Construction Equipment Hrvatska

Volvo EC750E HR: najproduktivniji bager za rušenje u ovoj djelatnosti

Sposobnošću da se ispruži i do 36m (118ft) iznad tla i 9,5m (31ft 2in) ispod razine tla, novi EC750E HR ističe se kao najsvestraniji višenamjenski bager za rušenje u ovoj djelatnosti.

Izuzetni bager za rušenje visokog dosega – s maksimalnom visinom osovinice od 36m (118ft) – novi EC750E HR od Volvo Construction Equipment može također lako promijeniti konfiguraciju korištenjem produžetaka i različitih duljina noseće ruke da postane višenamjenski alat za rušenje zgrada – sposoban poduzimati široki raspon zadataka na radilištu – uključujući one pod zemljom i pod vodom.

Zasnovan na rovokopaču Volvo EC750E opće namjene, EC750E HR je u Volvu sadržajno bitno prerađen za svrhe rušenja visokog dosega. 

Najteži bager u Volvo ponudi, EC750E HR je također među najvećim bagerima za rušenje velikog dosega u ovoj djelatnosti dostupnim za rad na tržištima Europe i Sjeverne Amerike reguliranim normom Stage IV/Tier 4 Final.

Pravi stroj za svaku primjenu

Srž prilagodljivosti modela EC750E HR dolazi zahvaljujući tome što se on nudi s dva kompleta nosećih ruku za rušenja visokog dosega i jednom nosećom rukom za kopanje s produžetkom. Najduža od konfiguracija visokog dosega za maksimalnu visinu od 36m (118ft) – pri tome nosi bitan alat (na toj visini) od 3,6 tona (8,000 lbs). Druga konfiguracija visokog dosega ima maksimalnu visinu osovinice od 26m (85ft) – koristeći veći maksimalni alat od 5 tona (11,000 lbs). Konačno, komplet noseće ruke za kopanje s produžetkom od 4,4m (14.4ft) omogućava visinu osovinice* od 18m (59ft). Te komponente mogu se dalje konfigurirati - ravno-ravno (za visoki doseg), ravno-savijeno (za bolje težište i prošireno sigurno radno područje sprijeda), i savijeno-savijeno - za rad ispod zemlje. 

Hidraulički modularni zglobovi

Središnja prilagodljivost konfiguracije modela EC750E HR je patentirani Volvo koncept hidrauličkog modularnog zgloba. Hidraulički modularni zglob koristi mehanizam hidrauličke blokade s dvije osovinice da prijeđe iz konfiguracije visokog dosega u onu za kopanje. 

EC750EHR-demolition-undercarriage

Kao i modularni zglob na osnovnoj nosećoj ruci, sad postoji i drugi hidraulički modularni zglob na produžnoj nosećoj ruci. Sučelje na produžnoj nosećoj ruci je isto kao i onoj za kopanje, što omogućava da se kut konfiguracije noseće ruke brzo i sigurno podešava između 'savijene' i 'ravne' konfiguracije i na produžnoj i na onoj za kopanje. 

Podvozje građeno za rušenje

Sa stabilnošću kao osnovom sigurnosti i učinkovitosti u poslovima rušenja visokog dosega, EC750E HR ima potpuno novo podvozje. Specifično razvijeno za segment rušenja, podvozje je teže i šire čak i od onog kod velikog rovokopača Volvo EC950E. U usporedbi s EC750E na kojem se zasniva, podvozje modela EC750E HR je 0,5m (1.6ft) dulje i 1m (3.2ft) šire – i ima impresivan razmak gusjenica od 4,3m (17.4ft).

EC750EHR-demolition-undercarriage

S dodatne 4 tone (8,800 lbs) protuutega koji pomaže da se težina stroja EC750E HR podigne na 100 tona (221,000 lbs) dodatna stabilnost dobivena njegovom većom težinom i širinom daje stroju EC750E HR čvrsti temelj za najbolju učinkovitost u svojoj klasi. 

