Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Udlejningsmaskiner skal være ekstra flotte at se på

Maskiner fra udlejningsfirmaet Kayser & Thorsen er klargjort før hver udlejning, og det visuelle udtryk betyder meget. En falmet maskine ser gammel ud.

Kayser & Thorsen Materieludlejning i Vordingborg er vokset eksplosivt siden etableringen i 2008. I dag har firmaet ca. 150 maskiner og 87 mand ansat foruden de indlejede. Henrik Thorsen forklarer det blandt andet med, at medarbejderne følger ordrerne fra A til Z.

- Vi har en ret lille organisation, hvor den samme mand følger ordren hele vejen igennem. Det vil sige, at den medarbejder, som tager mod opkaldet, også er ham, der sender maskinen afsted, og vi har egne chauffører, som kender mange af kunderne og deres vaner. Vi har jo mange faste kunder, som vil have maskinen leveret på en bestemt måde, fortæller Henrik Thorsen.

- Vi har også egne mekanikere og servicevogne med montører, der er 100 % selvbærende, men som til enhver tid kan ringe til leverandørerne for at få ekstra hjælp.
Kayser & Thorsen har åbnet en afdeling i Brørup i Sønderjylland.

- Vi havde regnet med, at aktiviteten på Sjælland ville gå ned, fordi mange af de store projekter er ved at være slut, men sådan er det slet ikke gået. Derfor har vi åbnet en afdeling i Jylland, samtidig med at vi har forrygende travlt på Sjælland. Det går også helt forrygende i Jylland, så det er et af de tilfælde, hvor vi er glade for at have taget fejl, siger Henrik Thorsen.

- Generelt er vi lidt sårbare, men heldigvis oplever vi, at vores grej nogle gange bliver på pladserne, mens formændene sender firmaets egne folk hjem. Det hænger nok sammen med den kvalitet, vi leverer. Maskinerne er i orden og kører altid. De bliver klargjort før hver enkel opgave. Det er ikke en selvfølge i entreprenørfirmaerne.

Gode til at følge op
Kayser & Thorsen har kørt Volvo tidligere indtil 2012, men har holdt en pause.
- Siden da har vi manglet service og fuld reservedelsforsyning på Sjælland, men nu prøver vi igen. Det er et super produkt, og vores folk er glade for at køre Volvo. Det er en let maskine at køre. Volvo er eksempelvis let at rette af med, siger Henrik Thorsen.

En anden vigtig detalje er kvaliteten af lakeringen på maskinerne.
- Vi går rigtig meget op i, at maskinerne ser ordentlige ud, når de kommer ud til kunderne. Volvo har gjort lidt mere ud af lakeringen, så maskinerne ikke falmer efter lang tid i lys og sol, som visse af de andre fabrikater, vi har prøvet.

- Og så må vi sige, at Volvo Entreprenørmaskiner er gode til at følge op. Der er kort vej fra Sverige, hvis der er brug for eksperthjælp, siger Henrik Thorsen.
Kayser & Thorsen har de seneste år købt fire store Volvo maskiner. De to var brugte maskiner – en Volvo EC380 og en Volvo EC480. De to andre var fabriksnye – en Volvo EC250 samt en Volvo A30 dumper.

Maskinfører Anders Møller kører med den ny Volvo EC250E, og den var meget let at gå til, selvom han ikke var vant til at køre Volvo.
- Jeg er meget glad for den nye maskine. Jeg har kørt Volvo tidligere, og jeg blev spurgt, om jeg havde lyst at køre denne, og det havde jeg, siger Anders Møller.

Han har kørt med mange forskellige maskinfabrikater gennem sine 22 år som maskinfører, men han har bestemt ikke fortrudt, at han har sat sig tilrette i den nye Volvo-maskine.

- Det er en meget let maskine at gå til. Man kan næsten sætte en hvilken som helst person, som ikke har kørt maskine før, op i maskinen, og han vil kunne finde ud af det. Jeg har også lavet afretning med maskinen, og der fungerer den også som den skal. Den er meget præcis i hydraulikken, fortæller Anders Møller.