Construction Equipment Magyarország

Volvo EC750E HR: az iparág legtermelékenyebb bontó-kotró gépe

Az EC750E HR a talaj szintjétől mérve felfelé 36 méterig (118 lábig), a talaj szintje alá pedig 9,5 méterig (31 láb 2 hüvelykig) képes kinyúlni. Ezzel az iparág legsokoldalúbb többfunkciós bontó-kotró gépe.

A VCE új EC750E HR modellű, kivételesen nagy kinyúlási magasságú bontó-kotró gépe – amelynek bontóeleme 36 méter (118 láb) maximális magasságba képes felérni – toldalékokkal és különböző hosszúságú gémekkel könnyen átkonfigurálható többfunkciós bontóeszközzé, amely a munkahelyszínen a feladatok sokaságát képes elvégezni – még föld alatt vagy víz alatt is.

A Volvo EC750E általános kotrógépén alapuló EC750E HR modellt a Volvo alaposan újratervezte a nagy kinyúlási magasságú bontási munkák céljára. 

A Volvo termékcsaládjának legnehezebb tagja, az EC750E HR az iparág legnagyobb kinyúlási magasságú bontó-kotró gépe, amely alkalmas a Stage IV/Tier 4 Final szabályozás alatt álló európai és észak-amerikai piacokon végzendő munkák elvégzésére.

A megfelelő gép minden alkalmazáshoz

Az EC750E HR gép rugalmasságának kulcsa a hozzá járó kétféle nagy kinyúlási magasságú bontógémkészlet és a toldalékkal rendelkező ásógémkészlet. A legnagyobb kinyúlási magasságú konfiguráció 36 méteres (118 lábas) maximális bontóelem-magasságot tesz lehetővé – úgy, hogy ebben a magasságban tartja a jókora, 3,6 tonnás (8000 fontos) szerszámot. A második legnagyobb kinyúlási magasságú konfiguráció 26 méteres (85 lábas) maximális bontóelem-magasságot tesz lehetővé; ebben a konfigurációban nagyobb, legfeljebb 5 tonnás (11 000 fontos) szerszám használható. Végezetül a 4,4 méteres (14,4 lábas) toldalékkal ellátott ásógémmel 18 méteres (59 lábas) bontóelem-magasság érhető el.* Ezekkel a komponensekkel további konfigurációk állnak rendelkezésre: egyenes-egyenes (a nagy kinyúlási magassághoz), egyenes-hajlított (a jobb súlyponti jellemzők és elöl nagyobb biztonságos munkaterület biztosításához) és hajlított-hajlított, a föld alatti munkákhoz. 

Hidraulikus moduláris illesztőelemek

Az EC750E HR konfigurációinak rugalmassága szempontjából kulcsfontosságú a Volvo szabadalmaztatott hidraulikus moduláris illesztőeleme. A hidraulikus moduláris illesztőelem kétcsapos hidraulikus zárszerkezetet használ a nagy kinyúlási magasságú konfigurációból az ásó konfigurációba váltáshoz. 

EC750EHR-demolition-undercarriage

Az alapgémen található moduláris illesztőelemen kívül egy második hidraulikus moduláris illesztőelem is található a gémtoldalékon. A gémtoldalék illesztőfelülete ugyanolyan, mint az ásógémé, így a gémkonfiguráció szöge a gémtoldalékon és az ásógémen egyaránt gyorsan és biztonságosan váltható „hajlított” és „egyenes” konfiguráció között. 

Bontáshoz készült járószerkezet

A nagy kinyúlási magasságú bontási alkalmazásokban a biztonság és a teljesítmény alapja egyaránt a stabilitás. Az EC750E HR modellen ezt egy vadonatúj járószerkezet biztosítja. A kifejezetten a bontási szegmenshez kifejlesztett járószerkezet még a legnagyobb Volvo EC950E kotrógépénél is nehezebb és szélesebb. Az EC750E HR modell járószerkezete 0,5 m-rel (1,6 lábbal) hosszabb és 1 m-rel (3,2 lábbal) szélesebb, mint a modell alapjául szolgáló EC750E modellé – emellett a lánctalp mérete is impozáns: 4,3 m (17,4 láb).

EC750EHR-demolition-undercarriage

A további 4 tonnás (8800 fontos) ellensúllyal az EC750E HR modell tömege meghaladja a 100 tonnát (221 ezer fontot). A nagyobb tömeg és szélesség által biztosított jobb stabilitással az EC750E HR biztos alapról indulva nyújt kategóriájában élenjáró teljesítményt. 

