Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

LX03. Intelligent fremtid for entreprenørbranchen.

Spændende projekt mellem Volvo CE og LEGO® Technic resulterer i selvlærende læssemaskine.

Volvo LX03 er en førerløs og uafhængig batteridrevet prototype på fremtidens entreprenørmaskine. En selvlærende, selvkørende maskine med hjerne til at tage beslutninger, udføre opgaver og interagere med mennesker. Konceptet er udtænkt af ingeniører og designenere i hhv. Volvo CE og LEGO® Technic, og projektet vil med stor sandsynlighed bane vejen for smart robotteknologi.

Volvo LX03 er en 5-tons læssemaskine, udviklet som et modulkoncept, hvilket giver muligheden for at blive gjort større eller mindre med ganske få ændringer i fremstillingsprocessen. Maskinen har også samme drivlinje som læssemaskinen L25 Electric, hvilket også gør den til en støjsvag maskine.

Den er designet til at være en smart og sikker slider, udstyret med en hjerne, som kan tilpasse sig til forskellige situationer, tage beslutninger i realtid og, det allervigtigste, samarbejde med mennesker. Den kan programmeres af kunderne til at udføre tunge, repetitive eller farlige opgaver og dermed reducere behovet for mennesker på anlægget.
Udviklingen af LX03 skal, udover de teknologiske landvindinger, også optimere produkterne mod mere bæredygtige løsninger i byggeriet.