Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Sæt sving i arbejdet med EWR170E

For at besvare branchens stigende efterspørgsel på gravemaskiner på hjul med kort svingradius introducerer Volvo Construction Equipment den nye EWR170E med fremragende brændstoføkonomi.

Den hjuldrevne EWR170E er udstyret med den førende Volvokabine, som er rummeligt designet med 360 graders sigtbarhed takket være store vinduer og kameraer bagpå og på siden. Motoren ligger bagest i maskinen og giver derfor ekstra plads forrest og tilbyder klar udsigt til højre. Gravemaskinen kan også blive udstyret med Volvo Smart View – tre kameraer fastgjort til rammen, der kombineret viser et fugleperspektiv i realtid for at hjælpe med at navigere i svære situationer.

Føreren kan derudover vælge mellem en række af joystickgreb samt tilpasse knapperne for at oprette en genvej til vinduesviskere, kameraer og mute-funktionen. I tillæg giver Comfort Drive Control (CDC) føreren mulighed for at styre maskinen med en fart på op til 20 kilometer i timen med en rulle på joysticket – en ny funktion i Volvos hjuldrevne gravemaskiner.
Indstigning og udstigning af maskinen er gjort let ved at gelændere og trin er farvet orange, og fjernbetjent indstigningslys kan vise vej i mørke.

Klargjort til produktivitet
EWR170E kan monteres med Volvos automatiske gravebremse, som sikrer glattere og mere effektiv kørsel. Ekstraudstyret aktiverer automatisk driftsbremsen og låser forakslen, når maskinen står stille.

Brændstofforbruget er lavt takket være den berømte Tier 4 Final/Stage IV-compliant Volvo motor, der har et højt drejningsmoment ved lave motorhastigheder. Derudover reducerer den automatiske tomgangsfunktion motorens omdrejningstal til tomgang, når styringen er inaktiv i et bestemt stykke tid. På samme måde slukker den automatiske slukningsfunktion motoren, når maskinen er inaktiv i en fastsat periode. Brændstofforbruget reduceres yderligere af den nye funktion ECO-tilstand. Desuden renser den passive regenereringsproces automatisk DPF-filtrene uden nogen indflydelse på ydeevnen.

For at øge stabiliteten ved høje hastigheder på ujævnt terræn er EWR170E udstyret med et valgfrit bomaffjedringssystem (BSS). Med et hydraulisk kredsløb og dæmpere med gastryk aktiveres BSS automatisk ved en fart på 5 km/t (3 mph) for at absorbere stød, der kan løsrive lasten i skovlen.

Alsidig af natur
EWR170E er som standard udstyret med 2,5 meter brede aksler, men kan også udstyres med 2,75 meter brede aksler og et blad, som øger stabiliteten. Den alsidige, hjuldrevne gravemaskine er godkendt til brug på vej og har en valgfri trailerkrog, som kan trække op til otte tons. Førerne kan også medbringe op til 130 kg. værktøj til arbejdsstedet i en boks, der nemt glider ud fra undervognen.

Volvo tilbyder et omfattende udvalg af redskaber, der er specialbygget til maskinen. For nemt at skifte redskaber gemmer Attachment Management System indstillinger for op til 20 forskellige redskaber. Kunder kan derudover vælge Steelwrist® tiltrotator, der giver fuld kontrol over både maskine og tiltrotator ved hjælp af informationer fra et maskindisplay.

Lang oppetid
EWR170E er bygget til bevægelse og har optimeret de hydrauliske slanger på bommen og armen, hvilket forbedrer holdbarheden og mindsker risikoen for skader. Derudover har de nye akselmonterede skærme nu et større areal for at holde maskinen mere ren.

På hele E-serien af hjuldrevne gravemaskiner er smøringspunkterne blevet samlet og filtrene placeret bag brede motordøre, som alle er tilgængelige fra jorden. Med forbedret adgang til områder såsom kølere og trådnet er vedligeholdelsen nemt udført.

Volvo har altid en række tilgængelige, testede og godkendte originale reservedele på lager. Alle dele er omfattet af Volvogaranti. Volvo hjælper gerne med at holde EWR170E på sporet gennem fleksible vedligeholdelses- og reparationsaftaler.


Vigtige specifikationer: EWR170E
Motor: Volvo D4J | Driftsvægt: 17.950 kg. | Skovlkapacitet: 0,7 m3 |
Maks. løftekapacitet: 5.500 kg. v/rækkevidde/højde: 6.0 / 1,5 m.
Maks. graverækkevidde: 9.360 mm. | Maks. gravedybde: 5.750 mm. |
Brydningskraft (ISO)(Boost): 126 kN |
Maks. hastighed 35 km/t. | Halens svingradius: 1.790 m. |
Bruttoeffekt: 115 kW v/motorens omdrejningstal: 2.000 omdr./min. |