Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Ekstreme trækopgaver kræver motorer fra Volvo Penta

Dansk producent af trækmaskiner til rørrenovering har netop fået leveret en specialopbygget motor fra Volvo Penta til at drive de tungeste trækopgaver. De to virksomheder ser lyst på det fremtidige samarbejde.

en nordjyske maskinproducent Scandinavian No-dig Centre udvikler komplette systemer til opgravningsfri rørrenovering. Produkterne giver entreprenører et alternativ til at udgrave i rørenes fulde længde, når gamle betonrør skal udskiftes. En kæde af kraftige trækstænger bliver først skubbet hele vejen gennem det aldrende rør og herefter tilkoblet et moderne PE-rør. Med et kraftfuldt træk bliver det ny rør mast tilbage igennem undergrunden og betonrøret, der går itu og erstattes af plasticrøret.

– På basisopgaver, hvor det ville være muligt at grave røret op på normal vis, giver vores løsning en besparelse på mellem 40 og 50 procent. Men vores opgravningsfri metode er for alvor nødvendig inde i byerne, hvor det er umuligt at grave ud under veje og bygninger, forklarer Jesper Nielsen, Direktør i Scandinavian No-dig Centre.

Volvo Penta klarer jobbet

Virksomhedens systemer har forskellige størrelser alt efter rørets dimensioner. Maskinerne kan levere et træk fra 37 og op til 400 tons. Til de helt seje træk har Jesper Nielsen og medarbejderne længe været på udkig efter en kraftfuld motor, der lever op til deres strenge kvalitetskrav og specifikke ønsker til funktioner. Virksomheden har nu fundet, hvad de ledte efter og bestilt en Volvo Penta-motor med en effekt på 105 kW til at drive de tungeste opgaver.

– Vores maskiner trækker en meter ad gangen, så motorerne skal kunne gå fra at arbejde på fuld intensitet til overhovedet ikke at arbejde. Det er kun Volvo Pentas motorer, der kan tåle det time efter time. Vi eksporterer til omkring 50 lande, så det giver stor tryghed for vores udenlandske kunder, at Volvo tilbyder service og reparation over hele kloden. Motoren fra Volvo Penta ligger derudover i den rigtigt gode ende i forhold til støj og udledning, fortæller Jesper Nielsen.

Sammen med Thomas Larsen, salgskonsulent fra Volvo Penta, har Jesper Nielsen og den tekniske afdeling fået motoren skræddersyet med et kontrolpanel, der udover selve motoren også kan styre det hydrauliske system samt et kompressoranlæg til at blæse maskinen ren for jord.

Stærkt fremtidigt samarbejde
Thomas Larsen ser den første aftale som begyndelsen på et langvarigt samarbejde med Scandinavian No-dig Centre. Efterspørgslen på de kraftigste systemer stiger, og jo tungere trækket skal være, des flere motorer fra Volvo Penta får virksomheden brug for.

– Scandinavian No-dig Centre er en rigtig interessant kunde, fordi medarbejderne lige præcis ved, hvad de kræver af en motor, hvilket har udfordret os til at udvikle en unik, kundetilpasset løsning. Derudover er konceptet omkring opgravningsfri rørrenovation relevant for Volvos mange kunder i bygge- og anlægsindustrien, hvoraf de færreste har fået øjnene op for denne løsning, siger Thomas Larsen.