Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

MIS Recycling vokser ved maskinudlejning

MIS Recycling vil gerne vokse. I Sverige skal det ske med flere knuserhold, mens det i Danmark primært vil ske gennem neddeling af grønt affald samt udlejning af entreprenørmaskiner.

MIS Recycling udlejer maskiner allerede i dag, og i fremtiden er det et vækstområde, men det er stadig inden for vores kundes stigende efterspørgsel - det vil sige tungt materiel.
Produktionsdirektør Henrik Hvid ser opkøbspotentiale på det svenske marked, hvor det i Danmark primært vil være den grønne sektor, der vil vokse.

MIS Recycling har fulgt den strategi at indgå aftaler med de virksomheder, der har et behov for at få knust affald. Siden MIS startede i 1998, har firmaet indgået flere aftaler med nedrivningsfirmaer, miljøpladser, asfaltkunder med flere, som har valgt at outsource deres knusning.

- MIS lever af at knuse og det, som følger med. Derfor har vi fokus på alle parametre, og det kan ses på de produkter, vi laver og den kvalitet og service, vi leverer. Vi specialiserer os i opgaven. Vi vil ikke nødvendigvis være størst, men vi skal være de bedste, siger Henrik Hvid.
Næsten 100 kørende enheder

MIS Recycling blev etableret i 1998. I dag har virksomheden 13 faste knusehold, hvor der pr. knuserhold fast er en gravemaskine og en læssemaskine. Ud over traditionelle knuseopgaver løses en række specialopgaver indenfor sortering og udlejning. Den samlede maskinpark nærmer sig 100 enheder.

- For to år siden overtog Martin Henriksen og Henrik Hvid, som står bag MIS Recycling, også Bakkegård A/S med neddeling af blødt affald. Der er meget synergi, fordi kunderne typisk har begge affaldstyper. I det hele taget betyder synergien og en vis størrelse meget. Tidligere brugte vi mange omkostninger på transport særligt over Storebælt. Nu har vi hold, som kører fast i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, fortæller han.

MIS Recycling har mange forskellige maskinmærker, men Henrik Hvid lægger ikke skjul på de gode erfaringer med den nye Volvo L150H, og det bliver ikke den sidste, slår han fast.
- Vi har allerede bestilt en læssemaskine mere til levering sidst på året, og vi vil købe flere i fremtiden. Det er en supergod læssemaskine, og det er vigtigt for os, at servicedelen følger med. Det har vi gode erfaringer med, siger Henrik Hvid.

Gør meget for medarbejderne
Maskinen til MIS Recycling er leveret med en del ekstraudstyr som LED-lamper, ekstra komfortabelt sæde, Comfort Drive Control, indbygget og håndfri walkie- talkie, trykkabine og en særlig MIS-værktøjskasse.

- Medarbejderne tages med i processen, når de nye maskiner skal klargøres. Det er vigtigt, at vores maskinførere er tilfredse, når de sidder i maskinerne 10-12 timer hver dag.

- Der er ingen tvivl om, at Volvos læssemaskiner er helt i top med førerkomfort. En anden årsag til at vælge Volvo er det lave brændstofforbrug, og så har maskinerne et godt design med godt udsyn og en god indretning. Og så spiller gensalgsværdien naturligvis også en rolle, siger Henrik Hvid.

MIS Recycling forventer at øge antallet af Volvo læssemaskiner. Lige nu har MIS en Volvo L120, en Volvo L150 og én mere på vej samt en Volvo EC300 gravemaskine.

MIS Recycling