Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvos opgraderede Load Assist forstærker produktiviteten

Volvo Construction Equipment har hævet niveauet på den velkendte læssemaskineteknologi med den nyeste Load Assist-opgradering, som tilbyder nøjagtige nyttelastdata helt ned til +/- 1 procent.

Volvo Construction Equipment udvider sit sortiment af innovative tjenesteydelser med den opdaterede Load Assist-løsning Volvo L110H til L260H-læssemaskiner. Last-vejeløsningen drives af det revolutionerende indbyggede Volvo Co Pilot-display. Ved hjælp af denne 10-tommers berøringsskærm har operatøren adgang til On Board Weighing-appen. Load Assist vil øge operatørens effektivitet og ydelsen på stedet ved at give operatøren nøjagtig lastinformation i realtid.
Undgå under- eller overbelastning – og ekstra slid på maskinen og sågar potentielle bøder. Med On Board Weighing kan læssemaskinerne arbejde med højeste effektivitet ved at eliminere gentagne vejninger og ventetider. Systemer indhenter alle lastdata via tryk- og positionssensorer og viser dem derpå i Volvo Co Pilot. Dette giver indsigt i realtid i skovlens last inden for +/- 1 procents nøjagtighed.

Klar, indstil, løft!

Det opgraderede system er beregnet til at gøre operatørens liv nemt – og det starter allerede med nulvægt-kalibreringsprocessen, som leder operatøren gennem Volvo Co Pilot. Når kalibreringen er færdig, kan operatøren nemt og hurtigt opsætte projekter ved at vælge kundenavn, arbejdsordrenummer, måltonnage og materialetype. Der er to arbejdsmåder, du kan vælge imellem: Projektmåde for at styre lasten for flere lastbiler, og Tripmåde til læsning af enkelte lastbiler, knusere eller andet stationært udstyr.

Mens operationen er i gang, kan operatøren overvåge læsningens forløb i realtid. Det dynamiske system måler skovllasten løbende for at eliminere enhver afbrydelse af arbejdsgangen. Farvede bjælker hjælper operatøren med at visualisere den tonnage, som til enhver tid befinder sig i læsserens skovl, den allerede leverede tonnage samt den tonnage, som mangler at blive leveret, mens ikoner fortæller, hvorfor vægten ikke er korrekt fastlåst.

Volvo Construction Equipment Load Assist

Systemet er optimeret til skovldrift – inklusive høje tippeskovle og sideaflæsningsskovle og kan udføre delvis aflæsning. Styring af den sidste skovl på turen er let med aftipningsfunktionaliteten, som giver en realtidsvisning af den resterende last i skovlen via Volvo Co Pilot. Operatøren kan vælge mellem to modeller: en til aflæsning på en bunke og den anden til aflæsning på en lastbil.

Foruden at forenkle operationen hjælper On Board Weighing også med at sørge for, at arbejdsstedet er sikkert. En advarsel, som kan brugerdefineres, informerer operatøren, hvis de forudindstillede vægtgrænser overskrides. Afhængigt af kombinationen af ekstraudstyr aktiveres bakkameraet automatisk, og det kan kombinere lastoplysningerne på én enkelt skærm, når læsseren sættes i bakgear. For at øge sikkerheden deaktiveres visse funktioner, når hastigheden overskrider 10 km/t (6 mph).

Arbejd utrætteligt – og trådløst

Volvo Co Pilot har 16 GB hukommelse, som gør det muligt at gemme en næsten ubegrænset mængde redskaber, arbejdsordrer, mål, materialer og kundeinformationer. Volvo Construction Equipment Load AssistData kan også gemmes i clouden, overføres til et USB-stik eller udskrives med henblik på komplet administration af nyttelast. Systemet sender maskininformationen til CareTrack® telematiksystemet, så der er fjernadgang til maskininformation som f.eks. den totale transporterede last; ton (ton/lb) transporteret per liter (gallon) af brændstof og antal cyklusser. Med de nyeste detaljer om maskinens ydelse kan operatører og maskinejere fastlægge de områder, hvor det er muligt at forbedre produktiviteten og reducere driftsomkostningerne.

Volvo Co Pilot er designet på en måde, der gør den nem at skalere, efterhånden som der udvikles nye softwareopdateringer, yderligere funktioner og nye programmer. Hvis systemet er udstyret med et SIM-kort, kan det modtage softwareopdateringer fjernt via trådløs kommunikation. Bemærk: Du kan downloade billederne i denne pressemeddelelse direkte ved at klikke her.