Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

J. Jensen er gået i gult

Efter grundig research og moden overvejelse har nedrivningsfirmaet valgt 7 nye Volvo gravemaskiner.

Mod den højblå himmel står sådan en ny Volvo ECR235E ret flot. Med ekstra tilbehør og en entusiastisk maskinfører er det helt perfekt. Vel ankommet til byggepladsen i Brøndby, finder vi nemt gravemaskinen og mandskabet, da Volvo’en med kun 74 timers arbejde på bagen stråler om kap med solen. 
Inde i kabinen sidder Ronnie Jensen og stråler lige så meget. Han har 10 års erfaring i branchen, heraf 6 år med gravemaskiner – dog aldrig tidligere med en Volvo. Så det er stadig nyt, og en del af tiden, siden gravemaskinen ankom, er gået med opfølgning og justeringer.

Ronnie Jensen er meget tilfreds med skiftet til en Volvo og der har ikke været nogle overraskelser, tværtimod, siger han og griner lidt. 

”Jeg havde ikke de store forventninger og var faktisk forberedt på det værste”, fortæller han, ” men hold op, hvor er jeg blevet positivt overrasket. Den kører bare, er behagelig at arbejde i og så er den nem at komme rundt med mellem brokkerne”. 

Beslutninger i fællesskab
Inden beslutningen om at vælge Volvo gik der en rum tid med at undersøge markedet. Maskinkoordinator og projektleder Jon Hannesson fortæller, at man udvalgte tre forskellige leverandører, der blev bedt om at komme med hver deres bud. Elementer som tilgængelighed, komfort, sikkerhed, særlige kravsspecifikationer og selvfølgelig, prisen indgik i overvejelserne. Både maskinførere og ledelse var med 
i beslutningen. Med valget af 
Volvo blev alle ønsker opfyldt – og ovenikøbet til langt den bedste pris.

Maskinerne er alle blevet konfigureret med ekstra beskyttelse og forstærkninger, så de kan modstå det til tider barske miljø. Alle har SMS-styret oliefyr, så maskinførerne kan tænde op inden dagens arbejde går i gang, og unødig tomgangstid undgås, ligesom alle kører på biobrændstof. 

”Vi vidste godt fra vores research, at Volvo maskiner har et godt ry, Men vi er alligevel blevet positivt overrasket, hele linjen rundt, selv om nogle af maskinførerne var lidt modvillige, da de skulle over i et nyt mærke”, siger Jon Hannesson. 

Men den uro er gjort til skamme, efter at maskinerne er landet hos J. Jensen A/S og alle er tilfredse med skiftet. Flere af maskinførerne ser nu frem til at komme en tur ”hinsidan” i Eskilstuna og gennemgå Volvo Eco Operator kursus mod mere effektivitet og bedre brændstofudnyttelse. Serviceaftalerne som fulgte med, er ligeledes indrettet til J. Jensen A/S behov for optimalt vedligehold og service.

En ordentlig klods
På byggepladsen i Brøndby har der tidligere stået mange tusinde kvadratmeter transporthaller. Opført i beton og stål engang i 1960’erne og anlagt ovenpå endnu ældre fundamenter, er det en stor opgave J. Jensen A/S er i gang med. I næsten 2 år har de været i gang, og nu mangler kun det nederste betonfundament med indstøbte jernbaneskinner. 

”Hvad der så gemmer sig derunder, det ved vi ikke”, fortæller maskinfører Ronnie Jensen,” men for nylig dukkede der en 3 x 6 meter massiv betonklods op, da vi gravede dybt. Så skal grejet altså kunne noget”. 

Når opgaven i Brøndby snart er tilendebragt venter en ny i Glostrup, hvor J. Jensen A/S skal nedbryde SWECOs gamle hovedkvarter på Granskoven. 


Syv Volvoer i en handel

Volvo ECR235E, der nu har kørt 74 timer i Brøndby, er blot en af de syv nyindkøb, som J. Jensen A/S for nylig har modtaget. 
Ordren lød på 3 stk. ECR355E, 
2 stk. ECR235E og 2 stk. ECR145E gravemaskiner, som alle nu er i drift rundt omkring i landet. Og ifølge Jon Hannesson stopper det ikke der, for firmaet er netop nu på udkig efter en UDH (Ultra High Demolition) maskine, til de højere nedbrydningsopgaver.

”Vi har været meget glade for forløbet med Volvos folk undervejs i processen. Maskinerne har som nævnt undergået en del tilpasninger og ekstramonteringer, så de passer ind i vores opgaver, og Volvo har været rigtig gode til at lytte efter vores specielle ønsker og krav”, siger han og fortsætter, 
”vi har en lang erfaring med ombygninger, og derfor har det været en fornøjelse at de ting som uværgerligt skulle ændres, tilføjes og justeres, efter vi har ibrugtaget maskinerne, er blevet klaret hurtigt og gnidningsløst af værkstedet og montørerne fra Volvo.”

Udstyrslisterne som man har arbejdet efter, er udformet efter de erfaringer bl.a. Jon Hannesson og hans medarbejdere har fået efter mange års arbejde i branchen. Det kan være små detaljer, som f.eks. hvor let det er at komme til med fedtsprøjten, eller hvordan de forstærkede slanger glider, når maskinen roterer.

”At det så også er nemmere at manøvrer rundt med en ”rundrøvet” maskine, er bare et ekstra plus”, griner Jon Hannesson, som selv har en del års praktisk erfaring fra en førerkabine.