Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Relationer betyder alt for mig

Indkøb af to nye Volvo gravemaskiner blev også en test i tillid for BJ Entreprise og Haveservice fra Bogense.

På den gamle slagterigrund midt i Odense strækker bygningerne sig allerede mange etager op. Her bygger entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard A/S en helt ny bydel, som har fået navnet Slagteribyen. Med over 410 boliger fordelt på det 28.000 kvadratmeter store areal, der også skal rumme grønne områder, vejanlæg og parkeringsfaciliteter samt et nyt spillested ”Slagteriet”, skal der bygges i højden. Hermed får den fynske hovedstad bl.a. et nyt visuelt pejlemærke, når en af boligblokkene vil rejse sig over 70 meter over terrænet tæt på centrum. 

Ny ECR355E
I jordplan finder vi entreprenørvirksomheden BJ Entreprise og Haveservice fra Bogense, som i en underentreprise udfører diverse byggemodning, kloakering og jordflytning. 
Værktøjet er en spritny Volvo ECR355E gravemaskine som føres af maskinfører Lars Peter Madsen. Maskinen er nærmest indkøbt til opgaven i Odense, i det den er med kort bagende, som gør gravemaskinen meget velegnet til at arbejde inde mellem bygningerne. Den er desuden forsynet med en bred undervogn, faktisk 18 cm bredere end den tidligere Volvo EC250, så stabiliteten er så god som muligt. 

En finesse er i øvrigt, at bredden ikke er større, end at der ikke behøves følgevogn under transport på blokvogn. Gravemaskinen er 10 cm højere end EC250, hvilket giver Lars Peter Madsen et bedre overblik, der tillige suppleres med 360 graders kameraer. 

Lars Peter Madsen er glad for den nye maskine. Han har tidligere kørt andre mærker, men efter at E-serierne kom frem, har hjertet ligget hos Volvo.

”Da skete der virkelig noget som distancerer Volvo i forhold til de øvrige på markedet”, siger han, som tidligere har gennemført ECO Operator kurset på Volvos svenske træningsanlæg i Eskilstuna. I dag vil han nødigt arbejde med andet materiel.

Indehaver af BJ Entreprise og Haveservice er Brian Jørgensen. Han har altid arbejdet med maskiner, men har som selvstændig entreprenør hovedsageligt lejet sig frem – indtil nu. Med 6 mand i arbejde og fyldte ordrebøger ud i fremtiden, valgte han at investere i egne maskiner. Den nye Volvo ECR355E i Odense er den første og allerede i foråret 2022 fordobler han sin maskinpark med endnu en Volvo.

En gammel drøm
”Jeg har altid drømt om at køre en 35 tons gravemaskine, så det er fedt, at den første jeg selv kom til at eje er netop en 35 tons Volvo gravemaskine”, siger han og fortæller om handlen. 
”Vi har handlet de nye gravemaskiner med Niels Kromann fra Volvo, som har gjort en stor indsats for at, alle ender nåede sammen. Personlige relationer betyder alt og Niels har vist os stor tillid – og omvendt. Det er bare supervigtigt at ”et ord er et ord”. 

I det hele taget går Brian og hans folk meget op i kvalitet. Opgaverne kommer gerne via mund til mund, netværk og gamle relationer. 

”Kvalitet gør jo, at kunderne ringer igen, så vi skal altid levere en fornuftig løst opgave, yde en bedre service og være lidt hurtigere – og i det hele taget altid prøve at være lidt bedre. Det er vi meget bevidste om”, fortæller Brian Jørgensen. Med i den nye investering er Volvos Guld Serviceaftale inkl. Service på rotortilt, smøreanlæg, oliefyr og specialsæde. ”Med en serviceaftale ved jeg altid hvad det koster, og skal ikke bekymre mig om uforudsete omkostninger”, siger han.

Fritid med hestekræfter
Selv kører Brian Jørgensen p.t. på en opgave i Ringe, mens hans øvrige medarbejdere er i gang på den anden side af Lillebælt. Privat holder han til i Bogense, hvor han dyrker en passion for Drag Racing og multimange hestekræfter. ”Det er ren terapi oven på en travl arbejdsuge”, fortæller han,” det er vigtigt at have noget at slappe af med”. 

Fremtiden ser lys ud. Masser af arbejde venter og Brian Jørgensen er glad for at være en del af det hele. ”Jeg tager en dag ad gangen, mens jeg nyder turen”, slutter den entreprenante fynbo.