Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

12,5 tons kraftfuld komfort

Volvos vibrationstromle SD135B gør sig positiv bemærket på MJ Eriksson projekt i Taastrup.

Volvos vibrationstromler får måske ikke helt den samme opmærksomhed som det øvrige produktprogram, men også her finder man materiel, hvor avanceret teknologi, høj ydeevne, design og solide konstruktioner smelter sammen til overbevisende præstationer.

Et eksempel er den nye jordvibrationstromle SD135B, der tilbyder maksimal alsidighed og ydeevne. Maskine har en perfekt optimeret Volvo-motor, der opfylder Stage V emissionskravene og leverer højt drejningsmoment ved lave omdrejninger, stor ydeevne og lavt brændstofforbrug. Maskinens motor er udviklet med henblik på større brændstofeffektivitet med mere driftstid og lavere omkostninger til følge.

Holdbar og alsidig
Den kraftige valse, midterleddet og forrammens komponenter er konstrueret og fremstillet med holdbarhed for øje. Valsens tykke stålskal er produceret med henblik på lang levetid og stor ydeevne.
Maskinen kan konfigureres på tre forskellige måder og fås med glat valse eller fårefodsvalse. Vibrationsfrekvensen kan justeres på førerkonsollen for at kompensere for skiftende jordtyper og -forhold. To frekvensindstillinger er standard, men for endnu større alsidighed fås fem frekvenser som tilvalg. Der kan også vælges høj og lav amplitude.

Kompressionsmåleren indbygget i displayet sikrer, at maskinen kører med den rette hastighed for komprimering af materialet. Den måler antallet af slag pr. meter med henblik på at give en ensartet finish.

Volvos traktionssystem giver forbedrede stignings- og traktionsegenskaber under krævende arbejdsforhold, idet det forhindrer hjulene og valsen i at skride.

God komfort
Som altid med Volvo handler det om at få den optimale effekt ud af det mindst mulige brændstofforbrug. ECO-driftsmode er nu indbygget i maskinen og altid valgt som standard. I denne driftsmåde afpasses motorens omdrejningshastighed efter arbejdsmåden, ligesom brændstofforbruget reduceres med op til 40 procent.

Førerhuset er sikkert, rummeligt og byder på forbedret udsyn hele vejen rundt. Det er udstyret med branchens førende klimaanlæg, hvilket gør arbejdsmiljøet behageligt, hvad enten der kræves varme eller aircondition. Det højtplacerede luftindtag og overtrykket i førerhuset bidrager til at reducere mængden af støv, der trænger ind.

Maskinens egenskaber understreges, når den bliver sat i arbejde hos Volvos kunder. Blandt andet hos MJ Eriksson, der i foråret fik leveret et eksemplar af den 12,5 tons tunge maskine til en specifik opgave i Taastrup.

- Vi har kørt 200 timer i den siden leveringen, og det er tydeligt, at den tromler godt. Den er meget støjsvag, og som fører sidder man behageligt, da sædet er godt affjedret og har mange indstillinger. Samtidig har man et fantastisk udsyn hele vejen rundt, siger Erik Møller, formand hos MJ Eriksson.