Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Ungt udlejningsfirma skifter hurtigt maskiner

RK Maskinudlejning har forynget maskinparken markant. Der er en del Volvo-maskiner, og indehaver René Kjellerup glæder sig over, at det lave dieselforbrug gavner kundernes bundlinje.

Kunderne bestemmer, hvad de vil leje, og dermed også, hvilke maskiner udlejeren skal have. RK Maskinudlejnings kunder vil have nye eller nyere maskiner, og det får de. RK Maskinudlejning overtog 375 enheder sidste år, og der er kun 20% af det større grej tilbage.

René Kjellerup var egentlig entreprenør. Han begyndte at leje overskudsmateriel ud i 2010, og i 2012 ændrede han fokus til at drive et egentligt udlejningsfirma. Sidste år tog han et stort skridt med overtagelsen af Viborgs gamle udlejningsfirma, Birger Larsen.

- Det har gjort os meget bredere. Vi overtog eksempelvis skurvogne, teleskoplæssere og grønne maskiner, som vi ikke havde i forvejen. Der var 375 enheder, men vi har reduceret væsentligt i antallet og har nu en flåde, hvor det meste er 2-3 år gammelt. Vi har også maskiner, der er 5 og 10 år gamle, og de er rigtig godt vedligeholdt, siger René Kjellerup.

- Jeg lægger stor vægt på vedligeholdelsen. Vi har eget værksted og servicevogne. Der er tre mekanikere ansat, og det koster selvfølgelig noget, men det betaler sig i længden, siger han.
RK Maskinudlejning udlejer maskiner både med og uden fører og dækker i det hele taget bredt lige fra håndværktøj til de helt tunge entreprenørmaskiner.
Brændstofbesparelse gavner bundlinjen.

I den tunge ende har RK Maskinudlejning en Volvo EC300 og fire EC250, hvor den ene er med lang arm. Desuden har virksomheden fire Volvo læssemaskiner, fem dumpere og en gravemaskine på hjul.

- Jeg har haft Volvo-maskiner siden 2007. I dag er den ældste Volvo-maskine fra 2015, og jeg kan godt lide at handle med Volvo. Jeg har det godt med den nordjyske sælger, Peter Gravesen, og så er Volvo-maskinerne billige i brændstof. Det betyder måske ikke så meget for mig, men for mine kunder betyder det penge lige ned på bundlinjen.

- Brændstof-forbruget betyder meget i dag. I gamle dage kørte man bare med fuld gas for at få mest muligt ud af en maskine. Nu skal man køre meget anderledes for at få fuld power og samtidig spare brændstof.

RK Maskinudlejning betjener mange typer kunder, og trackersystemet viser, at nok er der en koncentration i Midtjylland, men maskinerne befinder sig over hele landet.

Desuden har virksomheden en afdeling i Jönköping i Sverige, hvor en kammerat til René Kjellerup er bosat og passer afdelingen.

RK Maskinudlejning

RK Maskinudlejning har forynget maskinparken markant. Der er en del Volvo-maskiner, og indehaver René Kjellerup glæder sig over, at det lave dieselforbrug gavner kundernes bundlinje.