Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Må være alsidig

T.L.M. Herskind Entreprenørforretning har netop købt en Volvo EWR170E med masser af udstyr. Den kører meget som udlejningsmaskine og må derfor være alsidig.

Den nye Volvo EWR170E er udstyret efter kundernes ønsker, og det vil sige med meget ekstraudstyr, så den kan klare næsten enhver opgave.

Det er fører Kim Klitgaard også meget indstillet på, bare han ikke skal læsse biler dagen lang. Det er der for lidt udfordring i, og han bliver da også meget sjældent sat til den slags arbejde.

- Jeg er som regel med til at lave finish, og den korte bagende betyder, at jeg kan komme til på steder, hvor det er svært eller umuligt for andre, siger Kim Klitgaard.
Han har siden begyndelsen af januar været udlejet til Arkil og arbejdet på motorvejsudvidelsen ved Skanderborg, men han er med den nye maskine også godt forberedt til kloakarbejde og andre byopgaver.

Kim Klitgaard har det meste af perioden kørt med en Volvo EC250 på bælter, men han fik i august sin EWR170E, som han er meget glad for.

- Den passer bedre til opgaverne her på motorvejen og til de opgaver, som jeg gerne vil lave. Den har en god hydraulik og er meget stabil trods den korte bagende. Stabiliteten afsløres også af, at malingen på støttebenene ikke er slidt af, selv om skovlen har været brugt flittigt.

Maskinen var udstillet på E&H messen, og den har derfor en del ekstra lys, som ikke bidrager direkte til produktiviteten. Det gør til gengæld tilbehør som tiltrotator, GPS-baseret maskinstyring, 360 graders kameraer og hjulstyring i joystick.

- GPS og rotortilt er nærmest en nødvendighed på en maskine i dag, og i hvert fald til udlejning er det nødvendigt, at vi kan matche firmaernes egne maskiner og førere. Vi skal være alsidige og fleksible, siger indehaver af T.L.M. Herskind Entreprenørforretning, Teddy Lund Madsen. Han har drevet firmaet i 35 år og har i dag 115 maskiner fra 800 kg til 95 tons.

- Vi arbejder som underentreprenør og med udlejning. Vi byder aldrig selv på opgaver, men betragter de store entreprenørfirmaer som samarbejdspartnere, fortæller Teddy Lund Madsen.

Den nye Volvo EWR170E er også udstyret med træk til vogn og udtag til tip, så Kim Klitgaard kan køre som sin egen lille enhed.

- Jeg vil gerne kunne klare mig selv, men jeg arbejder også gerne sammen med andre. Der er dog ikke andre, der skal køre min maskine. Det er min øjesten, og den skal se pæn ud både ude og inde.

- Jeg kører meget udlejning, og det er jo som at sælge sig selv. Jeg har et netværk blandt formændene i de store entreprenørfirmaer, og det sker tit, at de ringer direkte til mig. Det er jo lidt som at være selvstændig. Jeg passer meget mig selv, siger Kim Klitgaard, som dog ikke har nogen drøm om at erstatte lønsedlen fra T.L.M. Herskind Entreprenørforretning med tilværelsen som selvstændig.

- Jeg har prøvet det en kort overgang, men jeg har en god kontrakt med Teddy Lund Madsen, og i praksis arbejder jeg jo næsten som en selvstændig. Jeg kom til firmaet som 15-årig, og jeg trives rigtigt godt med det og får lov at lave det, som jeg godt kan lide, siger Kim Klitgaard.

Der er ingen firmareklamer på maskinen. Der kommer måske en enkelt med det orange TLM-logo.

- Det passer ikke rigtigt til maskinens farver. Det med reklamer kan let blive for meget. Maskinen ser pæn ud, og den behøver ikke være klistret til. De, som skal vide det, er godt klar over, hvor jeg kører, og maskinen fungerer jo lidt som et visitkort for firmaet, så det er vigtigt, at den ser godt ud.

Den nye EWR170E kører på motorvejsstrækningen omkring Skanderborg, og Kim Klitgaard forventer at blive der, indtil projektet er slut. De store, flotte skråninger er i vid udstrækning formet af hans skovl.

T.L.M. Entreprenørforretning har foruden de mange entreprenørmaskiner otte lastbiler. Hovedparten kører med tiptrailere, mens et par stykker er forbeholdt blokvogne, som primært kører egne maskiner.

T.L.M. Herskind Entreprenørforretning