Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Sønderjysk ro – og travlhed i Rødekro

Det er ikke altid, at det er det første øjet møder, som rummer sandheden.

Turen snor sig gennem det sønderjyske landskab der fremstår i sit flotteste grønne dress. Frodigheden i hegn og mark vokser, mens landevejen bliver smallere og smallere efter at vi har passeret Rødekro og sat kursen mod landsbyen Søst. Vores endedestination viser sig at være en hvidfilset gård med længer og haller.

Umiddelbart virker her ikke til at være den store aktivitet. Der er ikke en entreprenørmaskine i syne, blot en flok sortbrogede køer som går og hygger sig på den tilstødende kløvermark. Kun en parkeret varebil afslører, at her holder maskin- og mandskabsudlejningsvirksomheden Thor Jørgensen ApS til. Men øjet snyder.

”Ja”, griner Thor Jørgensen himself, ” men sådan skal der jo også helst se ud, for alle maskiner er i sving rundt omkring i landet”.

For der er gang i alle hjul, bogstaveligt talt. Thor Jørgensen ApS har materiel og mandskaber i gang på både Fyn og i Jylland, og derfor er det sjældent, at maskinerne er hjemme ”på gården”.

Entreprenør i lige linje
At Thor Jørgensen skulle blive entreprenør og maskinudlejer er ikke nogen tilfældighed. Nærmest tværtimod, for hans far var entreprenør og kloakmester gennem hele livet, og æbler falder som bekendt sjældent så langt fra stammen. Spiren til egen succesfuld virksomhed og levevej blev lagt i 2008, hvor Thor Jørgensen ApS blev stiftet. 

I starten af virksomhedens levetid var det med egne entreprenøropgaver og høj fokus på pålidelighed som en bærende værdi. Siden hen som kompetent under- entreprenør på forskelligartede opgaver inden for jord, kloak, nye udstykninger, veje, belægninger og meget mere. I de seneste år er hovedvægten af aktiviteter drejet mod mandskabs- og materieludlejning. Men fokus på pålidelighed og tillid er den samme.

”Det er en stor fordel, at vi selv har stået i renden, selv siddet på maskinerne og selv har knoklet med håndskovlen. Vi kender simpelthen opgaverne og branchen ud og ind, og det kommer vores kunder til gode, da vi kan yde en faglig god rådgivning omkring maskinerne eller projektløsningen”, siger Thor Jørgensen.

En udlejning starter typisk med at Thor Jørgensen eller en af hans medarbejdere sætter sig sammen med kunden og tager en snak omkring opgaven og de forventninger kunden har til løsningen af den. Dels omkring selve udførslen, men også lavpraktiske ting som f.eks. arbejdstid, sted osv. Med dette klarlagt og en gensidig forståelse kan Thor Jørgensen sammensætte den rigtige ”pakke” til at hjælpe kunden.

Skræddersyede pakkeløsninger
Der udlejes alt indenfor nyere maskiner i kategorierne gravemaskiner, dozere, læssemaskiner, dumpere, kompaktere, teleskoplæssere med mere.

”Fællesnævneren er, at vores udstyr er i top stand – og at vi kan levere alt det, som er nødvendigt til den givne opgave”, fortæller Thor Jørgensen og fortsætter, ”vi lytter meget til vores kunders ønsker, og derfor har vi indenfor relativt kort tid investeret i fem Volvo entreprenørmaskiner. 
Kunderne spørger simpelthen efter Volvo maskiner”.

Det er læssemaskiner og dumpere, der er købt ind med blå serviceaftaler på alle. En Volvo ECR50D gravemaskine, to A30 dumpere og en L60 og en L90 læssemaskine.

”Så kan vi få løst servicedelen ude på pladserne og slippe for at få dem hjem på værkstedet”, forklarer Thor Jørgensen.

Virksomheden er kendt for sine ”pakkeløsninger” som nærmest er blevet en specialitet. Pakken består af en kombination af maskiner og et rutineret mandskab, som med deres kompetencer og erfaring kan løse opgaven. Ofte er det et helt sjak med f.eks. en gravemaskine, en fast fører, rørlægger og/eller en håndmand. 

”Fordelen er, at de kender hinanden godt, hvilket sparer en masse tid for indkøring samt generelt øger effektiviteten i arbejdet”, siger Thor Jørgensen. ”Alt i alt bygger vi på, at kvalitet er lig med effektivitet og det, sammen med samarbejde som målsætning, gør at man som kunde kan forvente rette kompetencer, ærlighed og ”at en aftale er en aftale” hos Thor Jørgensen ApS.” 

Det er jo en indstilling, som er til at forstå. Vi forsøger at udfritte Thor Jørgensen om hans mening om netop kvaliteten af samarbejdet med Volvo Entreprenørmaskiner, men der kommer vi ikke så langt, for Thor Jørgensen slår ud med armene.

”Jeg har handlet med Niels Kromann fra Volvo Entreprenørmaskiner og det har været en god oplevelse. Omkring service og eftermarkedet kan jeg ikke sige så meget, for der har simpelthen ikke været noget galt med Volvo maskinerne indtil nu”, siger Thor Jørgensen.