Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Et kvart århundrede med Volvo teknik

Produktspecialist Peter Sjøgren har netop rundet de første 25 år hos Volvo Entreprenørmaskiner.

Peter Sjøgren elsker at formidle sin viden, at strække kompliceret stof ud til forståelige gloser og sætte begreber og komplekse sammenhænge ind i en forståelig ramme, så de der hører på, får udbytte af al den nye information og derefter selv kan omsætte den til praksis. Og han er god til det, Peter Sjøgren, som netop har fejret 25 års jubilæum hos Volvo Entreprenørmaskiner A/S. De fleste i branchen kender og værdsætter hans ildhu og tekniske indsigter, når han med fagter og forklaringer gennemgår en maskines nyeste funktioner og finurligheder. Dertil smittende humør og plads til et godt grin.

Peter Sjøgren startede sin Volvo karriere på værkstedet i Brøndby som mekaniker. Efter nogle år blev værkstedet skiftet til et rullende af slagsen, da han kørte Sjælland tyndt som montør. I 2002 kom han til teknisk afdeling i Roskilde som konsulent på gravemaskiner. Herefter gik turen til salgsafdelingen som produktspecialist, hvor han udover rådgivning beskæftiger sig med efteruddannelse på kundesiden. Sammen med sin kollega Lars Kristiansen står Peter Sjøgren for de populære ECO Operator-kurser i Eskilstuna, lige som de to udvikler instruktionsvideoer sammen. Desuden kører han gerne demo-besøg samt maskinafleveringer hos Volvo kunder over hele landet.

Bidt af mekanik fra barnsben
”Min interesse og kærlighed ligger hos mekanikken. Den har altid fascineret mig”, fortæller Peter Sjøgren. Hans morfar var maskinmekaniker og Peter Sjøgren mener selv, at det var der, at interessen for det tekniske blev vakt. ”Der er altså ikke noget bedre end at gå og rode med en gammel russisk motorcykel”, smiler han, der i fritiden er til både gamle biler og motorcykler, men rent fagligt er helt bevidst om, hvad udviklingen fremad vil bringe. 

”Fremtiden er helt klart elektronikken og de elektriske maskiner. Det bliver meget spændende at følge med i, hvordan dette nye univers spiller sammen med den gammelkendte mekanik samtidig med den stigende fokus på bæredygtighed”, siger han.

Peter Sjøgren opdaterer konstant selv sine kompetencer via udviklingen hos Volvo i Sverige og Tyskland, der har høj prioritet på at give ny viden videre til de nationale afdelinger, herunder Volvo Entreprenørmaskiner i Taulov. Med sine kun 49 år er han klar til endnu mere Volvo maskineri og der er nok at tage fat på. For eksempel har corona-tiden givet en ophobning af nyt materiale og viden, som skal formidles til kunderne, en opgave Peter Sjøgren har højt på listen, men som også kræver at han selv er 100% ajour.

”Jeg vil altid helst være helt sikker på, at jeg ved, hvad jeg har med at gøre, inden jeg bringer noget videre”, siger jubilaren, ”det giver mig tryghed at være bedst muligt forberedt”.

En rigtig ”kjøwenhavner”
Peter Sjøgren er bosiddende i Valby og har altid været københavner, hvilket i starten gav nogle sjove betragtninger omkring ham, ikke mindst i det jyske, hvor der var en vis skepsis, om ”så´n en kjøwenhavner” kunne vide noget om maskiner, griner Peter, mens han fortæller om et ordskifte han overhørte hos en kunde på Fanø. 
Efter at han havde løst et teknisk problem skulle kunden forklare en medarbejder om problemet – og dets løsning, som han sluttede med ordene, ”Selv om han kommer fra Sjælland er han ret dygtig”. 

I dag er der ingen tvivl om den sag – heller ikke i Jylland.