Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark
Revy nr. 2 2022

Revy nr. 2 2022

Laurits

Fra trucks til tunge maskiner

Laurits Damgaard er kommet godt i gang som distriktschef for det midtjyske område.

Humøret fejler ikke noget og man fornemmer straks, at her er en mand med lune. Laurits Damgaard tager imod i hovedkontoret i Taulov til en lille hilsen-på og præsentation af sig selv. 1. marts startede han i jobbet som distriktschef i område Midtjylland. Laurits Damgaard bor midt i det hele i naturskønne Bjerringbro mellem Viborg og Randers, og vil hovedsageligt kører ud herfra. Og køre, det gør han i den grad, da han lægger vægt på at komme rundt og besøge alle nuværende og tidligere kunder i distriktet.

”Det er vigtigt at få sat ansigt på vores kunder samtidigt med at de kan se, hvad jeg er for én”, smiler Laurits.

”Jeg går til alt det nye med ydmyghed og en god portion nysgerrighed, og derfor skal jeg ud og høre hvad kunderne siger og mener”, siger han, ” for sådan kan jeg være med til at give dem en endnu bedre betjening og service”.

Trods sin forholdsvis unge alder har Laurits Damgaard allerede en del meritter på sit CV. Som helt ung blev han uddannet lastvognsmekaniker hos Volvo Trucks i Holstebro og arbejdede som sådan, indtil han nærmest blev headhuntet af Volvo Trucks til en udstationering i Belgien. Gennem 3 år sad han i belgiske Gent, hvor man havde behov for en teknisk supporter, som kunne servicere kunderne i Norge, Sverige, Danmark og Finland. En spændende tid, husker Laurits.

”Som ung og nyuddannet var det en hverdag fyldt med udfordringer. Ikke bare jobmæssigt, men også med sprog og en anderledes kultur”, fortæller han. Han havde sin kæreste med til Belgien, og da deres første barn meldte sin ankomst, blev det også tid til at trække teltpælene op og vende hjemad.

Nysgerrig på entreprenørmaskiner
Laurits Damgaard havde mulighed for at komme tilbage til Volvo Trucks i Holstebro, hvor han har arbejdet, lige indtil lysten til nye udfordringer atter tog overhånd.

”Jeg havde kigget lidt på entreprenørmaskinerne og fandt området spændende, og skrev derfor en uopfordret ansøgning til Volvo Entreprenørmaskiner i Taulov”, fortæller Laurits Damgaard, ”og heldigvis var de på udkig efter en som mig – oven i købet i min egen region”. 

Læringskurven har naturligvis været temmelig stejl, siden han startede i marts. De to Volvo CE produktspecialister Peter Sjøgren og Lars Kristiansen har givet ham grundig indsigt i hele produktprogrammet og han tager selv en masse on-line læring. Som han siger, ”fra lastbilsverden er jeg jo vant til at tage en masse teknisk nyt ind og fordi at det stadig handler om Volvo, så er fremgangsmåder og termer meget af det samme”.

I sin fritid er det udover familien, som nu tæller både kæresten der blev til hustru og to børn, jagten som er hans passion. Timerne i naturen omkring Bjerringbro og Gudenås dalen er ren afkobling fra den travle hverdag mellem maskiner og mennesker i Volvo Entreprenørmaskiner.