Dizajniran imajući na umu mogućnost prijevoza

Podvozje na EC750E HR, koje se može uvući i ispružiti, odlikuje se okvirom gusjenica koji se lako skida i sposobnošću samo-rastavljanja/sastavljanja - što znači da je premještanje EC750E HR između radilišta relativno bez naprezanja. Na većini tržišta za prijevoz stroja je dovoljno skidanje kompleta noseće ruke visokog dosega, spuštanje protuutega i uvlačenje podvozja, sve pokretano hidraulikom. Nije samo okvir gusjenica ono što se lako uklanja, cijeli protuuteg, uključujući dodatne protuutege, se može ukloniti jednim pokretom, zahvaljujući pojačanom hidrauličkom sustavu skidanja komponenti.

Vidljivo pod kontrolom

Volvo Care Cab je savršeno okruženje za rušenje visokog dosega. Velike površine laminiranog ostakljenja omogućavaju dobar vidokrug radnog područja, kao i ispunjenost kabine dnevnim svjetlom. Udobna i prostrana, s upravljačkim elementima na dohvat ruke, kabina se također hidraulički naginje i do 30 stupnjeva, smanjujući tako rukovatelju naprezanje u vratu dok radi na poslovima visokog dosega. Nadalje, sustav suzbijanja prašine i kamera na ruci za rušenje su standardna oprema, dajući jasne slike na visoko kvalitetnom zaslonu u kabini. 

Indikator ukupnog momenta

EC750E HR dolazi s Indikatorom ukupnog momenta u realnom vremenu kao standardnom opremom. Sustav kontrole efektivnog opterećenja, osjetnici kuta na nosećoj ruci i osjetnici tlaka na glavnom cilindru stalno izračunavaju stanje momenta opterećenja. Ta informacija se grafički ispisuje na lako čitljivom zaslonu u kabini, s vizualnim i zvučnim upozorenjem rukovatelju kada se približava ili prekorači ovojnica stabilnosti. 

Dodatna zaštita

I rukovatelj i sam stroj su dobro zaštićeni na EC750E HR. Velika vidljivost iz kabine Volvo Care Cab ima na okvir postavljen štitnik od padajućih objekata (FOG - Falling Object Guard) i sustav zaštite od bočnih udaraca (SIPS - Side Impact Protection System). Sam stroj ima teški štitnik trbuha i donji pokrov, kao i zaštitu okretnog vijenca. Noseća ruka i cilindar drobilice također se odlikuju dodatnom zaštitom. 

Integrirano rješenje za rušenje

Za EC750E HR je dobrobit dugogodišnje iskustvo koje Volvo ima u pružanju usluga rušenja visokog dosega za kupce širom svijeta. Izradili su ga po mjeri vrlo iskusni Volvo inženjeri s ugrađenom praksom zajamčene kvalitete, stoga je EC750E HR cjelovito Volvo rješenje - dizajn, izrada i podrška nakon prodaje sa svim komponentama podržanim Volvo jamstvom. Cijeli stroj je dizajniran prema preciznim Volvo specifikacijama i tvornički je opremljen kao efikasno i integralno rješenje za rušenje.

Kao kod svih Volvo proizvoda, ove bagere visokog dohvata prati služba podrške i stručne mreže zastupnika. S isporukom originalnih dijelova, visoko uvježbani Volvo tehničari pružaju paletu rješenja koja strojeve kupaca održavaju spremnim za produktivan rad. 

Ponuda Volvo High Reach strojeva za rušenje visokog dosega

 

 

 


EC380E HR 

EC480E HR
EC750E HR

Masa stroja

(bez alata)

51 tona

(112,000 lbs)

63,5 tona

(140,200 lbs)

100 tona

(221,000 lbs)

Maks. visina osovinice

23m

(75ft8in.)

28m

(91ft)

36m/26m

(118ft/85ft)

Maks. masa alata

3 tone

(6,620 lbs)

3 tone

(6,620 lbs)

3,6 tona/5 tona

(8,000 lbs/11,000 lbs)

*Odricanje: Sve specifikacije mogu biti promijenjene bez prethodne najave.
**Masa stroja se može razlikovati prema tržištu na osnovi konfiguracije opcija