Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvos ECR88D får nyt hydrauliksystem

ECR88 beholder sin D-betegnelse, fordi den fortsat har alle de gode egenskaber og får et nyt hydrauliksystem til at føre den kraftige og brændstofeffektive Volvo-motors effekt ud i livet.

I tilfælde af pladsmangel er den opgraderede, kompakte ECR88D-gravemaskine med kort drejeradius i sit rette element i små, snævre områder. Den allerede gode brændstoføkonomi er yderligere forbedret takket være to nye funktioner. Den første er en automatisk motorslukningstilstand, der kan indstilles til at blive udløst efter en periode med inaktivitet på mellem 2 og 60 minutter. Der er også en brændstofbesparende 'økotilstand', så hydrauliksystemerne udelukkende får den olie, der er behov for.

- Maskinen er kompakt, men den opgraderede ECR88D kan prale af en graveydelse, brydekraft, rivekraft og en løfteevne, der matcher dens større modstykker, siger produktchef Peter Sjøgren, Volvo Entreprenørmaskiner.

Det er let at komme omkring på pladsen med denne kompakte maskine, takket være automatisk 2-gears kørsel. Den er let at styre og har optimeret trækkraft blandt andet takket være hydraulisk pedal-vandring for nem og nøjagtig sporstyring.

Overfede overbygninger
Med et smalt karosseri og centralt placeret bom er overbygningen på den opgraderede ECR88D så kompakt, at bagenden drejer inden for bæltebredden. Det betyder, at gravemaskinen kan komme meget tæt på genstande uden at risikere sammenstød med bagenden af maskinen, når den drejer. Den korte for-/bagradius er også velegnet til arbejde i en enkelt bane på en landevej, hvilket minimerer forstyrrelsen af trafikstrømmen. Det er ofte en forhåndsbetingelse i kontrakter.

Den opgraderede ECR88D fås med monobom eller todelt bom, til begge løsninger findes der to valgmuligheder for stikarms-længde. Takket være den forstærkede, tredelte, X-formede rammeundervogn i stål med høj trækstyrke er ECR88D slidstærk og pålidelig og i stand til at modstå hårde og krævende arbejdsmiljøer. D-serien tilbyder forskellige valgfrie lynkoblinger og et nyt og stort sortiment af originalt Volvo-tilbehør. ECR-gravemaskiner tilbyder de største gravedybder i klassen.

Hurtig placering af maskinen er nem. Fortræffelig hydraulik og pumpegennemstrømning hjælper også til at opnå hurtigere cyklustider og bedre graveydelse.

En ny maskine har lavere udledninger samt fortræffelig ydeevne og brændstofeffektivitet. Det er lig med højere produktivitet og lavere driftsomkostninger. Den opgraderede ECR88D fås med en firecylindermotor med en ydelse på 43 kW. Den er Stage V V-kompatibel og har et udstødningsefterbehandlingssystem (EATS) for lavere udledninger og problemfri drift, ydeevne og produktivitet – selv under regenerering. Et forøget skifteinterval for dieselpartikelfilteret på op til 6000 timer hjælper kunderne med at reducere ejeromkostningerne. Et automatisk tomgangssystem reducerer motoromdrejningerne, når betjeningsgrebene ikke anvendes i et brugerbestemt tidsrum på mellem 3 og 20 sekunder, hvilket reducerer driftsomkostningerne og brændstofforbruget.

Selvom de er små, har D-serien af ECR-gravemaskiner en fremragende førerplads – og et komfortabelt førermiljø i det hele taget. Førerhuset er ROPS-certificeret og har et moderne design med 360 graders udsyn, takket være de store, flade ruder. Komfort opnås med et justerbart sæde, fremragende vibrations- og lydisolering, ergonomiske armlæn, ideelt placeret betjeningsgreb og et stort gulvareal for mere fodplads. En valgfri pedal til forskydning af bommen giver mulighed for at forskyde både bom og bruge ekstraudstyr samtidig.

For at øge driftstiden er den opgraderede, kompakte ECR88D-gravemaskine nem at servicere og vedligeholde. Alle kontrol- og rengøringspunkter er let tilgængelige i terrænhøjde og samlet under en låsbar motorhjelm, der kan åbnes meget højt op. Smøresteder på bom og arm er også let tilgængelige, og i de fleste situationer skal maskinen smøres hver 10.-50. time. Blandt mange andre nyttige funktioner udfører Volvos valgfrie CareTrack-fjerntelematiksystem endelig også selvdiagnosticering, der advarer føreren – eller flådeadministratoren på kontoret – hvis der registreres en fejl, samt overvåger brændstofforbruget, og hvornår det er tid til service.