Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Stor motorkraft I helt ny Volvo-klasse

To nye 50 tons Heavy-Duty gravemaskiner sætter gang i produktiviteten.

EC530E og EC550E har den største motorkraft i klassen og giver grave- og løfteeffekt, som normalt kun opnås med 60-tons maskiner.

Maskinerne er egentlig for små til at udvirke noget så stort. Men Volvo CE har gjort sig nogle tanker og fostret nye ideer, der har medvirket til at ”less is more” og dermed introducerer Volvo gravemaskiner en helt ny vægtklasse, som størrelserne til trods, kan konkurrere med maskiner i 60-tons klassen. 

Og hvordan hænger det lige sammen?
På grund af den store motorkraft har begge maskiner en styrke, som giver en fantastisk grave-, løfte og trækkraft. Sammen med et højt svingmoment og store skovle, er de perfekt egnede til at fylde rammestyrede dumpere i 30 -40 tons klassen, fordi det kræver færre passager for at læsse – hvorved cyklustiderne reduceres. Denne kombination kan øge produktiviteten med op til 20%.

EC530E og EC550E er nærmest født til at udmærke sig inden for heavy-duty gravning, masseudgravning og forberedelse af byggepladser i større skala. EC530E er også velegnet til generelle anlægsarbejder. Med en samlet højde på under 4 meter, når den er læsset på en anhænger, kan den nemt transporteres uden af man skal skille noget ad. Så undgår man bøvlet ved skift af arbejdssted – og man kan komme hurtigere i gang med arbejdet.

25% forøgelse af brændstof-effektiviteten
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ja, den er god nok. Seneste udvikling indenfor elektrohydrauliksystemer er den væsentligste årsag til dette store fremskridt i brændstofeffektivitet. 

Motoren i begge maskiner er en Volvo D13J med i forvejen lave emissioner. Når så man tilsætter IMVT og et par andre ingredienser, så opnås de 25% øgede effektivitet. 

Nu bliver det lidt teknisk, men det er vigtigt for at forstå denne progressive kombination af nye teknologier:
IMVT, forkortelse af Indepent Metering Valve Technology (Uafhængig Måle Ventil Teknologi ) giver, takket være den intelligente elektroniske styring, en mere præcis drift og større effektivitet end vi kender det fra et traditionelt mekanisk koblet hydrauliksystem.

Yderligere effektivitet opnås ved hjælp af optimering af hovedpumper, som reducerer motoromdrejningstallet, uden at det går ud over effekten, samt et forbedret layout af hydraulikrørsystemet. 

Tilsammen giver alt dette Volvo 
EC530E og EC550E høje niveauer af kontrol og effektivitet på alle anvendelsesområder. Det nye system har en række smarte funktioner, herunder krybetilstand (nyttig til præcist løfte- og transportarbejde) og som ekstraudstyr Comfort Drive Control (CDC). CDC, som bidrager til at reducere førertræthed ved at gøre det muligt at styre gravemaskinen ved hjælp af rulleknapperne på joysticket i stedet for pedalerne.

Total kontrol fra førersædet

Som maskinfører i en EC530E og EC550E har man fuld kontrol. Der kan frit vælges adskillige funktioner, alt afhængigt af, hvad der ønskes og kræves af opgaven. Dette omfatter bl.a. bom/sving- og bom/køreprioritet, så én funktion kan aktiveres frem for en anden. Bomsænkehastigheden kan også justeres, så man har optimal kontrol ved opgaver, der kræver ekstra præcision. En helt ny teknologi til reduktion af bom- og armdæmpning mindsker maskinstødene – en funktion som maskinførerne sætter stor pris på. Både bom og arm kan desuden prale af en større pind- og bøsningsstørrelse, som giver øget styrke når det virkelig går hårdt til.

Komfort er konge!
Volvo Care Cab er et dejligt sted at tilbringe mange timer hver dag. God siddekomfort, masser af plads og et behageligt miljø med lav støj og lav vibration. Førerhuset er beskyttet af en ROPS- struktur, som overstiger hvad der er branchestandard for denne vægtklasse. Udsynet er også helt i top, især hvis der som ekstraudstyr er monteret en forrude i ét stykke. Bagside- og sidekameraer samt ekstraudstyret Volvo Smart View hele vejen rundt, er særlig nyttigt når der arbejdes i snævre omgivelser.

Lave driftsomkostninger og høj produktivitet
Begge de nye gravemaskiner er designet med høj slidstyrke og maksimal driftssikkerhed. Det giver øget produktivitet. Smarte detaljer eliminerer hydraulikstyreledninger, så antallet af koblinger er reduceret. Med automatisk regenereringsteknologi er det ikke nødvendigt at stoppe maskinen for at rense dieselpartikelfilteret. Ligeså giver trepunktsadgang til overbygningen i højre side nem adgang til UREA/DEF-tanken, som desuden er forsynet med en stænkskærm for at undgå spild og risiko for korrosion.

Tid og omkostninger til vedligeholdelse er yderligere reduceret på grund af skifteintervallerne for motor og filter på 1000 timer. Der er desuden tilknyttet en række services til begge maskiner som sikrer en langvarig ydelse og rentabilitet.