Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark
Revy

REVY 2 2018

Volvo Akademiet

Optimal kørsel kan spare mange penge

Maskinførerne kan nu se frem til, at der kommer et trin 2 kursus for førere, så de får mulighed for en overbygning på ECO Operator kurserne, hvor der har været ca. 500 danske maskinførere igennem.

- Vi har fantastiske resultater både af kurserne i Sverige og af de skræddersyede danske kurser, fortæller Peter Sjøgren, som sammen med Lars Kristiansen står for den danske føreruddannelse.

Et af de bedste eksempler på et skræddersyet kursus var hos genanvendelsesvirksomheden Norrecco A/S, som valgte at holde kursus for 13 maskinførere på deres egne maskiner. Driftsdirektør Søren Eriksen fortæller om driftsbesparelser på tomgangstider alene på ca. 600.000 kr. Dertil kommer en mere brændstofeffektiv kørsel.

Besparelsen på tomgangstider er sammensat af brændstofforbrug, færre serviceeftersyn og færre driftstimer på maskinerne.

- ECO Operator kurserne er en stor succes både for ejerne af maskinerne, for førerne, som bliver dygtigere, og for Volvo Entreprenørmaskiner. Vi har aldrig problemer med at få holdene i Eskilstuna fyldt op. Det er to-dages kurser, mens de skræddersyede kurser hos danske kunder kan gøres på kortere tid, fortæller Peter Sjøgren.

- De nye overbygningskurser bliver baseret på simulatorer. De er mere avancerede og kræver, at man har gennemgået ECO Operator.

- Ved at gennemføre kurserne på simulator kan vi stille præcis den samme opgave til alle deltagerne. Der vil altid vise sig at være nogle, der kører mere effektivt end andre, og så kan vi analysere på hvilken forskel, der er på deres kørsel. Det kan give en god illustration af, hvordan den enkelte fører kan blive bedre, siger Peter Sjøgren.