Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

De rullende værksteder

Volvo Entreprenørmaskiner A/S har netop sendt 12 nye servicevogne på arbejde.

De fleste serviceteknikere hos Volvo tilbringer ofte mange timer bag rattet på vej til opgaver rundt omkring i landet. Arbejdet ude hos kunderne er for det meste planlagt, men det sker også at der må rykkes ud med kort varsel – og så kan det være svært at forudse, hvilke udfordringer man kan møde. 

Det meste skal som hovedregel kunne laves på pladsen. At køre på værksted er både dyrt og tidskrævende. Derfor er servicevognen i samspil med serviceteknikeren helt afgørende for, at f.eks. en gravemaskine med en defekt hurtigt kan repareres og komme tilbage til jobbet.

Brian Wittrup Henriksen kører på femte år som servicetekniker, hovedsageligt i det nord- og midtsjællandske område. Cirka 35.000 kilometer bliver det til om året. Vi møder ham en blæsende, råkold novemberdag i Herlev, hvor han er i gang med at servicere en Volvo gravemaskine. 

Det er derfor en stor fornøjelse at træde op i den nye servicevogn, hvor oliefyret sørger for en menneskelig temperatur. Alt i vognen, udstyr og reservedele, ligger i skuffer og skabe, eller er placeret i specialindrettede aflukker. Olier og andre væsker har sine egne indbyggede tanke med tilhørende pumpesystemer og bagest, lige indenfor bagklappen, er den elektriske kran monteret.

Ude i den kolde blæst er sideklappen slået op, så der kan arbejdes under tag, hvis himlen skulle åbne sine sluser. Her kan det meste værktøj tilgåes, ligesom slangeruller med diverse væsker betjenes herfra. Der er kælet for kvalitet og funktion, faktisk tænkt på det meste, fortæller Brian Wittrup Henriksen.

”Vi har selv været med til at designe bilernes indretning, og derfor er ikke to biler ens”, forklarer Brian. Servicevognen er bygget op om en 12 tons Volvo FL 250 med den specialindrettede Cargo Box. Det er opbygningsspecialisten Danlad som har stået for opbygningen af de rullende værksteder. 

”De første tegninger var på plads i efteråret 2020”, fortæller Søren Larsen, teknisk chef hos Volvo Entreprenørmaskiner, ” efter at vi havde fået samlet alle input, ønsker og krav sammen. Så det har taget et år at få det hele på plads, men vi er meget tilfredse.”

Tilfreds er også Brian Wittrup Henriksen. Ikke alene har han fået en ny servicevogn, han er lige så glad for at bruge den. ”Det funker bare”, er den korte kommentar.

I alt har Volvo Entreprenørmaskiner 47 servicevogne kørende i Danmark, hvor nogle er mindre varevogne. 26 af disse er 12 tons Volvo servicevogne,