Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Fuldt hus i Taulov

Flot fremmøde, da DM i ECO Operator blev afgjort.

Seks mand høj havde meldt sig til at deltage i konkurrencen om titlen som Danmarksmester i ECO Operator, hvor erfaring og praktiske færdigheder i køreteknik virkelig kom på et par hårde prøver. En del af arealet ved Volvo Entreprenørmaskiner A/S i Taulov var sidste lørdag i august omskabt til testbane, hvor deltagerne skulle igennem to heats – begge runder skulle gennemføres på kortest mulig tid.

Det første heat bestod af en test, hvor maskinførerne skulle flytte dæk rundt på forskellige paller – og tilbage i stablen igen. Hertil havde de en Volvo EC140E gravemaskine, så udstyret var i orden. 

Feltet af bejlere til Danmarksmesterskabet og for de to bedste, en billet til EM i Frankrig, var: Jørn Olsen, Lasse Lund, Per Ovesen, Tomars Jul, Mark Overgaard og Bendt Risom.

Flere af deltagerne er gamle kendinge i ECO Operator, bl.a. har Mark Overgaard og Bendt Risom begge vundet DM flere gange, og har ligesom Per Ovesen været til Europamesterskabs-finalerne flere gange. Bendt Risom triumferede endda i 2019, da han tog titlen som Europas bedste.

Debutanter var der også plads til. Entreprenør Lasse Lund deltog for første gang i konkurrencen, og da han sædvanligvis arbejder med rydning af skov og træer med sin VolvoEC350E gravemaskine, var han på hjemmebane i den første test. 

Begejstret publikum fulgte prøverne

Der var et flot fremmøde af familie og venner til arrangementet og man kan godt sige, at der var fuldt hus i Taulov. Ikke mindst de mange børn fik sig en på opleveren, og fandt sig hurtigt til rette i førerkabinerne i de udstillede Volvo-maskiner. 

Anden del af konkurrencen var en test, hvor der skulle arbejdes med en elektrisk læssemaskine, Volvo L20 Electric. Først skulle der læsses grus op i en trillebør, uden at børen væltede og derefter skiftes fra skovl til gaffel. Nu skulle der hentes tre store plastkloakrør, som meget forsigtigt skulle lægges til rette på opsatte fundablokke. En øvelse der krævede stor koncentration og fornemmelse for maskinens rækkevidde.

Tilskuerne heppede og opmuntrede de deltagende, som på skift gennemførte øvelserne, mens Volvomedarbejderne tog tid og så til, at alt gik retfærdigt for sig. Efter nogle timer var det hele slut og pølsevognen slog lugerne op, så alle kunne få lidt godt at spise.

Årets Danmarksmester i ECO Operator blev med 12 point Mark Overgaard, mens Bendt Risom med 9 point snuppede andenpladsen. Med sejren kvalificerede begge sig til deltagelse i Europamesterskabet i Volvo Operators Club i franske Belley d. 13. – 15. oktober. Tredjepladsen gik til Jørn Olsen med 6 point. Stort tillykke med de fine resultater og held og lykke i Frankrig.