Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Med ydmyghed og sund fornuft

Fra sportsverden til entreprenørbranchen handler det i bund og grund om forholdet mellem mennesker.

Jan Brandt Schmidt er ny Head of Sales hos Volvo Entreprenørmaskiner. 

1. november sidste år tiltrådte den lune sønderjyde fra Haderslev i jobbet som leder af salgsafdelingen hos Volvo Entreprenørmaskiner, efter i mere end 9 år at have stået i spidsen for sportskoncernen Sønderjyskes unikke indkøbssamarbejde SUSAM.

”Selv om det umiddelbart ser ud som noget af et spring, så er der mange fællestræk”, fortæller Jan Brandt Schmidt. 
”Det handler om at sætte retning og opnå balance mellem tingene gennem relationer med de mennesker, som er inddraget. Den opgave går jeg til med ydmyghed og så en god portion sund fornuft”, siger han.

Sønderjyske, som vel nok er mest kendt for fodbolden, men som også rummer ishockey og håndbold, har med Jan Brandt Schmidt i spidsen udviklet et unikt indkøbssamarbejde SUSAM, som giver klubbens sponsorer store indkøbsfordele. Så store, at deres sponsorat i klubben ofte er dækket ind – og mere til. 

Inden Sønderjyske arbejdede Jan Brandt Schmidt som direktør for TDC’s 13 erhvervscentre i Danmark, ligesom han tidligere har været med til at opbygge en landsdækkende erhvervsafdeling indenfor telekommunikation i Litauen gennem et flerårigt ophold i Vilnius, hovedstaden i det baltiske land.

Karrieren startede i olie- og grovvarebranchen, så man kan med lidt tillempning godt sige, at han er ved at slutte ringen med den nye position hos Volvo Entreprenørmaskiner.

”Ledelse handler om kommunikation, adfærd og samarbejde. De værdier som findes i Volvo stemmer 100% overens med mine”, fortæller Jan Brandt Schmidt, der indtil nu kun er blevet positivt bekræftet i sine forventninger og glæder sig til at folde alle kundeaktiviteter ud igen, oven på corona og midt i globale forsyningsudfordringer. 

Især glæder han sig til atter at kunne få gang i de populære værdiskabende ECO Operatorkurser på Volvos anlæg i Eskilstuna. I efteråret er der planlagt 4 ture og flere er på vej, da der er over 150 maskinførere, der venter på at gennemgå forløbet. 

Som en ”kæphest” vil han gerne nævne Volvo Entreprenørmaskiners danske maskinstandarder tilpasset det danske marked og vores kunder. 
”Et begreb som vi sædvanligvis ikke går og tænker så meget på, og vores kunder måske slet ikke har hørt om, men som er vigtig del af en velfungerende og værdiskabende arbejdsdag hos de dygtige maskinførere og dermed vores gode kunder”, siger Jan Brandt Schmidt.

Hos Volvo Entreprenørmaskiner er Volvos danske standard en del af handlen, hvilket giver ekstra tryghed, værdi og ikke mindst en højere gensalgsværdi i forhold til de forholdsvis store investeringer, indkøb af nyt højkvalitets entreprenørmateriel ofte er. 

”Jeg er meget opmærksom på at vi, hver dag, gør vores yderste i hele værdikæden for at leve op til alle de høje, og med rette, kundeforventninger der er til Volvo brandet”, slutter Jan Brandt Schmidt.

”Igen handler det om kommunikation og om at italesætte den værdioptimering Volvo kan tilbyde”, slutter Jan Brandt Schmidt.