajući ga na Volvo EC750E bageru opšte namene, kompanija Volvo je održivo projektovala EC750E HR u svrhe rušenja sa visokim dohvatom. 

Kao najteži bager u Volvo asortimanu, EC750E HR takođe predstavlja jedan od najvećih bagera za rušenje sa visokim dohvatom u industriji koji je dostupan za rad na tržištima Evrope i Severne Amerike koja su regulisana Stage IV/Tier 4 Final standardima.

Odgovarajuća mašina za svaku primenu

Fleksibilnost modela EC750E HR se zasniva na ponudi dva seta strela za rušenje sa visokim dohvatom i jednog seta strele za rušenje sa produžetkom. Najduže konfiguracije sa visokim dohvatom omogućavaju maksimalnu visinu osovinice od 36 m (118 ft) - tokom nošenja najvažnijeg alata (na visini) od 3,6 tona (8.000 lb). Druga konfiguracija visokog dohvata ima maksimalnu visinu osovinice od 26 m (85 ft) tokom korišćenja većeg alata maksimalne težine od 5 tona (11.000 lb). Na kraju, set strele za kopanje sa produžetkom od 4,4 m (14,4 ft) omogućava visinu osovinice od 18 m (59 ft)*. Ove komponente dodatno mogu da se konfigurišu - ravno-ravno (za visoki dohvat), ravno-savijeno (za bolji centar gravitacije i proširenu bezbednu radnu oblast sa prednje strane) i savijeno-savijeno - za radove ispod zemlje. 

Hidraulični modularni zglobovi

U centralnom delu fleksibilnosti konfiguracije modela EC750E se nalazi koncept Volvo patentiranog hidrauličnog modularnog zgloba. Hidraulični modularni zglob koristi mehanizam hidrauličnog zaključavanja sa dve osovinice za promenu iz konfiguracije sa visokim dohvatom u konfiguraciju za kopanje. 

EC750EHR-demolition-undercarriage

Kao modularni zglob na osnovnoj streli, sada postoji i drugi hidraulični modularni zglob na produžnoj streli. Interfejs na produžnoj streli je isti kao na streli za kopanje, što omogućava brzu i bezbednu promenu ugla između konfiguracija „savijeno“ i „ravno“ na produžnoj streli i streli za kopanje. 

Donji postroj proizveden za rušenje

EC750E HR ima potpuno novi donji postroj sa stabilnošću kao osnovnim elementom bezbednosti i performansi prilikom primena za rušenje sa visokim dohvatom. Specijalno razvijen za segment rušenja, donji postroj je teži i širi čak i od onog na većem Volvo EC950E bageru. U poređenju sa EC750E na kome se zasniva, donji postroj modela EC750E HR je za 0,5 m (1,6 ft) duži i 1 m (3,2 ft) širi i poseduje impresivnu širinu gusenica od 4,3 m (17,4 ft).

EC750EHR-demolition-undercarriage

Sa dodatnom težinom protivtega od 4 tone (8.800 lb) koja težinu mašine EC750E HR povećava na 100 tona (221.000 lb), dodatna stabilnost koju modelu EC750E HR obezbeđuju njegova veća težina i širina predstavlja osnovu bazu za performanse najbolje u klasi. 

Projektovan sa prenosivošću na umu

Uvlačivi donji postroj na modelu EC750E HR poseduje okvire gusenica koji se jednostavno uklanjaju i mogućnost samostalne demontaže/ponovne montaže - što znači da je premeštanje modela EC750E HR između gradilišta relativno bez napora. Na većini tržišta, uklanjanje seta strele sa visokim dohvatom, spuštanje protivtega i uvlačenje donjeg postroja koji se obavljaju pomoću hidrauličnog pogona, je dovoljno za transportovanje mašine. Nisu samo okviri gusenica jednostavni za uklanjanje već i kompletan protivteg, uključujući dodatne protivtegove, može da se ukloni u jednom potezu, zahvaljujući ojačanom hidrauličnom sistemu za uklanjanje.

Kontrola vidljivosti

Volvo Care Cab je savršeno okruženje za rušenje sa visokim dohvatom. Velike oblasti od laminiranog stakla obezbeđuju dobar pregled radnog područja, kao i punjenje kabine dnevnim svetlom. Udobna i prostrana, sa kontrolama koje jednostavno prianjaju u šaku, kabina se takođe hidraulično naginje do 30 stepeni, smanjujući naprezanje vrata i zamor rukovaoca prilikom rada na poslovima sa visokim dohvatom. Štaviše, sistem za potiskivanje prašine i kamera na kraku za rušenje predstavljaju standard, obezbeđujući jasnu sliku na visokokvalitetnom ekranu u kabini. 

Indikator ukupnog obrtnog momenta

EC750E HR se isporučuje sa indikatorom ukupnog obrtnog momenta u realnom vremenu kao standardom. Efikasni sistem za kontrolu opterećenja, senzori ugla na streli i senzori pritiska na glavnom cilindru neprekidno izračunavaju status trenutka opterećenja. Ove informacije su grafički predstavljene na ekranu u kabini jednostavnom za čitanje, sa vizuelnim i zvučnim upozorenjima koje dobija rukovalac prilikom približavanja anvelopi stabilnosti ili njenog premašivanja. 

Dodatna zaštita

Rukovalac i sama mašina su dobro zaštićeni na modelu EC750E HR. Volvo Care Cab velike vidljivosti ima zaštitu od predmeta u padu (FOG) montiranu na okvir i bočnu zaštitu od udara (SIPS). Sama mašina ima poklopac sa donje strane za teške uslove rada i donji poklopac, kao i štitnik za zaštitu od zakretnog prstena. Strela i cilindri drobilice takođe poseduju dodatnu zaštitu. 

Integrisano rešenje za rušenje

EC750E HR koristi dugotrajno iskustvo kompanije Volvo u opsluživanju korisnika širom sveta rušenjem sa visokim dohvatom. Izrađen po porudžbini od strane veoma iskusnih Volvo inženjera koji su uključili prakse za obezbeđivanje kvaliteta kompanije, EC750E HR je kompletno rešenje kompanije Volvo u pogledu dizajna, proizvodnje i podrške na tržištu rezervnih delova sa svim komponentama koje podržava Volvo garancija. Cela mašina je projektovana prema tačnim specifikacijama kompanije Volvo i fabrički je ugrađena u efikasno i integrisano rešenje za rušenje.

Kao i sa svim Volvo proizvodima, ovi bageri sa visokim dohvatom imaju podršku mreže uslužnih i edukovanih dilera. Prilikom isporuke rezervnih delova, visokoobrazovani Volvo tehničari obezbeđuju širok asortiman rešenja da bi održali produktivan rad mašina korisnika. 

Asortiman Volvo mašina za rušenje sa visokim dohvatom

 

 

 


EC380E HR 

EC480E HR
EC750E HR

Težina mašine

(bez alata)

51 tona

(112.000 lb)

63,5 tona

(140.200 lb)

100 tona

(221.000 lb)

Maks. visina osovinice

23 m

(75 ft 8 in.)

28 m

(91 ft)

36 m/26 m

(118 ft/85 ft)

Maksimalna težina alata

3 tone

(6.620 lb)

3 tone

(6.620 lb)

3,6 tona/5 tona

(8.000 lb/11.000 lb)

*Odricanje od odgovornosti: sve specifikacije su podložne promeni bez prethodnog obaveštenja.
**Težina mašine se može razlikovati u odnosu na tržište na osnovu konfiguracije opcija