Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo er klar med fire dumpere med fast ramme

Volvo er verdenskendt for den rammestyrede eller knækstyrede dumper, som leveres med en lastekapacitet op til 55 tons. Nu kommer fire dumpere med fast ramme og traditionel hjulstyring. De laster op til 95 tons.
Volvo Construction Equipment går ind på markedet for dumpere med fast ramme under eget Volvo- mærke. Det er dumpertyper, der typisk anvendes i mineindustrien og store stenbrud. Udviklingen af de fire nye modeller bygger på den mangeårige ekspertise inden for dumpere med fast ramme hos Volvos datterselskab, Terex Trucks, kombineret med den teknologiske styrke i Volvo-koncernen. Serien vil indledningsvis blive lanceret på mindre regulerede markeder og består af en 45 tons R45D, en 60 tons R60D, en 72 tons R70D samt et 100 tons flagskib R100E.

E-seriens R100E er en helt ny Volvo med 95 tons lastekapacitet. Den kombinerer et væld af markeds- og kundeviden med velafprøvede komponenter, nye teknologier og et slående nyt design. Sammen giver det en omkostningseffektiv og produktiv løsning, der lever op til nutidens minedrifts- og brydningskunders behov.

Terex’ erfaring og Volvos teknologi
På grundlag af den eksisterende og velafprøvede Terex Trucks TR-serie følger udviklingen af D-seriens R45D, R60D og R70D i kølvandet på en grundig teknisk gennemgang, der sikrer, at maskinerne lever op til de normer og standarder, der forventes af Volvos produkter.

Forbedringerne omfatter bedre udsyn og sikkerhedssystemer sammenholdt med Volvos tekniske support og branding.

Som følge af lanceringen af dumpere med fast ramme under Volvos mærke vil produktionen af Terex Trucks efterhånden ophøre.

- Volvos køb af Terex Trucks i 2014 var en strategisk beslutning, som tillod Volvo at tilbyde kunderne en dumper med fast ramme som supplement til vores rammestyrede dumper, siger Thomas Bitter, Senior Vice President, Marketing and Product hos Volvo Construction Equipment.

- Siden da har vi arbejdet på at designe en helt ny dumper med fast ramme, som bygger på Terex Trucks 84-årige arv, og samtidigt inkorporerer Volvo CE’s industriførende teknologi og kerneværdier om kvalitet, sikkerhed og miljø. Nu bevæger vi os til næste trin, og de nye Volvo-maskiner, især E-seriens R100E, er resultatet af dette arbejde. Vi er overbeviste om, at de vil imponere kunder, der arbejder inden for mine- og brydningssegmenterne, sagde Thomas Bitter ved offentliggørelsen.

En helt ny dumper
Det spritnye flagskib R100E er designet til at leve op til kundernes krav til en dumper med fast ramme, som leverer høj ydelse og produktivitet, lave samlede ejerskabsomkostninger, stor servicevenlighed og god førerkomfort. Med dens høje kapacitet og transporthastigheder, det nye V-formede karrosseri, effektiv hydraulik, intelligente overvågningssystemer og førermiljø vil R100E hjælpe kunderne med at flytte mere materiale på mindre tid.

- Terex Trucks dumpere med fast ramme er kendt for at præstere godt under barske forhold, samtidigt med at de også er lette at vedligeholde og har lave ejeromkostninger, siger Paul Douglas, Volvo CE's Vice President of Rigid Haulers and Terex Trucks.

- Vores velafprøvede design har givet et stærkt DNA, som medvirker til at udvikle Volvo CEs innovative indtræden i denne produktlinje. Den nye E-series R100E er en spritny maskine, som leverer stabilitet, lang levetid, høj lønsomhed, holdbarhed og komfort. Og endvidere er den hurtig og let at betjene og vedligeholde, siger Paul Douglas.

De nye Volvo-dumpere med fast ramme vil blive fremstillet på det rebrandede Volvo Motherwell-produktionsanlæg i Skotland og sælges udelukkende via Volvos forhandlernetværk.
Overgangen til Volvo dumpere med fast ramme har ingen betydning for Volvos produktion af Terex Trucks-mærkede rammestyrede dumpere. Terex Trucks-mærkede rammestyrede dumpere vil fortsat blive designet, bygget og udviklet på Motherwell-fabrikken og distribueret via det uafhængige net af Terex Trucks forhandlere.