Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

17% mere effektivitet

Volvo har lanceret en helt ny kraftoverføring til sin revolutionerende gravemaskine EC300E Hybrid, der byder på 17 % forbedret brændstofeffektivitet i forhold til konventionelle maskiner – og introduceret teknologien i to nye modeller i 25- og 35-tonklassen.

Hybridteknologien hos Volvo har nu fået et ekstra løft. Ved hjælp af en helt ny basismaskine, der selv byder på en 10 % forbedring af brændstofeffektiviteten i forhold til den model, den erstatter, har Volvo Construction Equipment introduceret tre nye hybridgravemaskiner, der byder på op til 17 % forbedring af brændstofeffektiviteten sammenlignet med konventionelle maskiner. 

Det er tale om en forbedret gravemaskine EC300E Hybrid i 30-tonklassen og helt nyt: introduktion af teknologien i to nye maskiner – EC250E Hybrid i 25-tonklassen og EC350E Hybrid i 35-tonklassen.

Bommens nedadgående bevægelse udnyttes
Alle tre maskiner bruger Volvos nye hydraulik-hybridteknologi, der udnytter den ”frie” energi fra gravemaskinebommens nedadgående bevægelse. Bevægelsen oplader en hydraulisk akkumulator, som derpå lagrer og leverer energi efter behov til at drive den hydrauliske hjælpemotor, der hjælper med at drive motorsystemet. 

Hybrid-modellerne går ikke på kompromis med kapaciteten og disse gravemaskiner byder derfor på det samme niveau af kontrol og ydelse som standardmaskinerne, herunder at kunne arbejde i ECO-tilstand og Hybrid-tilstand på samme tid.


I modsætning til andre hybridsystemer er komponenterne på disse maskiner relativt enkle og har et minimalt antal efterinstallerede komponenter, der er lette at vedligeholde. 

Det ekstra energiboost, som hybridsystemet kan byde på, hjælper med at tage belastningen af motoren og leverer undervejs forbedret brændstofeffektivitet på op til 17 % og op til 15 % reduktion i CO2-emission – særlig vigtigt ved arbejde i byområder. Når denne ligefremme tilgang bruges i ”grave- og dumpeanvendelser” (specielt inden for 90 graders sving), giver den hurtigt gevinst.

Forbedret maskinførerkomfort
Maskinførerkomforten er også forbedret, herunder ny teknologi til reduktion af rystelser i bom og arm – hvilket forbedrer kontrollen ved afretning – og en ny valgfri Comfort Drive Control, der også hjælper med at reducere eventuel træthed, ved at maskinførerne kan styre maskinen ved hjælp af joystickrullerne i stedet for at skulle bruge pedalerne. 

Når det gælder vedligeholdelse, er det blevet gjort lettere at tilgå maskinen takket være den ny 
trepunkts-adgang fra højre side. En ny stænkskærm på adblue tanken gør også påfyldning lettere og reducerer risikoen for spild. 

Teknologien i den nye EC250E Hybrid, EC300E Hybrid og EC350E Hybrid er på forkant og sparer brændstof, sænker emissioner samt forbedrer projektlønsomheden.

Det ekstra energiboost, som hybridsystemet byder på, hjælper med at tage belastningen af motoren og leverer undervejs forbedret brændstofeffektivitet på op til 17 % og op til 15 % reduktion i CO2-emission.

FAKTA:

EC250E Hybrid og EC350E Hybrid er helt nye, og EC300E Hybrid har gennemgået en omfattende opgradering. Blandt nye egenskaber kan nævnes:
• 10 % forbedret brændstofeffektivitet takket være intelligent elektrohydraulik og ny D8M Volvo-motor – som reducerer omdrejningstallet fra 1.800 til 1.600 samt leverer en 5 % forøgelse af effekten.
• En 700 kg tungere kontravægt giver større stabilitet og en 5 % forøgelse af tværløftekapaciteten.
• Nye prioriteringsfunktioner – så operatører kan prioritere en funktion, bom/sving og bom/vandring, i forhold til en anden.
• Ny justerbar hastighedskontrol for bom-ned – ideel til præcisionsopgaver.
• Forbedrede reaktionstider – takket være elektrisk joystick og fuldt elektriske vandrepedaler.