Construction Equipment Hrvatska

Najveći Volvo rovokopač 'ostvarenje sna' za eksperta u rušenju

Belgijski stručnjak za rušenje postrojenja visokog napona Wesley Princen prvi je kupac do sada najvećeg Volvo rovokopača, EC750E HR, i jedva čeka da stavi ruke na njegove komande.

Wesley Princen, owner and founder of Aannemingsbedrijf Princen NV

Wesley Princen sigurno zna stvar ili dvije o rovokopačima. Belgijski poduzetnik odrastao je uz mehanizaciju na očevoj farmi u Gingelomu, zapadno od Brussela, i rukovao je svojim prvim rovokopačem kad mu je bilo 16 godina. Sa 18, pokrenuo je vlastito poduzeće za zemljane radove, Aannemingsbedrijf Princen NV, studirajući paralelno strojarstvo.

Posao se stvarno razmahao nakon što je obavio jedan posao polaganja podzemnog kabela za belgijskog elektodistributera Elia, koji je ostao odani klijent 20 godina kasnije.

“Većina trafostanica u Belgiji izgrađeno je odmah nakon II Svjetskog rata i sada ih treba zamijeniti. Elia je trebao ljude za rušenje tih podstanica, a budući da smo mi bili jedna od nekoliko kompanija licenciranih za rad na poslovima visokog napona, dobili smo većinu radova,” objašnjava Princen.

Danas se on svuda smatra jednim od najboljih na svijetu u rušenju visokonaponskih postrojenja i sada čak prelazi na rušenja nuklearnih postrojenja. Princen će koristiti najnoviju prinovu u svom strojnom parku, Volvo rovokopač za rušenje EC750E HR, da bi rušio dio elektrane i tvornice nuklearnog goriva koja je prestala s radom.

Prvi Volvo rovokopač za rušenje EC750E HR zajedno s kompletom nosećih ruku

Teški strojevi za teške poslove

Princen je kupio svoj prvi Volvo rovokopač visokog dosega, model EC480D HR, prije približno pet godina. Od tada njegova kompanija izvodi sve više i više teških radova industrijskog rušenja s potrebom za strojem koji može dosegnuti dalje i koristiti teže alate. Uvodi stroj Volvo EC750E HR, koji može dosegnuti i do 36 m koristeći alat od 3,6 t ili do 26 m sa alatom od 5 t. I baš tu noseću ruku od 26 m će Princen najviše koristiti.

Ideja da se kupi Volvo EC750E HR osmišljena je prije dvije godine i Princen je od početka bio uključen u to.

"Već smo bili u kontaktu s tvornicom i Davidom Arnoldssonom i Peterom Lamom [globalnim odnosno regionalnim Volvo specijalistima za proizvode za rušenje] “Oni su također bili zainteresirani da imaju nasljednika za EC700C HR i trebala im je povratna informacija od kupaca da bi napravili još bolji stroj.”

Princen je poslao narudžbu za EC750E HR a da čak nije ni vidio gotov stroj. “U tom trenutku nismo znali rezultat ali smo bili toliko zadovoljni s našim prvim Volvo rovokopačem za rušenje visokog dosega da smo vjerovali da će biti dobar,” kaže on.

Wesley Princen predstavlja svoj novi stroj novinarima

Veliko otkrivanje

On je konačno mogao vidjeti svoj novi stroj u siječnju ove godine za vrijeme posjete tvornici Volvo rovokopača u Changwonu u Koreji, i bio jedan od prvih ljudi izvan tvornice koji je bacio pogled na revolucionarni model.

“Bio sam ugodno iznenađen da vidim EC750E HR izrađen nakon gotovo dvije godine,” priča on. “Prije 20 godina, ne bih nikada pomislio da ću kupiti stroj od 100 t. Vrlo sam ponosan što imamo najveći rovokopač koji je Volvo ikada izradio. Stvarno sam uzbuđen u očekivanju da počnem rukovati s njim.”

Princen sada posjeduje jedan od najmanjih Volvo rovokopača visokog dosega – specijalno izrađen na osnovi platforme EC300EL – i onaj najveći. On ima ukupno 25 rovokopača u svom strojnom parku i posljednjih šest koje je kupio su svi Volvo.

Sigurnost na prvom mjestu

Kada se suoči s opasnim poslom kao što je rušenje električne trafostanice ili čak pogona nuklearnog goriva, Volvo ima posebno privlačnu posvećenost sigurnosti. Zajamčenost da će se Princen i svi njegovi drugi rukovatelji vratiti sigurno kući svojim obiteljima na kraju radnog dana, to je prvi prioritet kod Volva. Fokusiranost Volva na maksimalno vrijeme rada bez zastoja također je logičan izbor.

“Pored činjenice da su Volvo rovokopači visokog dosega među najboljim rovokopačima trenutno dostupnim na tržištu, mi također trebamo i dobar servis,” objašnjava Princen. “Mi imamo vrlo dobre odnose s našim lokalnim SMT zastupnikom u Belgiji i našim odgovornim rukovoditeljem tamo, Dannyjem Verheyenom. Ako se ikada pojavi problem, mi samo nazovemo Dannyja i sve je riješeno. To funkcionira i mi smo sretni s tim.”

Princenov EC750E HR je sada stigao u Volvo CE EU depo u Nizozemskoj i prije nego što bude isporučen, mijenja se hidrauličko ulje za bio inačicu tako da ako bi došlo do bilo kakvog izlijevanja, ono ne bi uzrokovalo nikakvu štetu za okoliš.

U međuvremenu, on jedva čeka da sjedne za komande stroja. “Ja to baš volim,” kaže on. “Ako ste ga vidjeli, to je zvijer. Mislim da ću raditi s njim svakog dana s osmjehom na licu. To je ostvarenje sna.”