Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

N.J. Totalbyg

N.J. Totalbyg har udført jord- og kloakarbejde på Bregntved Gruppens fire slagtesvinestalde på tilsammen 32.000 kvadratmeter. En ny Volvo EC300E er indkøbt i anledning af de store projekter.

Købte maskine til fire staldbyggerier

N.J. Totalbyg har udført jord- og kloakarbejde på Bregntved Gruppens fire slagtesvinestalde på tilsammen 32.000 kvadratmeter. En ny Volvo EC300E er indkøbt i anledning af de store projekter.

Spredt på fire sjællandske adresser bygger Brengtved Gruppen, som er firmabetegnelsen for Brengtved Gods, fire store slagtesvinestalde hver på 7.943 kvadratmeter med plads til 32.000 slagtesvin og samlet en årlig produktion på 120.000 slagtesvin.

N.J. Totalbyg står for kloak- og jordarbejde på alle fire projekter. Nogle af staldene er for længst rejst, mens byggeriet på Langesnogevej ved Haslev endnu er i jordhøjde.

- Vi er et byggefirma, hvor 85% af vores opgaver er byggerier for landbruget, mens resten er industri og boliger. Vi projekterer selv byggerierne og fungerer gerne som totalentreprenør, fortæller Søren Jensen, som er daglig leder af jord- og anlægsafdelingen hos N.J. Totalbyg.

- Det, at vi selv projekterer, er vores styrke. Vi får ofte blot tegninger af en stald, og så laver vi alle beregninger også af højder osv., fortæller Søren Jensen.

På Bregntved Gruppens byggerier er der i alt kalkstabiliseret 200.000 kvadratmeter, så der skal flyttes og transporteres færre materialer end ellers.

N.J. Totalbyg har ca. 12 mand og seks større maskiner på jord- og kloakarbejdet på Langesnogevej. En del af maskinerne er indlejede, og der kører blandt andet en traktor med scraper, som firmaet også anvender til at køre jord.

- Vi har indkøbt en ny Volvo EC300E til de fire staldanlæg. Jeg kører selv med maskinen og er rigtig glad for den. Den kan virkelig flytte noget jord, og samtidig er den god til finish. Vi kan lave noget rigtig pænt arbejde med den, siger Søren Jensen.

- Det er også vigtigt, at den har en rigtig god brændstoføkonomi. Vi sparer seks-otte liter brændstof i timen i forhold til før, og samtidig producerer den 30% mere.

- Vi havde et par andre fabrikater inde i billedet også. Det blev brændstofforbrug og pris, der var afgørende til sidst. Vi har fået den med 900 mm bælter. Volvos maskine var den eneste maskine, hvor det var standard. På de andre skulle vi betale ekstra for at få bånd ud over 800 mm.

Maskinen er leveret med båndstyring i joystickene og SMS-styret oliefyr. Desuden er der Steelwrist tiltrotator.

Ud over at lave jordarbejde til N.J. Totalbygs egne projekter og arbejde som underentreprenør på andre landbrugsbyggerier, udfører N.J. Totalbygs anlægsafdeling også gerne jord- og entreprenørarbejde for andre typer kunder.

- Vi kører gerne som underentreprenør for de store entreprenørfirmaer, og der ud over vil vi gerne ud på andre jordarbejder end landbrugsbyggeri, og vi er autoriseret kloakmester, understreger Søren Jensen.

N.J. Totalbyg er etableret i 2002 af Niels Jeppesen. Firmaet er særligt specialiseret i kostalde, hvor det er blandt de førende på Sjælland.