Construction Equipment Magyarország

A továbbfejlesztett Volvo Load Assist növeli a termelékenységet

A Volvo Construction Equipment, a legújabb Load Assist frissítéssel, mely +/-1%-os pontosságú hasznos tömeg adatot nyújt, magasabbra tette a lécet a már bizonyított kerekes rakodó technológia terén.

A Volvo Construction Equipment tovább bővíti innovatív szolgáltatásainak körét a Volvo L110H-L260H kerekes rakodókhoz továbbfejlesztett Load Assist megoldással. A tehermérési megoldást a forradalmi on-board Volvo Co-Pilot kijelző támogatja. A gépkezelő 10 hüvelykes érintőképernyő segítségével tud hozzáférni az On Board Weighing (fedélzeti súlymérés) alkalmazáshoz. A Load Assist az ígéri, hogy valós idejű pontos információt ad a teherre vonatkozóan, s ezzel segít javítani a gépkezelő hatékonyságát és helyszíni teljesítményét.
A túl kevés vagy túl sok teher, s ezzel együtt a gépkopás, sőt az esetleges büntetések elkerülésére, az On Board Weighing lehetővé teszi, hogy a kerekes rakodók maximális hatékonysággal dolgozzanak, elkerülve az újramérlegelést és ezzel járó várakozási időket. A rendszer a nyomás- és helyzetérzékelőkön keresztül minden termelési adatot begyűjt, és kiír a Volvo Co-Piloton. Ez valós idejű, +/- 1% pontosságú információt biztosít a kanálterhelésre vonatkozóan.

Vigyázz, kész, emel!

A frissített rendszert úgy alakítottuk ki, hogy megkönnyítse a gépkezelő életét - a nulla terhelés kalibrálási folyamattal kezd, mely végigviszi a gépkezelőt az Volvo Co-Piloton. Miután a kalibrálás befejeződött, a gépkezelő, az ügyfél nevének, a munka rendelési számának, a megcélzott raksúlynak és az anyag típusának megadásával, gyorsan és egyszerűen tud feladatokat létrehozni. Két munkamód közül választhat: a Projekt móddal több munkagép összes rakományát vezérelheti, míg a Trip mód egy-egy munkagép, zúzógép vagy más álló berendezés megrakodásához használható.

Üzemeltetés közben a gépkezelő valós időben tudja figyelni a rakodási folyamatot. A dinamikus rendszer menet közben méri a kanálterhelést, hogy a munkafolyamat minden megszakítását elkerülje. Színes sávok mutatják a gépkezelőnek a rakodó kanalának aktuális terhelését, a már leszállított súlymennyiséget, és azt a súlymennyiséget, amely még leszállításra vár. Egy ikon azt mutatja, miért nincs rendesen lezárva a súly.

Volvo Construction Equipment Load Assist

A kanálműveletekhez - beleértve emelve billentő kanalakra és oldalra billenő kanalakra vonatkozó - optimalizált rendszer részleges kirakodási lehetőséget is nyújt. Az utolsó kanál kezelése egyszerű a kiürítési funkcióval, amely a Volvo Co-Pilot segítségével valós idejű betekintést kínál a kanálban maradó mennyiségre. A gépkezelő két mód közül választhat: az egyik, ha egy halomra üríti a kanalat, a másik, amikor teherautóra.

A művelet egyszerűsítése mellett, az On Board Weighing segít a biztonságos munkahely megőrzésében is. Az igény szerint beállítható figyelmeztetés tájékoztatja a gépkezelőt, ha a rakomány meghaladja az előre beállított terhelési korlátozásokat. Az opciók kombinációjától függően, a rakodó hátramenetbe kapcsolása esetén a tolatókamera automatikusan bekapcsolódik - és a rakodási információkat egyetlen képernyőn tudja kombinálni. A még nagyobb védelem érdekében, ha a sebesség meghaladja a 10km/órát, egyes funkciók kikapcsolnak (6 mph).

Dolgozzon fáradhatatlanul - és vezeték nélkül

A 16 GB memóriával rendelkező Volvo Co-Pilot szinte korlátlan mennyiségben képes tárolni a csatolmányokat, munkamegrendeléseket, célokat, az anyagokról és az ügyfélről szóló információkat. Volvo Construction Equipment Load AssistAz adattárolás történhet a Felhőben, pendrive-on, vagy a hasznos tömeg ügyvitel teljes körű kinyomtatásával. A rendszer betáplálja a gépinformációt a CareTrack® telematikai rendszerbe, így távolról is hozzáférhetők a gépinformációk, például a teljes szállított tömeg, szállított tömeg (tonna/lb) per üzemanyag liter (gallon) és ciklusok száma. Ezzel a legutolsó, a gép teljesítményére vonatkozó, részlettel a gépkezelők és géptulajdonosok meghatározhatják azokat a lehetséges területeket, ahol javíthatják a termelékenységet és csökkenthetik az üzemelési költségeket.

A Volvo Co-Pilot úgy lett kialakítva, hogy a későbbi szoftverfrissítések, kiegészítő funkciók és új alkalmazások fejlesztése esetén könnyen méretezhető legyen. A rendszer, SIM-kártyával felszerelve, távolról, vezeték nélküli kommunikáció segítségével tud szoftver frissítéseket fogadni. Figyelem: a sajtóközleményben szereplő képeket közvetlenül letöltheti idekattintva.