A szállíthatóság jegyében tervezve

Az EC750E HR bevonható járószerkezete könnyen eltávolítható lánctalpkeretekkel rendelkezik, és önálló szétszerelést/összeszerelést tesz lehetővé – így az EC750E HR mozgatása a munkahelyszínek között nem jelent nagy gondot. A legtöbb piacon a nagy kinyúlási magasságú gémkészlet eltávolítása, az ellensúly leengedése és a járószerkezet bevonása elegendő a gép szállításához. Mindegyik fenti művelet hidraulikus működtetésű. Nem csak a lánctalpak kerete távolítható el könnyen: a teljes ellensúly, beleértve a további ellensúlyokat is, egyetlen mozdulattal eltávolítható a megerősített hidraulikus eltávolítórendszer révén.

Láthatóan kézben tartott irányítás

A Volvo Care Cab tökéletes környezet a nagy kinyúlási magasságú bontáshoz. A nagyméretű laminált üvegek jó rálátást biztosítanak a munkaterületre, és napfényessé teszik a fülkét. A kézre eső vezérlőkkel rendelkező kényelmes és tágas fülke hidraulikusan akár 30 fokkal is megdönthető, ami csökkenti a kezelő nyakának igénybevételét és fáradtságát, amikor nagy kinyúlási magasságú feladatokat végez. Ezenkívül az alapfelszereltség része a bontókaron elhelyezett portalanító rendszer és kamera, amely a jó minőségű fülkebeli kijelzőn keresztül jó minőségű képekkel szolgál. 

Teljes üzem jelző

Az EC750E HR valós időben működő Total Moment Indicator rendszerrel rendelkezik alapfelszereltségben. A hatékony terhelés-ellenőrző rendszer, a gémen található szögérzékelők és a főhengeren elhelyezett nyomásérzékelők folyamatosan nyomon követik a terhelés nyomatékának alakulását. Az eredmény grafikus módon jelenik meg a könnyen leolvasható fülkebeli kijelzőn, és a stabilitási burkológörbe megközelítésére vagy átlépésére látható és hallható hangjelzés figyelmezteti a kezelőt. 

További védelem

Az EC750E HR modellen mind a kezelő, mind maga a gép jól védett. A kiváló látási viszonyokat biztosító Volvo Care Cab keretre szerelt FOG és SIPS védőelemekkel (lezuhanó tárgyak elleni védőelemmel, illetve oldalsó ütések elleni védőelemekkel) rendelkezik. Maga a gép strapabíró hasvédő lemezzel és alsó lemezzel rendelkezik, valamint a forgás gyűrűjének védőelemével. A gém- és zúzóhengerek is további védelemmel rendelkeznek. 

Beépített bontási megoldás

Az EC750E HR modell annak a több évtizedes tapasztalatnak a gyümölcse, amelyet a Volvo a nagy kinyúlási magasságú bontási szegmens kiszolgálásában szerzett világszerte. A Volvo igen tapasztalt mérnökei által, egyedi módon megépített modell teljes mértékben eleget tesz a vállalat minőségbiztosítási gyakorlatainak. Az EC750E HR teljes körű Volvo megoldás a formatervezéstől a gyártáson át az utópiaci támogatásig. Mindegyik komponensre Volvo-szavatosság érvényes. A gép egésze a Volvo magas szintű követelményeket támasztó specifikációnak megfelelően készült, és gyári beépítéssel kialakított hatékony, integrált bontási megoldást nyújt.

Ahogy az összes Volvo termék, úgy a nagy kinyúlási magasságú kotrógépek mögött is ott áll a támogatást és szakértelmet biztosító értékesítőhálózat. A Volvo magasan képzett szerelői eredeti alkatrészeket használva széles körű megoldásokat nyújtanak, hogy biztosítsák az ügyfelek gépeinek termelékenységét. 

Volvo nagy kinyúlási magasságú bontógépek termékcsaládja

 

 

 


EC380E HR 

EC480E HR
EC750E HR

Gép tömege

(szerszám nélkül)

51 tonna

(112 000 font)

63,5 tonna

(140 200 font)

100 tonna

(221 000 font)

Maximális bontóelem-magasság

23m

(75 láb 8 hüvelyk)

28m

(91 láb)

36 m / 26 m

(118 láb / 85 láb)

Maximális szerszámtömeg

3 tonna

(6620 font)

3 tonna

(6620 font)

3,6 tonna / 5 tonna

(8000 font / 11 000 font)

*Felelősségkorlátozó nyilatkozat: Az összes műszaki jellemző előzetes értesítés nélkül megváltozhat.
**A gép tömege piaconként eltérő lehet az opciók konfigurációjának megfelelően.