Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Nå længere med den nye Volvo E-serie gravemaskine på hjul

Den nye hjuldrevne gravemaskine EW220E fra Volvo CE bygger på et gennemprøvet design og kombinerer styrke og præcise bevægelser.

Den samme og mere til. Sådan kan man beskrive Volvo CE’s nye hjuldrevne gravemaskine, EW220E, der har alle de kendte funktioner fra sin lillebror EW180E. Kunder kan klare krævende arbejdsopgaver uden besvær takket være en ny todelt bom til tungt arbejde, som tilbyder en høj løftekapacitet. Desuden kan den kraftfulde maskine nå materialer over 10 meter væk.

EW220E er fleksibel og kan udføre en lang række forskellige opgaver. Maskinen kan fås fra fabrikken i to versioner - enten road eller offroad, som har en tungere kontravægt. Udvalget af højkvalitetsdæk er bredt og findes i både enkelte og dobbelte varianter alt efter jordbundsforhold. Den gennemprøvede motor giver den nødvendige trækkraft til at klare stigninger og ujævnt terræn. Det valgfri bomaffjedringssystem (BSS) aktiveres automatisk ved en fart på 5 kilometer i timen for at absorbere stød og reducere spild fra skovlen.

E-serien af gravemaskiner på hjul kan tilpasses med en række Volvoredskaber. De nye grøftegravningsskovle gør EW220E til den perfekte partner til landskabspleje, formning af skråninger eller vedligeholdelse af grøfter, mens den fabriksmonterede Steelwrist® tiltrotator giver ultimativ kontrol. Føreren kan både skifte redskaber hurtigt og nemt på arbejdsstedet samt transportere redskaberne fra sted til sted.

Komfort og kontrol
Det specialdesignede førerhus har rigeligt med benplads og opbevaringsplads. Systemet Comfort Drive Control (CDC) giver føreren øget bekvemmelighed og mulighed for at styre maskinen med en fart på op til 20 kilometer i timen med en rulle på joysticket – en ny funktion i Volvos gravemaskiner på hjul. Det specielle ved EW220E er, at rat og ratstamme kan fjernes, så føreren kan kontrollere hele maskinen, inklusiv tiltrotator, dozerblad og støtteben, kun ved hjælp af joysticket.

Udover kameraerne forpå og på siderne kan EW220E-gravemaskinen også blive udstyret med Volvo Smart View – tre kameraer fastgjort til rammen, der tilsammen viser et fugleperspektiv i realtid for at hjælpe med at navigere i svære situationer. For at gøre indstigning og udstigning af maskinen let og sikker er gelændere og trin farvet orange, og fjernbetjent indstigningslys monteres til at hjælpe føreren i mørke.

Bygget til at bevæge sig
EW220E tilbyder overlegen ydeevne, da den er udstyret med en kraftfuld Tier 4 Final/Stage IV Volvomotor, der leverer højt drejningsmoment ved lave omdrejninger. ECO-mode slår automatisk til for at reducere brændstofforbruget. Dette forstærkes af automatiske tomgangs- og stopfunktioner, der slår til efter et forudindstillet tidsrum og medvirker til at reducere slid på maskinen.
Gravemaskinen er blevet designet og testet efter de højeste standarder for effektivitet og pålidelighed. Undervognen sikrer stor frihøjde ved kørsel over hårdt og ujævnt terræn, mens de robust aksler, udstyret med automatisk eller operatørkontrolleret sving på forakslen, giver styrke i krævende situationer.

EW220E kan monteres med en automatisk gravebremse, som sikrer en smidig og effektiv udnyttelse af maskinen. Ekstraudstyret aktiverer automatisk driftsbremsen og låser forakslen, når maskinen står stille.

Det er nemt at holde EW220E kørende. På hele E-serien af hjuldrevne gravemaskiner er smøringspunkterne blevet samlet, og filtrene er placeret bag motordøre, som alle er tilgængelige fra jorden. Med forbedret adgang til områder såsom kølere og trådnet er det nemt at gennemføre vedligeholdelse.

Volvo tilbyder også en række services for at undgå uforudset stilstand. Løsninger som originale reservedele, maskinovervågning og serviceaftaler hjælper med at sikre, at Volvos hjuldrevne gravemaskiner maksimerer afkastningsgraden for deres ejere.


Vigtige specifikationer: EW220E
Motor: Volvo D6J | Driftsvægt: 22.180 kg. | Bruttoeffekt: 129 kW v/motorens omdrejningstal 1.800 omdr./min.
Skovlkapacitet: 1 m3 | Maks. løftekapacitet: 8.500 kg. foran/4.800 kg. siden v/rækkevidde / højde 6 m./1,5 m.
Maks. graverækkevidde: 10.150 mm | Maks. gravedybde: 6.310 mm. | Brydningskraft (ISO)(Normal): 132 kN
Brydningskraft (ISO)(Boost): 117 kN | Maks. hastighed: 30 km/t.