Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Det er som om, at man er med i familien...

Maskinfører Martin Christiansen er med egne ord, ”bindegal” med Volvo maskiner.

Han er en glad mand, Martin Christiansen fra Tscherning, og han elsker at gå på arbejde, siger han, og smiler over hele ansigtet. For ikke alene elsker han at arbejde med sin gravemaskine, han har netop fået en helt ny Volvo ECR235EL og det er kram.

Vi besøger Martin Christiansen en regnvåd septemberdag, hvor han netop er startet på pladsen ved Antvorskov Kaserne udenfor Slagelse. Her skal der etableres en ny midlertidig vej til Garderhusar regimentets tunge panserkøretøjer, fordi selve hovedadgangen til kasernen skal bygges om senere på året.

Det er Hoffmann, der har entreprisen, så Martin er lejet ind til at løse opgaven med at grave og lægge kraftigt fundament i den nye vej, så den kan holde til de tonstunge militærkøretøjer. 

Hans nye ECR235EL har han selv valgt, og delvist været med til at designe. Tilt-rotator, 180 cm planerskovl, 90 cm bælter, trykkabine, Dig-assist, Top-Gun GPS, komfortbøjler til armene, når han bruger joy-sticks og så lige prikken over i’et: en eftermonteret ekstra visker på nederste forrude, så Martin nemmere kan kigge ned, når han f.eks. arbejder med kloakering.

”Af en eller anden grund er der ikke en sådan lille visker på standardmaskinen, men mekanikerne hos Volvo i Taulov har på fineste vis fået sat den på – og det virker bare”, fortæller den erfarne maskinfører, der har arbejdet med mange typer gravemaskiner gennem sine 20 år i branchen.

Stabil og alsidig maskine

”Maskinen er så stabil at arbejde med på trods af, at den har så kort en rumpe”, fortæller Martin og viser med hænderne, hvad han mener. ”Tidligere korte modeller vuggede så man blev helt søsyg, men i dag kan jeg overhovedet ikke mærke forskel – til gengæld kan jeg komme til alle steder, da maskinen jo ingenting fylder”.

Han er vant til at flytte rundt med sin maskine, og det passer ham fint, ikke at ”gro” fast på samme arbejdssted, for han kan godt lide at komme ud og se noget nyt og møde nye mennesker. Sjælland, Fyn og Jylland – Martin kører over det hele, hvor opgaverne kalder. Det kræver et godt bagland, og heldigvis er familien med på, at arbejdet også er en livsstil for Martin Christensen.

”Selv om vi har rimeligt faste arbejdstider, så kan der godt opstå situationer, som kræver at man bliver lidt længere, ligesom kørselstiden til hjemmet i St. Heddinge kan variere”, siger Martin,” men med den opbakning jeg har hjemmefra, så går det fint.”

Han har tidligere været på Volvo ECO Operator kursus i Eskilstuna, og er nu tilmeldt Pro-kurset samme sted i november måned, hvilket han glæder sig til, for ”det er meget udbytterigt”.

Nørde-aftener

Han værdsætter også de jævnlige ”nørde-aftener” hvor Volvo folkene, teknisk specialist Peter Sjøgren og kundekonsulent Flemming Sonne, byder på lidt mad og en masse nye tekniske input.

”Det gør det hele mere personligt, og man føler det som om, at man er med i familien”, forklarer Martin Christiansen og uddyber, ”selv kringlede spørgsmål til teknikerne får jeg svar på. De går op i deres arbejde, og det virker motiverende”.

Der er en Volvo Guld serviceaftale tilknyttet den nye gravemaskine, som er så ny, at den endnu ikke har haft service eller hændelser, der har gjort brugen her af, nødvendig. 

”Men jeg kørte med min gamle 235’er i fem år, og hver gang der har været noget i vejen, så er det blevet klaret, så hurtigt det nu kunne lade sig gøre – serviceteknikerne hos Volvo rykker altså, når man kalder på dem”, bedyrer han og slutter,” Volvo virker bare og det er jo også min hobby det her, så jeg elsker bare at gå på arbejde hver dag.”