Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark
Revy

REVY 2 2018

Originale Volvo redskaber

Volvo ved alt om, hvordan redskaberne skal bygges

Hvorfor sætte en anden skovl eller et redskab uden Volvos navn på, når man kan få det originale, som er tænkt og udviklet præcis til Volvos set-up.

Volvos redskaber er udviklet og designet til Volvos maskiner. Volvo har egen udvikling af originale skovle både til læssemaskiner og gravemaskiner, og de er nøjagtigt tilpasset de enkelte maskinmodeller både i funktion og størrelse.
Gravemaskiner kan leveres med fabriksmonteret tiltrotator. Det betyder eksempelvis, at styringen er integreret i Volvos styring, så joysticks kommunikerer direkte med maskinens styring. For føreren betyder det, at tiltrotatoren eksempelvis er integreret i maskinens display, og at der ikke skal monteres et særligt display til tiltrotatoren.

Volvo Entreprenørmaskiner har et tæt samarbejde med CeDe Group AB, som ombygger Volvos fabriksversioner til særlige formål. Det kan eksempelvis være en hjulgravemaskine, der skal arbejde på jernbaneskinner, eller det kan være en maskine, der skal specialopbygges efter kundens specifikationer.

CeDE Group er en tæt samarbejdspartner, som er certificeret af Volvo CE. Det betyder, at de råder over Volvos originale tegninger og beregninger på de oprindelige maskiner. Dermed er det langt lettere for dem at opnå CE-mærkning af maskinerne, end det vil være for andre eller for Volvo Entreprenørmaskiner som forhandler.

- Som et eksempel på hvor meget vi kan ændre på en standardmaskine, har vi en Volvo ECR 150 til Bent Risom i Vildbjerg. Der er næsten alt muligt udstyr på, og samtidig er der bygget om på styringen, så han eksempelvis har kontrol af dozerblad og støtteben i joystick. Der er også mere synlige ændringer som, at dozerbladet kan erstattes af en skovl eksempelvis til transport af redskaber og værktøj, fortæller produktchef Søren Larsen, Volvo Entreprenørmaskiner.

På en Volvo L90 specielt indrettet til landbrugsopgaver har Volvo Entreprenørmaskiner til E&H Messen monteret et tiltbart skovlfæste.

Skovlfæstet giver maskinen mange muligheder. Den kan holde på et lige underlag og håndtere en skrå byrde, ligesom maskinen kan holde skråt og håndtere en lige byrde. Det tiltbare skovlfæste giver stor fleksibilitet ved landbrugsarbejde i fodersiloen, hvor maskinen ofte holder skråt. Det giver også mulighed for at planere, uanset hvordan hjulene holder.

Blandt de redskaber, der kan fås til læssemaskiner, er koste fra Holms. Det er primært kompaktmaskiner, der anvendes som redskabsbærere, og Volvo leverer koste både som traditionelle og som opbygninger med opsamling og vandtank.