Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Længe ventede elektriske maskiner klar til Danmark

De CO2-neutrale Volvo ECR25 og Volvo L25 tilbyder stor effektivitet og lang driftstid med sine lithium-ion-batterier. De første maskiner forventes at ankomme til Danmark i 1. kvartal 2021, hvorefter de er klar til demonstrationer i hele landet.

Fremtidens entreprenørmaskiner skal være effektive, komfortable og økonomiske. Samtidig kræver branchen, at de også er miljøvenlige og støjsvage. Alle fem punkter kan Volvo sætte flueben ud for med sine nye elektriske kompaktmaskiner; læssemaskinen L25 og gravemaskinen ECR25.

Begge blev vist frem for verdensmarkederne på Bauma i München i foråret 2019, og lige siden har interessen for at få fingrene i de nye maskiner været stor. Ligeledes har begge maskiner været sendt på test hos kunder, hvor de har gjort store indtryk. Nu er tiden kommet til det danske marked.

- Vi forventer, at de første demomaskiner af L25 og ECR25 kommer til Danmark i 1. kvartal 2021. Herefter bliver de tilgængelige for demonstrationer landet over. Vi har købt et "sæt" bestående af en L25 og en ECR25 hjem til henholdsvis Sjælland og Jylland/Fyn. Vi er lige nu ved at planlægge en rundtur i landet, så vi bedst muligt kan imødekomme den store interesse, siger Jan Stormgaard, Sales Manager i Volvo Entreprenørmaskiner A/S.

Ingen udledning - begrænset støj
Forventningerne er store blandt kunderne, og det er de bestemt også hos den danske leverandør.

- Vi ser et meget stort potentiale i markedet for elektriske entreprenørmaskiner i Danmark. Branchen er i gang med at udvikle og forme fremtidens grønne byggeplads, og her vil vi meget gerne være med. Vi oplever især i offentlige udbud et krav om CO2 neutrale maskiner, og den helt store fordel med vores elektriske maskiner er, at man er fri for brugen af fossile brændstoffer. Når man samtidig oftest arbejder i bynære miljøer, slipper omgivelserne for dieselos og støj. Det gælder både beboere i nærheden og de folk, som arbejder omkring maskinerne på byggepladsen. Med vores program af elektriske maskiner giver vi dem mulighed for fortsat at løfte opgaven uden påvirkning af støj, pointerer Jan Stormgaard.

Volvo L25 Electric drives af lithium-ion-batterier, som holder til en otte timers arbejdsperiode på én enkelt opladning ved normal anvendelse af maskinen, hvilket omfatter let infrastrukturarbejde, grønne anlægsopgaver og landbrug. L25 har også to dedikerede elmotorer, én til fremdriftssystemet og én til hydraulikken. Batterikapaciteten på ECR25 er i tests ligeledes bekræftet til otte timers indsats med dens mest almindelige anvendelser. Med en indbygget oplader kan maskinen oplades i løbet af natten via en almindelig stikkontakt. Der kommer også mulighed for hurtigopladning, der kræver adgang til højere spænding.

Stor interesse
Som en understregning af alvoren bag sine bæredygtige målsætninger er Volvo Entreprenørmaskiner A/S involveret i et projekt med Aarsleff, som i samarbejde med bl.a. Aarhus Universitet og Københavns Universitet skal designe fremtidens bæredygtige grønne byggeplads. Her har Volvo budt ind som maskinleverandør med L25, ECR25 og sin nye hybrid gravemaskine EC300E.

- Volvo er en aktiv medspiller i fremtidens grønne byggeplads, og som en toneangivende leverandør på markedet ser vi det som vores pligt at være frontløber for udviklingen. Volvo har i mange år været langt fremme i udviklingen af fremtidens entreprenørmaskiner, og der investeres fortsat mange penge i nye bæredygtige løsninger. Når man investerer i en Volvo, følger der meget mere med udover maskinen. Det er samtidig et partnerskab, hvor køber får adgang til de mange års erfaringer, som Volvo har opbygget omkring maskinernes udvikling, optimale drift og løbende uddannelse af maskinførere, siger Jan Stormgaard, der ser frem til at præsentere Volvos seneste elektriske udvikling for de danske kunder.

- Vi har allerede talt med mange af vores kunder, og vi kan konstatere, at der er meget stor interesse for at opleve og afprøve vores nye elektriske maskiner. Med ved demonstrationerne er Volvos produktspecialister, så vi sikrer, at vores kunder ikke bare oplever maskinerne men også oplever deres fulde potentiale, siger han.

Volvo Entreprenørmaskiner forventer, at de kan levere de første maskiner til kunder i løbet af første kvartal i 2021. Det afhænger dog af udviklingen i Covid-19.