Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

4 HURTIGE TIPS TIL AT ØGE LÆSSEMASKINENS LEVETID

1. UDFØR DAGLIG KONTROL FØR START
Før brug kan en grundig kontrol af maskinen, og det sted hvor den har været parkeret afsløre, om maskinen er beskadiget, eller om den har lækket nogen vigtige væsker. Dette kan også give maskinføreren mulighed for at kontrollere dæktrykket, før dækkene slides yderligere, hvilket giver færre dækskifte.

Kontroller f.eks. renheden af luftfiltreringssystemet samt niveauet af motorolie, smøreolie og kølervæske, da alle disse tiltag også kan forhindre alvorlig beskadigelse og udskiftning af dele. Volvos læssemaskiner er nemme at servicere, og det betyder, at det er nemt og overkommeligt at håndtere mindre problemer hurtigst muligt. Ved at begrænse yderligere beskadigelse af maskinen kan maskinføreren eliminere behovet for at udskifte dele og dermed forlænge nyttetiden af den aktuelle model.

2. VARM MASKINEN OP
Start motoren og lad den køre ved lav tomgang i 3-5 minutter (10 minutter under -15º). Er maskinen udstyret med håndgasfunktion, kan man med fordel anvende denne funktion og sætte tomgangsniveauet op til 1000-1200 o/min. under opvarmningsperioden.

Ved under -15º bevæges løfte- og tilt-funktion i deres fulde arbejdesområde 10 til 15 gange, uden at man kører funktionerne til deres endeleje.

3. VÆR FORSIGTIG
Maskinføreren skal være meget opmærksom på, hvilke materialer der læsses. Dette skyldes at densititeten på de forskellige materialer kan variere meget, og dermed vægten. Overlast på maskinen resulterer i øget dækslidtage, langsommere cyklustider og lavere produktionsniveau.

Er maskinen udstyret med Co-Pilot eller Load-assist letter dette maskinførerens opgave betydeligt, og bidrager til en betydelig reduktion af driftomkostningerne.

4. ETABLÉR EN NEDKØLINGSRUTINE
En enkel nedkølingsrutine understøtter en langsigtet brug af Volvos læssemaskiner og mindsker miljøpåvirkningen. Volvos læssemaskiner er udstyret med en funtionslampe, der via et OK symbol i displayet indikerer, hvornår maskinen er tilstrækkeligt afkølet.

En korrekt rutine reducerer slitage på udsatte komponenter, som f.k.s. turbolader, samt reducerer nedbrydelsen af smøreolien. Rutinen er derved med til at sikre, at oliekvaliteten forbliver på det nødvendige niveau i hele serviceintervallet. Maskinføreren skal altid sikre, at maskinen er parkeret på et jævnt underlag med skovlen sænket og parkeringsbremsen trukket for en sikker parkering af maskinen.

Brændstof- og Ad-blue tankene skal holdes fyldte for at minimere kondens og forhindre problemer, der kan medføre reparationer. Maskinføreren skal spule ydersiden af maskinen for at beskytte malingen og forhindre korrosive materialer i at ødelægge karosseriet.

Volvos læssemaskiner er designet med henblik på nem vedligeholdelse for at garantere minimal stilstand, og Volvo CE tilbyder tjenester som sikrer, at ejere og maskinførere får mest ud af deres maskiner. Eksempelvis Volvo ACTIVE CARE, der er en tjeneste til aktiv 24/7/365 maskinovervågning og indberetning, som kan hjælpe med at identificere og diagnosticere potentielle problemer i realtid, før de udvikler sig til større problemer.