Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

En skovl er mere end en skovl

Hos Sjørring Maskinfabrik er blikket skarpt rettet mod vægtoptimerede og miljøvenlige graveskovlsløsninger – under eget navn.

Igennem snart 75 år har den nordvestjyske virksomhed Sjørring Maskinfabrik, der til daglig blot kaldes Sjørring, leveret skræddersyede svejste kvalitetsprodukter til industri og landbrug. I dag er virksomheden en højt specialiseret, international producent, som servicerer de største navne inden for den europæiske entreprenørindustri. At være i front er virksomhedens mantra – og det skal forstås både i overført betydning – og helt bogstaveligt.

Det største produktområde er specialfremstillede læsseskovle, der konstrueres i samarbejde med kunderne og skræddersyes efter deres ønsker og behov. Volvo Construction Equipment, og mange af Volvos forhandlere, er nogle af de store aftagere, og Volvo har siden 1981 været en del af udviklingen inden for bl.a. specialtilpassede læsseskovle.

I 2020 var tiden imidlertid moden for Sjørring til at gøre brug af de mange fleksible og højt udviklede kompetencer inden for svejsning, konstruktion og produktion, som virksomheden har oparbejdet gennem årene, til at lancere et helt nyt tiltag – en graveskovlsserie under helt eget navn og logo.

”Lanceringen var endnu et skridt i den strategiske retning, vi har lagt for Sjørring: Vi vil være førende inden for attachment-markedet. Derfor gav det god mening at udnytte og videreudvikle på vores store know-how vedrørende skovlproduktion, og endeligt præsentere en komplet serie af graveskovle af allerhøjeste kvalitet – direkte til forhandlere,” siger Sjørrings administrerende direktør Klaus Kalstrup.

Graveskovlsserien består af en række vægtoptimerede skovle; graveskovl, kabelskovl, profilskovl og planérskovl m.fl., i et strømlinet og robust design, som kan tilpasses både CW- og S-fæste. Fælles for samtlige af seriens skovltyper er, at vægten er bragt væsentligt ned. Blandt andet ved at opgradere med HARDOX®-højstyrkestålet i skovlene.

”Skovlene er specialdesignet til at være lette og enormt slidstærke. Med en mere strømlinet skovl, vil man over tid kunne opnå pæne brændstofbesparelser - og det er godt for både pengepung og miljø,” forklarer Klaus Kalstrup.

Miljø er også et væsentligt fokus for Sjørring, der arbejder mod forskellige grønne tiltag. Og det er ikke uden betydning at se nærmere på en skovls påvirkning af et stykke entreprenørarbejde og mængden af CO2-udledning. Dette går også rigtig godt i spænd med Volvo Danmarks egne ambitioner om grøn bæredygtighed og miljøvenlige løsninger. Derfor har Volvo Danmark også siden introduktionen i sommer, brugt skovlserien som nogen af de allerførste. Generelt har tilbagemeldingerne fra kunderne været meget positive i forhold til kvalitet og brugeroplevelse, og derfor fortsætter den innovative skovlleverandør udviklingen i denne retning.

”Vi stræber efter at være i front og på forkant på samtlige parametre. Vi har derfor forskellige innovative projekter i støbeskeen hos Sjørring i øjeblikket, som vi ser frem til løfte sløret for i det nye år. Projekter som kan ændre, hvordan man opfatter attachment-produkter og deres muligheder,” fortæller Klaus Kalstrup.

Overordnet set, er fleksibilitet, pålidelighed og kvalitet er kerneværdier hos Sjørring, og kunden er altid første prioritet. Intet udstyr eller opgave er ens, og man lægger stor vægt på at levere hurtigt, når først designet er på plads. Virksomheden producerer på denne måde en bred vifte af originale produkter, som er fremstillet specifikt til forskelligt maskineri og virkelighedens miljøer.

Foruden produktionsenheden og hovedkvarteret i Thy, er Sjørring også at finde på en satellitlokation i Århus. Virksomheden har ca. 200 dedikerede medarbejdere, og hver dag bruges omkring 160 kilometer svejsetråd, hvilket løber op i over 200 tons om året. Siden 2015 er mere end 3000 graveskovle kørt ud gennem porten på maskinfabrikken, mens de leverer mere end 3500 skovle til læssemaskiner årligt – rundt til hele verden.

FAKTA - SJØRRING:

• Grundlagt i 1946

• 2 lokationer: Hovedsæde i Sjørring og salgskontor i Aarhus

• 18.000 m² produktionsfaciliteter

• 200 medarbejdere

• 3-holdsskift (24/7)

• IS0 -certificeret (9001, 14001, 3834-2)

• Største indkøber af højstyrkestål HARDOX® i Danmark

• Produceret mere end 2000 graveskovle siden 2015

• Årligt forbrug af +15.000 tons stål

• Årligt forbrug af +200 tons svejsetråd (160 km pr dag)

• Leverer mere end 3500 læsseskovle årligt (15-20 pr. dag) i mange varianter

• Største uafhængige læsseskovlsproducent i Europa 

• Lancerer egen vægtoptimeret graveskovlsserie under eget brand august 2020