Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo pakker ind i serviceaftaler

Volvo Entreprenørmaskiner pakker normalt ikke maskinerne ind i gavepapir og sløjfe, men gerne i serviceaftaler – blå eller guld.

En guldaftale kan gøre omkostningerne til driften af en Volvo entreprenørmaskine til en fast omkostning. Så kender kunden alle omkostninger inklusive eventuelle reparationer, og den tager hånd om alt, hvad der sker med maskinen, som føreren ikke selv er skyld i.

Et af de områder på det danske marked, hvor Volvo skiller sig ud, er ved at have rigtig mange serviceaftaler, og det vil medarbejderne på standen ved E&H messen gerne tale med kunderne om.
Og lad os bare tage tyren ved hornene. Nogle siger, at det er dyrt.

- Kunden skal huske at regne det hele med. Og så har det jo den fordel, at alt bliver udført af Volvos egne for eksempel CareTrack, Volvo Olieanalyse og MATRIS analyse kan inkluderes for at overvåge kundens maskine.

Guld Serviceaftalen er Volvos mest omfattende tilbud. Denne aftale tilbyder forebyggende vedligeholdelse, eftersyn og nødvendige reparationer udført af uddannede Volvo-serviceteknikere. Forhandleren udfører det samme arbejde som under en Blå aftale plus reparation af alle dele, så kundens store forventninger til produktivitet og nyttetid opfyldes.

- Vi er meget fleksible til at skræddersy serviceaftaler efter den enkelte kundes ønsker og behov. Fordi vi har så mange serviceaftaler, er vi ret gode til at håndtere dem. Grundlæggende betyder den enkelte maskinens kørselsmønster ikke ret meget for lønsomheden ved en serviceaftale, eftersom kunden betaler efter driftstimer.

Skræddersyede serviceaftaler

Dansand syd for Silkeborg, som udvinder sand og leverer en række specialprodukter såvel løst som i bag og i forskellige størrelser poser, er én af de kunder, som har guldaftaler på fire ud af de seks læssemaskiner.

- Vi har valgt guldaftaler for at kende den årlige udgift pr. maskintime. Vi kører ca. tre år med maskinerne, og de kører 1800 timer pr. år, så de er forholdsvis nye, siger vedligeholdelseschef Claus Arve.

- Det betyder meget, at Volvo Entreprenørmaskiner har rigtigt dygtige folk til at varetage vedligeholdelsen, og det er som regel førerne, der sammen med Volvos serviceteknikere planlægger, hvornår et serviceeftersyn passer bedst ind i arbejdsrytmen. For os som virksomhed betyder det en ting mindre at tænke på. Volvo har jo CareTrack på maskinerne, så de kan følge deres drift, og i sidste ende betyder det vel også noget for gensalgsværdien. Vi har i hvert fald fået nogle ok priser for maskinerne, når vi har byttet. Vi opfatter i dag Volvo Entreprenørmaskiner som en slags samarbejdspartner, siger Claus Arve.

- Vi bruger Volvos tilbud på flere områder. Vi har haft otte førere igennem Volvo ECO Operator kurset. Vi har tidligere haft førere i Eskilstuna, men senest blev det afviklet hos os selv med to undervisere fra Volvo. Det har vist sig at være rigtigt godt givet ud. Førerne kan køre mere økonomisk, og siden er der jo nærmest gået sport i at spare brændstof, siger Claus Arve.

Volvo Entreprenørmaskiner løser serviceopgaverne ude hos kunderne med 42 såkaldte Volvo On-Site rullende værksteder stationeret hjemme hos serviceteknikerne rundt omkring i landet.