ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.E. Ελλάδα

Οι γερανοί σειράς Ε της Volvo ανεβάζουν την παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την ευελιξία σε νέα ύψη

Οι περιστρεφόμενοι γερανοί PL3005E της Volvo Construction Equipment προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις, χάρη στον σχεδιασμό τους που βασίζεται σε εκσκαφέα και σε χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Ως αδιαμφισβήτητα τα μηχανήματα με τις υψηλότερες επιδόσεις στους τομείς τους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περιστρεφόμενοι γερανοί της Volvo Construction Equipment είναι εξοπλισμένοι με πλήθος προηγμένων λειτουργιών βελτίωσης της παραγωγικότητας και της ασφάλειας. Χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό που βασίζεται σε εκσκαφέα συνδυασμένο με προηγμένα συστήματα διαχείρισης φορτίου και τηλεματικής, οι εντυπωσιακοί γερανοί προσφέρουν ασυναγώνιστη απόδοση σε μεγάλη γκάμα εφαρμογών.

Χάρη σε μια εντυπωσιακή ικανότητα περιστροφής 360°, ο χειριστής μπορεί να περιστρέφει με ασφάλεια την υπερδομή για να ανυψώσει και να τοποθετήσει σωλήνες μεγάλου μήκους και βάρους οπουδήποτε γύρω από το μηχάνημα με ευκολία – δυνατότητα ιδιαίτερα χρήσιμη για φόρτωση και εκφόρτωση καθώς και για τροφοδοσία μηχανημάτων κάμψης σωλήνων. Με ικανότητα ανατροπής μέχρι και 55 τόνους (120.000 lb), βαριές εργασίες όπως το κατέβασμα των σωλήνων στο όρυγμα και η σύνδεσή τους εκτελούνται αποτελεσματικά και γρήγορα.

Προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες τοποθέτησης σωλήνων, ο μοναδικός σχεδιασμός του γερανού εξασφαλίζει κορυφαία σταθερότητα για ασφαλή λειτουργία σε ανώμαλο έδαφος και σε πρανή με κλίση έως και 35°. Με εξαιρετική ευστάθεια και ομαλή υδραυλική λειτουργία για ταυτόχρονες κινήσεις, οι περιστρεφόμενοι γερανοί είναι η ιδανική επιλογή για εφαρμογές κατεβάσματος σωλήνων. Όταν εργάζεστε σε πρανή, μπορείτε να κατευθύνετε την μπούμα προς τα πάνω για να βελτιώσετε τη σταθερότητα και να αυξήσετε την ασφάλεια.

Σε μόλις 2,5 ώρες, οι γερανοί της σειράς E μπορούν να μετατραπούν σε τυπικό εκσκαφέα, προσφέροντας έτσι τα πλεονεκτήματα δύο μηχανημάτων σε ένα, βοηθώντας τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο την επένδυσή τους. Το υδραυλικό σύστημα είναι διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετεί το ίδιο καλά εφαρμογές τοποθέτησης σωλήνων όσο και εφαρμογές εκσκαφής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απώλεια ισχύος σε καμία από τις δύο διαμορφώσεις.

Έχετε τον έλεγχο του χώρου εργασίας

Σχεδιασμένοι με γνώμονα τη μηχανολογική τελειότητα, οι γερανοί σειράς E της Volvo είναι κατασκευασμένοι για να εξασφαλίζουν εξίσου παραγωγικότητα και ασφάλεια – ξεκινώντας από την καμπίνα Volvo.

Από το προσαρμοζόμενο κάθισμα, ο χειριστής ελέγχει απόλυτα την άνεσή του. Το ευρύχωρο, κλιματιζόμενο περιβάλλον με ηχομόνωση βελτιώνεται ακόμη περισσότερο από εργονομικά χειριστήρια. Η υδραυλικά ανυψούμενη καμπίνα με πιστοποίηση ασφάλειας ROPS προσφέρει εξαιρετική ορατότητα τόσο στον χώρο του εργοταξίου όσο και στο όρυγμα και διαθέτει το Έξυπνο Σύστημα Διαχείρισης Φορτίου (LMS), το οποίο παρακολουθεί το φορτίο και ειδοποιεί τον χειριστή όταν φτάσει το όριο, για βέλτιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ξεκινήστε τη δουλειά χωρίς καθυστέρηση

Οι γερανοί σειράς Ε της Volvo ανεβάζουν την παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την ευελιξία σε νέα ύψη

Οι πανίσχυροι γερανοί όχι μόνο είναι σχεδιασμένοι με γνώμονα την παραγωγικότητα, αλλά διαθέτουν πληθώρα χαρακτηριστικών που μειώνουν τον κίνδυνο ζημιάς ώστε να μεγιστοποιείται ο χρόνος λειτουργίας. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς γερανούς τύπου φορτωτή με μπούμα πλάγιας μετατόπισης, τα μηχανήματα σειράς E της Volvo μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στον χώρο του εργοταξίου και μεταξύ εργοταξίων με τρέιλερ ή ημι-τρέιλερ, χωρίς να χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε την μπούμα ή το αντίβαρο.

Για ευκολότερη συντήρηση, τα απομακρυσμένα φίλτρα βρίσκονται σε θέση διαφορετική από τον κινητήρα και το ψυγείο, διευκολύνοντας έτσι τον καθαρισμό και επιτρέποντας γρήγορους και άμεσους τακτικούς τεχνικούς ελέγχους. Για την παρακολούθηση της καλής κατάστασης και απόδοσης του μηχανήματος, οι γερανοί μπορούν να εξοπλιστούν με το CareTrack, το σύστημα τηλεματικής προηγμένης τεχνολογίας της Volvo. Το σύστημα παρακολουθεί δεδομένα του μηχανήματος σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης καυσίμου και των ωρών λειτουργίας του κινητήρα, βοηθώντας τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητα καυσίμου, να αποφύγουν τον απρογραμμάτιστο νεκρό χρόνο και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσης.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μηχανήματα Volvo, οι γερανοί της σειράς E είναι εξοπλισμένοι με γνήσια ανταλλακτικά Volvo, αυστηρά δοκιμασμένα και εγκεκριμένα ώστε να εξασφαλίζουν την υψηλότερη ποιότητα και μακρόχρονη απόδοση. Όλοι οι πελάτες της Volvo έχουν πρόσβαση σε άμεση υποστήριξη όποτε τη χρειάζονται, χάρη στο παγκόσμιο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης της Volvo.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Κινητήρας Volvo D8J

Βάρος λειτουργίας

kg
lb
35.030
77.300

Μικτή ισχύς κινητήρα

kW
hp (imp)
180
241
. . . σε στροφές κινητήρα r/min 1800 

Μέγ. ικανότητα ανατροπής

t
lb
55
120.000

Ονομαστική ικανότητα

t
lb
31
68.000

Τυπικό μήκος μπούμας

m
ft in 
7,4
24'4"

Εκτεταμένο μήκος μπούμας

m
ft in 
9,2
30'4”
Μέγ. κλίση πρανούς  ° 35