Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Ekstraudstyr er både for føreren og effektiviteten

Ekstra lys i forskellige farver og indvendig beklædning af kabinen med skind er måske mest for førerens skyld, og udstyrsniveauet er stigende i takt med, at det bliver vanskeligere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

En stor del af ekstraudstyret kan bygges på fra fabrikken, og det giver alt andet lige bedre løsninger. Volvo Entreprenørmaskiner vælger som udgangspunkt et højt udstyrsniveau til det danske marked, for der er en anden kultur omkring maskinførerjobbet i Danmark end eksempelvis i Sydeuropa.Dele af ekstraudstyret har i høj grad til formål at øge effektiviteten samtidig med, at maskinen er mere komfortabel at køre med. Det gælder eksempelvis oliefyr, som er med til at holde tomgangstiderne nede, fordi maskinen kan stoppes uden at blive kold.

Et nyudviklet udstyr, som de første gravemaskiner leveres med nu, er Dig Assistent, som er et led i Volvos Co-pilot. Dig Assistent på gravemaskiner betyder blandt andet, at maskinerne er forberedt til 3D maskinstyring fra Topcon og inden længe også fra Trimble. Det vil sige, at kunden helt uafhængigt kan vælge mellem de to maskinstyringssystemer og få et fuldt integreret system. Volvo arbejder i øjeblikket på at indgå aftaler med flere leverandører i fremtiden.

- For mange er det vigtigt at kunne få den maskinstyring, de kender, og som andre maskiner i firmaet måske kører med. Derfor er det en stor fordel, at vi med systemet får en Volvo-maskine, der er født med de forskellige maskinstyringssystemer, siger produktspecialist Peter Sjøgren.

Centralsmøring er et andet ekstraudstyr, som gør hverdagen lettere for føreren, og som også er til gavn for Læssemaskinen hos Harald Thorsen Maskinstation i Kirke Hyllinge bliver ikke væk i mørket. Føreren er med egne ord lidt ’mørkeræd’. Der er monteret meget ekstra lys.ejeren af maskinen.

Der spares tid, og man er sikker på, at maskinen og eventuelt det tilkoblede udstyr bliver smurt optimalt. Ekstraudstyr kan også bidrage til sikkerheden i nogle tilfælde. Det gælder for eksempel lys omkring trappen, når man stiger ind og ud af maskinen.

På listen over ekstraudstyr er naturligvis også lysbomme, som monteres på kølerhjelmen og i nogle tilfælde også på taget.