Construction Equipment Magyarország

A Volvo E-sorozatú árokásói magasabb szintre emelik a termelékenységet, a biztonságot és a sokoldalúságot

A Volvo Construction Equipment PL3005E forgó árokásója az intelligens, kotró alapú kivitelével és az élvonalbeli jellemzőivel jobb teljesítményt tesz lehetővé.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

A szegmens talán legjobban teljesítő gépeit tekintve nem csoda, hogy a Volvo Construction Equipment forgó árokásói élvonalbeli termelékenységet és fokozott biztonságot lehetővé tevő funkciók sorát tartalmazzák. Az okos, kotróalapú kivitelt fejlett terheléskezelő és telematikai rendszerekkel kiegészítő lenyűgöző árokásók páratlan teljesítményt tesznek lehetővé különféle alkalmazási módokban.

A gép lenyűgöző, 360° fordulási kapacitásával a gépkezelő biztonságosan forgathatja a felépítményt, és könnyedén felemelheti valamint lefektetheti a nehéz csöveket bárhol a gép közelében – ez különösen fel- és lerakodásnál, valamint csőhajlító gépek betáplálásánál segít. Az akár 55 tonnás (120,000 font) billentőkapacitással az olyan nehéz műveletek, mint a fektetés és az összeillesztés is hatékonyan és gyorsan elvégezhetők.

A csőfektetési lehetőségek végtelen sorát kínáló árokásó gép különleges kivitelének köszönhetően megingathatatlan stabilitást biztosít a nehéz terepeken és az akár 35°-os lejtőn történő munkához. A kiváló stabilitású, és az egyidejű mozgásokhoz egyenletes hidraulikával rendelkező forgó árokásó tökéletes választás a lefektető műveletekhez. Lejtős terepen a gémet az emelkedő irányába fordítva fokozhatjuk a stabilitást és a biztonságot.

Az E-sorozatú árokásók már akár 2,5 óra alatt standard kotróvá alakíthatók, így Ön egy gép megvásárlásával kettő előnyeit élvezheti, és a legtöbbet hozhatja ki befektetéséből. A hidraulika mind a csőfektetéshez, mind az ásáshoz tökéletesen illik, így nem vész kárba teljesítmény egyik konfigurációnál sem.

Lenyűgöző munkaállomás

A Volvo több évtizedes mérnöki tapasztalatára építve alkotta meg a termelékenységet és a biztonságot egyenlő mértékben előtérbe helyező E-sorozatú árokásókat – a Volvo fülkével kezdve.

Az állítható ülésből kezdve a gépkezelő teljes kényelmet élvezhet a fülkében. A tágas, zaj- és klímavezérelt környezet kellemességét tovább fokozzák a könnyen elérhető vezérlők is. A hidraulikus emelésű, ROPS-biztonsági tanúsítással rendelkező fülkéből nagyszerűen belátható a munkaterület és az árok, míg az intelligens terheléskezelő rendszer figyeli a terhelést, és értesíti a gépkezelőt a korlátok elérésekor, biztosítva az optimális biztonságot és hatékonyságot.

Lásson munkához késedelem nélkül

A Volvo E-sorozatú árokásói magasabb szintre emelik a termelékenységet, a biztonságot és a sokoldalúságot

A robusztus árokásók tervezésénél nemcsak a termelékenységet tartották szem előtt, hanem ellátták számos olyan funkcióval is, amelyek csökkentik a maximális üzemidőt kockáztató tényezőket. A hagyományos oldalgémes árokásókhoz hasonlóan a Volvo E-sorozatának gépeit is könnyen szállíthatja a munkaterületek egyes részei, vagy különböző munkaterületek között tréleren vagy vontatmányként anélkül, hogy a gémet vagy az ellensúlyt szét kellene szerelnie.

Az egyszerűbb karbantartás érdekében a távoli szűrők külön vannak a motortól és a radiátortól, ami segít a tisztításban és segít biztosítani a gyorsaságot a szokásos szervizelések idején. A gép egészségének és teljesítményének biztosítása érdekében az árokásó ellátható a Volvo élvonalbeli telematikus rendszerével, a CareTrack-kel. A rendszer valós időben figyeli a különböző géphasználati adatokat, többek között az üzemanyag-fogyasztást és a motor használati idejét, így segít a vásárlónak az üzemanyag-hatékonyság elérésében, a nem várt leállások elkerülésében és a befektetés lehető legnagyobb megtérülésében.

Mint minden Volvo gépet, az E-sorozatú árokásókat is Eredeti Volvo Alkatrészekkel szereltük fel, amelyek szigorú vizsgálatokon estek át a legjobb minőség és a hosszan tartó teljesítmény érdekében. A Volvo globális szervizhálózatának köszönhetően minden Volvo ügyfél azonnali támogatásban részesül, bármikor legyen arra szüksége.

Fő specifikációk:

Motor Volvo D8J

Üzemi tömeg

kg
lb
35,030
77,300

Motor bruttó teljesítménye

kW
LE (imp)
180
241
. . . motorfordulatszámnál ford/perc 1800 

Max. billentőkapacitás

t
lb
55
120,000

Névleges kapacitás

t
lb
31
68,000

Standard gémhossz

m
ft in
7,4
24'4"

Hosszabbított gémhossz

m
ft in
9.2
30'4”
Maximális munkavégzési lejtőmeredekség  ° 35