Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Forbedringer fortjener at komme frem i dagens lys

Der er ingen grund til at putte med tingene, siger Volvo produktspecialist. Så her er de gode nyheder.

Det er bare så typisk Volvo at ”understate” sine forbedringer, siger produktspecialist hos Volvo Entreprenørmaskiner, Peter Sjøgren, mens han griner lidt i skægget. ”For der er virkelig sket ting og sager i de nye forbedrede versioner af gravemaskinerne og det skal vi da have fortalt om.”
Gravemaskinerne som den erfarne specialist hentyder til, er Volvo EC250E, EC300E og EC350E der for nylig er lanceret med et kraftigt facelift, der på en lang række punkter øger effektivitet og brugsværdi. Her er de væsentligste:

Større brændstofeffektivitet
En række funktioner kombineres i gravemaskinerne til at levere en forbedring på op til 10 % i brændstofeffektiviteten. I modsætning til den tidligere motor reducerer den helt nye D8M Volvo-motor med overliggende knastaksel det nominelle omdrejningstal fra 1800 ned til 1600 og giver samtidig også en forøgelse på 5 % i effekten. Samtidigt giver det intelligente elektro-hydrauliske system af den nye generation flow på anmodning og reducerer de interne tab i hydraulikkredsløbet. Klassiske Volvo-funktioner såsom ECO-tilstand og valg af forskellige arbejdstilstande bidrager yderligere til en enestående brændstofeffektivitet. 
Med til forbedringerne hører også service. Serviceintervallerne er med de nye long-life filtre nemlig sat op til hele 1000 timer, hvilket er en fordobling i forhold til tidligere modeller. 

Større produktivitet
Få mere fra hånden takket være øget motoreffekt og bedre hydraulikydelse, som bidrager til hurtigere cyklustider. Maskinproduktiviteten forbedres yderligere af en stabilitet, som er den bedste i klassen, nye bevægelsesprioritetsfunktioner, styring af bomsænkehastighed og større hævehastighed. 
Betjeningsmæssigt er maskiner forbedret ved bl.a. at AD-Blue påfyldning er flyttet ned i ”gulvhøjde” ved bælterne, så maskinføreren slipper for at kravle rundt oppe på maskinen, ligesom trappen op på maskinen er flyttet hen langs siden, hvilket gør adgang meget nemmere.

Elektroniske joysticks

De opgraderede gravemaskiner har alle elektriske joystick og fuldelektriske kørepedaler der giver maskinføreren en bedre reaktionstid. Maskinens styrbarhed er yderligere forbedret med prioritetsfunktionerne bom/sving og bom/kørsel, som sætter maskinføreren i stand til at prioritere én funktion frem for en anden, hvilket er yderst anvendeligt i specifikke situationer, f.eks. ved lastning af materialer fra udgravninger til lastbiler. Maskinføreren kan desuden nemt justere bommens sænkehastighed, hvilket er ideelt til præcisionsopgaver, som kræver maksimal kontrol, f.eks. anlægsarbejder.
”Og så ser de bare hamrende godt ud”, tilføjer Peter Sjøgren og påpeger, at selve designet også er ændret med f.eks. ny kontravægt med integrerede lygter.

Døm selv.


Citat:
”Og så ser de bare hamrende godt ud”
Peter Sjøgren