Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Det handler om holdninger

Intet er overladt til tilfældighederne på BB Entreprises nye EW160E hjulgraver.

Brian Brink er en entreprenør, der ved, hvad han vil have. Ultimo juni får han leveret en ny Volvo EW160E hjulgraver til sit firma BB Entreprise, og sandsynligheden, for at maskinen har en identisk tvilling et sted i den danske entreprenørbranche, er meget lille. Listen med tilpasninger fylder to A4 sider og er meget detaljeret. Alt fra udskiftning til todelt bom, placering af kontakter til ekstra lys og meget mere er gennem flere uger blevet diskuteret, nedskrevet og godkendt i kommunikationen med Volvos salgsafdeling og serviceteams.

- Man kan ikke blive uvenner over noget, der er underskrevet. Det er en ordre til mange penge, så derfor har jeg også en forventning om god service, og den leverer Volvo, siger Brian Brink.

Skal levere kvalitet hver dag
Han har seks faste medarbejdere i sit firma, og derudover typisk 8-10 indlejede folk. Hvis der er mange opgaver i kalenderen, har han op til 40 indlejede. Firmaet arbejder som udgangspunkt på hele Sjælland.

- Tidligere udførte vi jord-, beton- og kloakarbejde, men i dag udfører vi alt indenfor byggeri. Når vi udfører alt, skal vi også være dækket ind på maskinsiden, og derfor er vi i gang med at investere.

Vi arbejder på motorveje, broer, dræn, kloak, byfornyelse - det kræver en alsidig maskine, forklarer Brian Brink.

Den nye EW160E skal afløse en anden Volvo hjulgraver, nemlig en EW160C fra 2008. BB Entreprise har også købt minigravere og minilæssere hos Volvo.

- Valget falder tilbage på, hvad vi mener er kvalitet. Vi har prøvet stort set alle andre mærker, og der er en mærkbar forskel i blandt andet serviceniveauet og i støjgener. Med en Volvo kan du eksempelvis tale med håndfolkene omkring maskinen, siger Brian Brink.

Kravene til firmaets entreprenørmateriel er meget høje. Men de er ikke taget ud af den blå luft. BB Entreprise har et slogan, der lyder "Det handler om holdninger…", og det er holdningerne til kvaliteten af det udførte arbejde og forløbet dertil, som firmaet bliver genkendt på i dag.

- Kvalitet er ikke noget, man slækker på. Vi skal levere kvalitet på hver opgave hver dag. Jeg siger hellere nej til en opgave, hvis vi ikke kan levere den påkrævede fører og maskine til opgaven. Vi skal levere kvalitet, og derfor kræver vi også kvalitet af vores materiel. Det er derfor, at der står Volvo på vores maskiner, fastslår han.

Kører udelukkende "grønt"
TCO spiller overordnet set også en rolle for valget af maskinmærke, men det har dog ikke været den vigtigste præmis.

- Vi har arbejdet med Volvo siden 2008. De slår meget på at køre økonomisk, men dieselforbruget er ikke det afgørende for mig. Havde det været Volvos maskiner, som brugte mest diesel, så havde jeg alligevel valgt Volvo. Med en Volvo kan vi både grave hurtigt eller rette af, uden at maskinen forlader "det grønne felt". I det grønne økonomifelt yder en Volvo rigeligt. Det er unødvendigt at køre med fuld gas i en Volvo, og derfor er der mindre slitage og mindre støj, understreger Brian Brink.

Det er for den sjællandske entreprenør det komplette indtryk af maskine og forhandler, som sammen med de mange små skræddersyede detaljer og løsninger får pilen til at pege på Volvo:
- Volvo leverer en gennemtænkt løsning, hvor eksempelvis motordele er aflastet. De er lette at servicere, og der er ingen slanger, som gnider mod hinanden og springer efter tre måneder, eller pærer i knapper som springer. Vi går meget op i vores maskiner og sørger for at vedligeholde dem optimalt.

Forventer lang levetid
For Volvo Entreprenørmaskiner A/S er det mere reglen end undtagelsen, at kunderne har en holdning til, hvordan deres kommende entreprenørmaskine skal udformes, fortæller distriktschef Jan Stormgaard.

Han har selv stået for kommunikationen med Brian Brink i hele forløbet.

- Vi tager altid udgangspunkt i kundens opgaver og skræddersyr en løsning. Det sker gennem flere møder, hvor vi får talt om de forskellige muligheder. I dette tilfælde har BB Entreprise virkelig fået sat sit præg på den endelige maskine.

- Jeg kender branchen, og jeg ved, hvad der kan lade sig gøre. Alle løsninger på vores nye Volvo er nogle, som vi har set, oplevet eller selv har haft før, siger Brian Brink, der forventer mange års indsats af sin kommende maskine.

- Jeg forventer en levetid på i hvert fald ti år frem. Den anden EW160C er 11 år gammel, men den fungerer endnu.